Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

 • Careta on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπερα. Ενταχθηκα στο νομο κατσελη και βγηκε αποφαση απο το 2015 να καταβαλω 200 ευρω αθροιστικα σε 5 τραπεζες μηνιαιως. Η αποφαση μου  κοινοποιηθηκε μονο απο την eu…
 • elisavet50 on Forum: Γενική συζήτηση 12elisavet50 καλημέρα, ελπίζω να μου απαντήσετε. έχω στεγαστικό δάνειο, συνοφειλέτης με τον σύζυγό μου (τον πρώην), και από τον Φεβρουέριο του 2018 είναι ακάλυπτο. Με έχε…
 • Nemesis on Forum: Γενική συζήτηση 12Αν "...αυτός που θα αγοράσει το 50% εννοείτε ότι θα αναλάβει και το υπόλοιπο εξόφλησης του δανείου..." η Τράπεζα θα δεχθεί την πώληση. . Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι…
 • no more on Forum: Γενική συζήτηση 12το σπίτι είναι με στεγαστικό, στην ίδια τράπεζα που είναι το στεγαστικό έχω αφήσει απλήρωτες κάρτες εγώ, χρέη από κάρτες και δάνεια έχω μόνο εγώ και όχι η γυναίκα μου,…
 • Nemesis on Forum: Γενική συζήτηση 12Φίλε no more, 1. Αν το σπίτι είναι σε υποθήκη λόγω δανείου (υποθέτω στεγαστικό) τότε πρέπει να δεχτεί την πώληση η Τράπεζα όπου η υποθήκη και το χρέος μεταφέρεται στον…
 • no more on Forum: Γενική συζήτηση 12κάτι ακόμα, όταν λένε ότι μπορούν να καλούν μια φορά ανά 2η μέρα, εννοούν εργάσιμη μέρα;; δηλαδή άμα σε καλέσουν παρασκευή μπορούν να ξανακαλ΄σεουν δευτέρα;; ή θα πρέπε…
Minilink

Πλήγμα στα CDs με όχημα την Ελλάδα

Διάλυση της αγοράς των CDs (ασφάλιστρα για τον κίνδυνο στάσης πληρωμών) διαβλέπει μέσα από το ελληνικό «κούρεμα» ο Πάνος Παναγιώτου, Επικεφαλής Χρηματιστηριακός Τεχνικός Αναλυτής (GSTA Ltd, WTAEC, Ltd). Πάντως, ο ίδιος κάνει λόγο για αναδιανομή και όχι πραγματική αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, το οποίο από 163% θα μειωθεί μόλις σε 161% του ΑΕΠ.

Όσο πλησιάζει η ολοκλήρωση του PSI (πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων), κορυφώνεται η συζήτηση για την επόμενη μέρα στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, από τις οποίες βέβαια σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις η Ελλάδα θα είναι αποκλεισμένη επί χρόνια. Το ενδιαφέρον των οικονομικών αναλυτών επικεντρώνεται τις τελευταίες ώρες στο ερώτημα τι θα συμβεί αν προκληθεί πιστωτικό γεγονός.

Ο κ. Παναγιώτου επικαλείται έκθεση του Χάρβαρντ, σύμφωνα με την οποία ακόμη και αν ενεργοποιηθούν τα CDs δεν καταβάλλονται αποζημιώσεις στους πιστωτές που προσφεύγουν στα δικαστήρια, εφόσον δεν σημειώνεται παράβαση των όρων της σύμβασης αλλά αλλαγή των ομολόγων με καινούρια.

«Με άλλα λόγια, είναι πιθανό να πουν στους πιστωτές ότι δημιουργήθηκε με νόμο μία νέα σύμβαση στην οποία δεν συμμετείχαν μετά από δική τους απόφαση», εξηγεί ο κ. Παναγιώτου, υπογραμμίζοντας ότι αν συμμετάσχει το 66% των πιστωτών στο PSI, αν δηλαδή αποφασίσει η συγκεκριμένη πλειοψηφία να αλλάξει τους όρους των ομολόγων, τότε είναι υποχρεωμένοι να πράξουν ανάλογα όλοι οι ομολογιούχοι.

Εδώ αναδεικνύεται η σημασία του δικαίου το οποίο διέπει τα ομόλογα, καθώς τα παραπάνω ισχύουν για τα 177 δις ευρώ (από τα 206 δις ευρώ) τα οποία υπάγονται στο ελληνικό δίκαιο. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να μην παραβεί, αλλά να ακυρώσει την προηγούμενη συμφωνία με τους πιστωτές της.

Σημειωτέον, στην περίπτωση που προκληθεί πιστωτικό γεγονός, αυτό θα αφορά μόνο το ποσοστό των πιστωτών οι οποίοι δεν θα συμμετάσχουν. Για εκείνους ακολουθεί στη συνέχεια η διαδικασία του πλειστηριασμού των CDs. Δηλαδή και πάλι θα σημειωθεί ‘κούρεμα’, καθώς πολύ δύσκολα διασφαλίζει κανείς το σύνολο των χρημάτων μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία.

«Με άλλα λόγια, η αγορά των CDs δέχεται μεγάλο πλήγμα. Μάλιστα, αν η Ευρωζώνη κατορθώσει στην περίπτωση της Ελλάδας να αφαιρέσει τη δυνατότητα αποζημίωσης των CDs, θα μειώσει την πιθανότητα ‘επίθεσης’ των ‘αγορών’ σε Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ισπανία, καθώς θα έχει απενεργοποιήσει το νούμερο 1 εργαλείο τους», τονίζει ο κ. Παναγιώτου.

Σε κάθε περίπτωση, η κρίση χρέους της Ελλάδας δεν αντιμετωπίζεται στην ουσία της με αυτό το PSI:

«Το πρόβλημα είναι ότι δανειζόμαστε 86 δις ευρώ (για στήριξη τραπεζών κ.ά.), προκειμένου να κερδίσουμε 100 δις ευρώ. Άρα, το χρέος δεν μειώνεται. Εξέτασα όλες τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης χρέους από το 1900 και μετά. Σε καμία δεν έχει μειωθεί το χρέος μιας χώρας μόλις κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες. Την επόμενη μέρα του PSI το χρέος του ελληνικού Δημοσίου θα έχει μειωθεί από 163% σε 161% του ΑΕΠ… Στην πραγματικότητα, μεταφέρουν το χρέος από τους ιδιώτες στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, με τους οποίους θα έχει να κάνει από εδώ και στο εξής η Ελλάδα».

tvxs.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Πλήγμα στα CDs με όχημα την Ελλάδα

 • Spiridio

  Το έχω ξαναγράψει, ότι ο Πάνος Παναγιώτου είναι ΚΟΡΥΦΗ! Απίστευτος αναλυτής.

  “Με άλλα λόγια, η αγορά των CDs δέχεται μεγάλο πλήγμα. Μάλιστα, αν η Ευρωζώνη κατορθώσει στην περίπτωση της Ελλάδας να αφαιρέσει τη δυνατότητα αποζημίωσης των CDs, θα μειώσει την πιθανότητα ‘επίθεσης’ των ‘αγορών’ σε Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ισπανία, καθώς θα έχει απενεργοποιήσει το νούμερο 1 εργαλείο τους», τονίζει ο κ. Παναγιώτου. Εδώ μπορούν να βγουν πολλά συμπεράσματα, όσον αφορά τον χρηματοοικονομικό πόλεμο που εξελίσσεται μέσω της Ελλάδας.

  “Στην πραγματικότητα, μεταφέρουν το χρέος από τους ιδιώτες στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, με τους οποίους θα έχει να κάνει από εδώ και στο εξής η Ελλάδα». Νάτη και η νύξη φεντεροποίησης στην Ευρώπη, με αρχή … τα χρέη! Σωσμένοι βέβαια, πρώτοι από όλους, οι ιδιώτες … (τραπεζίτες).

  Ως χώρα είμαστε τελειωμένοι. Τα κλειδιά της πατρίδας μας είναι πλέον στης Βρυξέλλες! «Το πρόβλημα είναι ότι δανειζόμαστε 86 δις ευρώ (για στήριξη τραπεζών κ.ά.), προκειμένου να κερδίσουμε 100 δις ευρώ. Άρα, το χρέος δεν μειώνεται. Εξέτασα όλες τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης χρέους από το 1900 και μετά. Σε καμία δεν έχει μειωθεί το χρέος μιας χώρας μόλις κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες. Την επόμενη μέρα του PSI το χρέος του ελληνικού Δημοσίου θα έχει μειωθεί από 163% σε 161% του ΑΕΠ…”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>