«Ποινικοποιούν» την ατομική ιδιοκτησία! Η μεγάλη απάτη με τον Φόρο Ακινήτων…

Με «κρυφά κόλπα» υπερχρεώνουν τη μικρή και μεσαία ιδιοκτησία με επιπλέον 800 εκατ. ευρώ

Διώκουν την ατομική ιδιοκτησία

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μνημονιακή εξαπάτηση. Πολιτική και οικονομική. Πολιτική, διότι υπό το πρόσχημα της δήθεν «κοινωνικής δικαιοσύνης», η κυβέρνηση και ειδικότερα οι «φωστήρες» του οικονομικού επιτελείου επιτίθενται με αγριότητα στην μικροϊδιοκτησία και την καλεί «να πληρώσει τα σπασμένα» της ανικανότητας της φορολογικής διοίκησης να εισπράξει τα οφειλόμενα των μεγαλοϊδιοκτητών ακίνητης περιουσίας. Οικονομική, διότι ακριβώς στο όνομα της δίκαιης διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, καλούνται οι φτωχοί και μικρομεσαίοι ιδιοκτήτες να βγάλουν από την τσέπη τους ό,τι τους έχει απομείνει για να κρατήσουν μια «νεκρή» ή απαξιωμένη σε πολλές περιπτώσεις περιουσία, ώστε να ελαφρυνθεί ο οβολός που καταβάλουν οι ισχυροί «έχοντες και κατέχοντες».

Το τεχνικό μέρος της εξαπάτησης των φορολογουμένων είναι απλό. Στο βωμό της παραπάνω επιλογής, η κυβέρνηση προσφέρει στην Τρόικα ό,τι επιθυμεί. Όπως το να βεβαιωθούν με το νέο σύστημα φόροι ύψους 4,2 δισ. ευρώ για να εισπραχθούν τα 2,9 του στόχου, την ώρα που με το ΕΕΤΗΔΕ κατάφερνε να εισπράττει το 2012 2,6 – 2,8 δισ. έναντι βεβαιωμένων φόρων 3,2 δισ. Επιβάλλει δηλαδή, θεωρητικά, πρόσθετη φορολογία 1 δισ. για να εισπράξει μόνο ακόμα 300 εκατ. Εκεί είναι και το κλειδί. Διότι από το πρόσθετο 1 δισ. λόγω εφαρμογής του ΕΝΦΑ, ο πρώτος υπολογισμός είναι ότι το συντριπτικό τμήμα, περίπου τα 800 εκατ., θα πληρωθεί και θα πληρωθεί από τη μικροϊδιοκτησία, για την οποία δεν ισχύει πλέον η απαλλαγή από το όριο των 200.000 ευρώ αφορολόγητης συνολικής ακίνητης περιουσίας. Ενώ οι «μεγάλοι» μένουν απείραχτοι.

Θα μπορούσε βέβαια, να ισχυριστεί κάποιος ότι με τα πρόσθετα έσοδα, το οικονομικό επιτελείο θα μπορούσε να καλύψει άλλες «τρύπες» του μόνιμα αιμορραγούντος προϋπολογισμού. Αυτό ακούγεται μέχρις ενός σημείου λογικό. Γίνεται όμως ύπουλο και εξωφρενικό, όταν αποδεικνύεται ότι η όποια πρόσθετη ωφέλεια θα προέλθει και πάλι από τις τσέπες των μη προνομιούχων.

«Διορθώσεις»

Η προχειρότητα των κυβερνητικών προτάσεων φάνηκε από την πρώτη βερσιόν του ανεκδιήγητου φορο-εκτρώματος, που είχε το θράσος να παρουσιάσει ο Γ. Στουρνάρας ως «σχέδιο για τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΑ)». Και που προέβλεπε π.χ. για οικόπεδα με αντικεινθκή αξία 1, ο ιδιοκτήτης να πληρώσει μέσα σε 2,5 χρόνια την αξία του ακινήτου στον ΕΝΦΑ! Και να σκεφτεί κανείς, ότι οι «φωστήρες» του οικονομικού επιτελείου επί δέκα μήνες σχεδόν συζητάνε για τον ΕΝΦΑ και συνδιαλέγονται μεταξύ τους, τους εκπροσώπους των κυβερνητικών εταίρων και τους χαμηλόβαθμους τροϊκανούς.

Οι διορθώσεις που υπήρξαν μπροστά στη γενική έκπληξη και κατακραυγή ακόμα και από τον… πρωθυπουργό, βελτίωσαν κάπως τα πράγματα, αν και η επιβάρυνση της μεσαίας ιδιοκτησίας παραμένει ισχυρή και αλώβητη. Όλα θα εξακολουθούν να φορολογούνται από το πρώτο ευρώ. Κανένα φορολογικό πλαφόν απαλλαγής. Παράδειγμα, ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή ή κλιμάκωση στον περίφημο συντελεστή κατοικίας 5, με τον οποίο 5πλασιάζεται ο φόρος για κάθε αγροτεμάχιο όπου ο ιδιοκτήτης έχει κτίσει σπίτι. Για τα αγροτεμάχια, με βάση τα ως τώρα δεδομένα, ο Ενιαίος Φόρος θα ξεκινά από 30 λεπτά το στρέμμα για δασικές εκτάσεις πάνω από 500 στρέμματα. Οι μεγαλοϊδιοκτήτες πέφτουν «στα μαλακά», αφού για ακίνητα σε προνομιούχες περιοχές με 10πλάσια ή και 20πλάσια αξία γης από άλλες, θα πληρώνουν σχεδόν ίδιο φόρο με ιδιοκτήτες ακινήτων σε «λαϊκές» και χαμηλότερης αξίας περιοχές. Και όλοι μαζί επί πέντε.

Παρότι με το πακέτο αυτό των διορθώσεων της τελευταίας στιγμής, ο Γιάννης Στουρνάρας επιχείρησε να απαλύνει τις εντυπώσεις από η ουσία παραμένει: η κυβέρνηση προχωρεί σε μια άνευ προηγουμένου ληστρική φορο-επιδρομή στην ακίνητη περιουσία των Ελλήνων, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο έναντι του ισχύοντος συστήματος κατά προτεραιότητα τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και ιδιοκτησίες υπέρ της μεγάλης περιουσίας.

Διαβάστε περισσότερα στην PressTime του Σαββάτου


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.