Πανευρωπαϊκό κίνημα για τη διαγραφή του ελληνικού χρέους

Πρωτοβουλία της κίνησης «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ» με αποδέκτη την Κομισιόν

Η σεισάχθεια του Σόλωνα, χάρη στην οποία καταργήθηκαν τα χρέη των ιδιωτών και ο δανεισμός με εγγύηση το σώμα του δανειολήπτη, οδήγησε στην ουσιαστική απελευθέρωση πολλών Αθηναίων.

Πολλούς αιώνες αργότερα, μια κίνηση πολιτών δανείζεται την ονομασία της από τη νομοθετική αυτή μεταρρύθμιση προκειμένου να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Τι ηχηρότερο, άλλωστε, από την προσπάθεια συγκέντρωσης ενός εκατομμυρίου υπογραφών, ώστε να προταθεί στην Κομισιόν η διαγραφή του συνόλου του «επονείδιστου» ελληνικού χρέους με την επίκληση κατάστασης ανάγκης – κατάρρευση υγείας, παιδείας μισθών και συντάξεων;

Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα υποστηρίζουν στα «Επίκαιρα» στελέχη της Κίνησης που αποκαλείται «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ – ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», πρέπει κάποτε οι δανειστές να παίξουν και να χάσουν.

Η Κίνηση, που έχει αναγνωριστεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, έχει συγκεντρώσει ήδη περίπου 74.000 υπογραφές μέσα σε μόλις δυόμιση μήνες ζωής, εκμεταλλευόμενη την έναρξη της εφαρμογής του άρθρου 8 της Συνθήκης της Λισαβόνας, που παρέχει σε ένα εκατομμύριο πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη δυνατότητα να υποβάλλουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή νομοθετική πρόταση επί συγκεκριμένου αντικειμένου.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι απ’ όσους έχουν συνυπογράψει το αίτημα της «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ» προέρχονται από άλλα κράτη – μέλη, κυρίως από τη Γερμανία. Την ίδια ώρα, έχει αναπτυχθεί στενή συνεργασία και με ιταλούς συνδικαλιστές, ενώ δεν απουσιάζουν και αναφορές στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το CNN.

Η Κίνηση, η οποία ξεκίνησε από δέκα άτομα, δεν έχει απευθυνθεί – ούτε σκοπεύει να το πράξει – σε κόμματα «για να μην ευτελιστεί η προσπάθεια», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά μέλη της. αντιθέτως, επιθυμεί να αποταθεί κυρίως σε συνδικαλιστικούς και ιδιωτικούς φορείς, ελληνικούς αλλά και ευρωπαϊκούς.

www.newsbeast.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.