Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

 • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12στην ρυθμιση που εκανα στην eurobank, με καλο κουρεμα, δεν μου εδιναν γραπτως την πρότασή τους, αλλά όταν πήγα στην τράπεζα, πριν την υπογράψω πήρα τηλέφωνο τον δικηγόρ…
 • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 121) αν ο δικηγόρος είναι νομιμοποιημένος από την τράπεζα που πήρες το δάνειο/κάρτα ή το τυχόν ''fund'' ή την εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων, ναι, αλλά να είναι γραπτή η…
 • begar on Forum: Γενική συζήτηση 12Λοιπόν. Παρακολουθώ τη συζήτηση που κάνετε για τις ρυθμίσεις οφειλών. Θα πω το εξής: Σε όλους, όσοι με πήραν τηλέφωνο και μου τα ζάλιζαν για ευνοϊκές ρυθμίσεις, απάντησ…
 • ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΛΑΤΙΝΗΣ on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2103362548 Κύκλος
 • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα, Έχεις δίκιο, δεν είδα πως έκανες αίτημα. θα ήθελα αν λάβεις απάντηση από την τράπεζα να την κοινοποιήσεις. Αν κατάλαβα καλά μπορεί ο Χαρακτινιώτης να προτείνε…
 • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106200159 e-value
Minilink

Πρωτόγνωρη κινητοποίηση για τις παρελάσεις

Κοινωνικά κινήματα καλούν σε «διαδηλώσεις οργής». Πολιτειακοί παράγοντες διαμηνύουν ότι θα διαφυλαχθεί στο ακέραιο ο θεσμός των παρελάσεων. Μετά από τα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου, τα μέτρα της Αστυνομίας και των δημοτικών αρχών ξεπερνούν κάθε προηγούμενο ενόψει των εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, περιλαμβάνοντας από «προληπτικές» προσαγωγές έως απομάκρυνση… καρπών από τα δέντρα. To θέμα λαμβάνει και πολιτικές διαστάσεις. Την ίδια ώρα, επανέρχεται το αίτημα για κατάργηση των παρελάσεων.

Επίσημοι στην απομόνωση

Ενδεικτικό του κλίματος το οποίο θα επικρατεί κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στην Αθήνα είναι το γεγονός ότι θα απαγορεύεται η παρουσία πολιτών στις οδούς Όθωνος και Β.Γεωργίου, όπως και στην πλατεία Συντάγματος. Ο κόσμος θα περιοριστεί στην περιοχή από τη συμβολή της Πανεπιστημίου με τη Βουκουρεστίου και κάτω, με κατεύθυνση προς την Ομόνοια, υπό το βλέμμα διμοιριών των ΜΑΤ. Απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, -παραδοσιακά τοποθετείται μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη- θα βρίσκονται μόνο δημοσιογράφοι και τεχνικοί, οι οποίοι για πρώτη φορά θα οφείλουν προηγουμένως να έχουν προμηθευτεί διαπιστεύσεις από το δήμο Αθηναίων. Ο σταθμός μετρό Σύνταγμα θα παραμείνει κλειστός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Με την εντολή να επιδείξουν πυγμή ώστε να μην διακοπεί σε καμία περίπτωση η παρέλαση, αστυνομικές δυνάμεις θα υπάρχουν ακόμη και στον Εθνικό Κήπο. Άλλωστε, φέρεται να έχει εκπονηθεί σχέδιο προστασίας και διαφυγής των επισήμων, στην περίπτωση εκτεταμένων επεισοδίων. Γι’ αυτό το σκοπό, θα βρίσκονται σε επιφυλακή και ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας, εισαγγελείς και κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής. Για τις ημέρες των παρελάσεων έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες και τα ρεπό των αστυνομικών.

Στο μεταξύ, υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο παρέμβασης ομάδων διαδηλωτών από την «αντίπερα όχθη» για την προστασία των παρελάσεων, με αξιωματικούς της Αστυνομίας να διαμηνύουν χαρακτηριστικά πως «δεν χρειάζονται συμπαραστάτες στο έργο της» και πως ανάλογες περιπτώσεις θα αντιμετωπιστούν ως παράγοντες δημιουργίας επεισοδίων.

Απομάκρυναν τα νεράτζια

Με έμφαση στις μεγάλες πόλεις, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα, η Αστυνομία θα χρησιμοποιήσει και τη μέθοδο των λεγόμενων προληπτικών ελέγχων και προσαγωγών πολιτών οι οποίοι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της θα σχεδιάζουν να προκαλέσουν επεισόδια. Την «επιχειρησιακή ετοιμότητα» της αστυνομίας επιβεβαίωσε με δηλώσεις του (ρ/σ Σκάι) και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης ΌΘωνας: «δυστυχώς, καταφέραμε ως χώρα να είναι και οι παρελάσεις αντικείμενο επιχειρησιακής αστυνομικής ετοιμότητας».

Στο μεταξύ, συνεργεία του δήμου Αθηναίων, με τη συνοδεία δημοτικών αστυνομικών, έχουν αφαιρέσει… τα νεράτζια από δέντρα που βρίσκονται περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, ώστε να μην αξιοποιηθούν από πολίτες οι οποίοι επιλέξουν να εκφράσουν επιθετικά την οργή τους προς την εξέδρα.

Στην υπόλοιπη χώρα

Δρακόντεια μέτρα θα ληφθούν και σε πόλεις στις οποίες προηγήθηκαν επεισόδια και διακοπές παρελάσεων την 28η Οκτωβρίου, όπως η Ρόδος, όπου δεν θα στηθεί καν εξέδρα επισήμων. Το ίδιο θα συμβεί στη Σύρο αλλά και στο Βόλο, όπου η δημοτική αρχή καλεί τους εκπροσώπους της πολιτείας να σταθούν δίπλα από τους πολίτες οι οποίοι θα συγκεντρωθούν για την παρέλαση. Αντίστοιχη στάση τηρεί και ο δήμος Σαρωνικού. Το γεγονός ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την αποφυγή επεισοδίων επισημαίνει στους φορείς του νησιού η αστυνομική διεύθυνση της Χίου.

Απέχουν τα θύματα πολέμου

Την απόφαση να μη συμμετάσχει στις εφετινές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου έλαβε η Συνομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας: «αντιδρώντας κι εμείς στα σκληρά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση εναντίον του λαού μας και ειδικότερα των συμπολεμιστών μας»

Προαναγγέλλουν παρεμβάσεις

Σωματεία και κινήματα, όπως η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα στη Θεσσαλονίκη, βλέπουν τη διεξαγωγή των παρελάσεων ως μια ευκαιρία να διαμαρτυρηθούν δυναμικά για την πολιτική λιτότητας: «Δεν θέλουμε να διαλύσουμε καμιά παρέλαση, απλώς θέλουμε να εκφραστεί η οργή προς τους «επίσημους», το πολιτικό προσωπικό της χώρας, που οδηγεί τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας στη φτώχεια, την εξαθλίωση και τη νεολαία στη μετανάστευση. Θέλουμε να γίνει η παρέλαση παρουσία του λαού». Σε αυτό το πλαίσιο, ζητούν από τους εκπροσώπους της πολιτείας «να μην πατήσουν το πόδι τους στην παρέλαση, διότι αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή και την κοινωνία σε απόγνωση δεν έχουν καμιά θέση στην εξέδρα των επισήμων».

«Να γίνουν οι παρελάσεις διαδηλώσεις οργής κατά της συγκυβέρνησης της φτώχειας, της ανεργίας, του ρατσισμού και της φασιστικής απειλής», διαμηνύει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Τον αντίλογο διατύπωσε με δηλώσεις του (ρ/σ Ράδιο 9) ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο οποίος υπογράμμισε: «Δεν χρειάζεται να γίνουμε ρεζίλι στον κόσμο. Υπάρχουν και άλλες μέρες κατά τις οποίες μπορούν να διατυπωθούν οι δικαιολογημένες αρνήσεις και αντιρρήσεις (…) Το πολύ σε 40 μέρες έχουμε εκλογές, εκεί μπορούν δημοκρατικά οι πολίτες να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους».

«Προληπτικές» δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ

Εν μέσω αυτού του κλίματος, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να «προλάβει» τυχόν κατηγορίες ότι θα έχει υποκινήσει επεισόδια τα οποία πιθανότατα θα σημειωθούν ανά την επικράτεια.

«Εμείς θεωρούμε εύλογες τις κοινωνικές διαμαρτυρίες εναντίον της ασκούμενης πολιτικής του μνημονίου αλλά είμαστε εναντίον της βίας και των προπηλακισμών και θέλουμε οι διαμαρτυρίες να εκδηλώνονται μαζικά, ειρηνικά, μαχητικά αλλά περιφρουρημένα», δήλωσε (ρ/σ Flash) πρόσφατα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, προσθέτοντας:

«Επειδή ήδη διάφοροι διαμορφώνουν 15 μέρες πριν ένα κλίμα πως για ό,τι συμβεί θα φταίει ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, θα ήθελα να τονίσω ότι αυτή η «καραμέλα» έχει λιώσει, ας την σταματήσουν γιατί είναι επικίνδυνη. Όσοι πραγματικά νοιάζονται, ας δουν ποιοι τα οργανώνουν και σε ποιο χώρο ανήκουν. Προτρέπω τους φίλους του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που το τελευταίο διάστημα γίνονται και περισσότεροι, να φυλαχτούν από τις πεπονόφλουδες και τις προβοκάτσιες σε όλη την Ελλάδα».

Αντίθεση στις παρελάσεις

Την ίδια ώρα, φορείς όπως η νεολαία της ΔΗΜΑΡ επαναφέρουν το αίτημα κατάργησης των παρελάσεων. «Η Ιστορία δεν πρέπει να υπενθυμίζεται μέσα από «στρατιωτικού τύπου» παρελάσεις  των μαθητών αλλά μέσα από τη σωστή διδασκαλία στα σχολεία. Οι Έλληνες έχουμε πλούσια ιστορία που για να διασωθεί αλλά και για να γίνει μάθημα στις επόμενες γενιές χρειάζεται το λίπασμα της γνώσης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για τις μαθητικές παρελάσεις, η οποία καταλήγει ως εξής: «Η επέτειος της  25ης Μαρτίου πρέπει να τιμάται με εναλλακτικές μορφές εκδηλώσεων  και όχι με άσκοπες και πολυέξοδες παρελάσεις, ξεπερασμένες σε όλη την Ευρώπη».

tvxs.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

4 Σχόλια Πρωτόγνωρη κινητοποίηση για τις παρελάσεις

 • begar

  Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα απερίγραπτο σκηνικό.

  Η πολιτική εξουσία, αντιμετωπίζει τον διαμαρτυρόμενο λαό ως αντίπαλο!!!

  Ουσιαστικά, με τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις της, περνάει το μήνυμα ότι “εμείς κατέχουμε την εξουσία, είτε σας αρέσει, είτε δεν σας αρέσει και θα σκύψετε το κεφάλι να μας υπακούσετε“.

  Προβλέπω χοντρά ντράβαλα.

  • armoredeagle

    Συμφωνώ αλλά δεν βλέπω να γίνεται τίποτα. Ο λαός μπορεί και έχει αποδείξει ότι είναι και απρόβλεπτος και μπορεί να τους εφνιδιάζει ΑΛΛΑ δεν τους εφνιδιάζει τόσο ώστε να ξεκουμπιστούν και β) επαναλαβάνει την ίδια συνταγή μερικές φορες ως αποτέλεσμα να γίνεται προβλέψιμος. Με λίγα μέτρα που παίρνουν συνήθως και όχι πάντα καταφένρουν να εξουδετερώνουν την αντιδρασή του. Με λίγα λόγια χωρίς βία δεν έφυγε κανένας κακός , ή δυνάστης , αυτό ας το καταλαβουν όλοι πρίν τους φορέσουν χαλκά στην μυτη και τους σέρνουν σαν την αρκούδα του γύφτου στα πανηγύρια.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>