«Πρωτόγνωρη» συμπεριφορά των ψηφοφόρων δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Οι επιτελείς των κομμάτων εξουσίας αναζητούν τη στρατηγική που θα τους επιτρέψει να εξέλθουν του αδιεξόδου στο οποίο τους έχει φέρει η επιλογή της υπερψήφισης του Μνημονίου.

Από τις αρχές της εβδομάδας διεξάγονταν κυλιόμενες έρευνες οι οποίες κατέγραφαν τις τάσεις της κοινής γνώμης. Το σύνολο των ευρημάτων επιβεβαιώνει το κλίμα που είχε διαμορφωθεί και προ της απαγόρευσης δημοσίευσης των δημοσκοπήσεων.

Αυτό σημαίνει ότι η συσπείρωση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξακολουθεί να κινείται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ το άθροισμα του δικομματισμού στην πρόθεση ψήφου μετά δυσκολίας προσεγγίζει το 40%.

Οι δημοσκόποι για πρώτη φορά δυσκολεύονται να προχωρήσουν σε αναγωγή εκλογικού αποτελέσματος, αφού καταγράφονται πρωτόγνωρες συμπεριφορές στο εκλογικό σώμα, που κάλλιστα μπορούν να οδηγήσουν σε εκπλήξεις το βράδυ της 6ης Μαΐου.

«Ξεφουσκώνει» ο Κουβέλης

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρουν πηγές του Πρώτου Θέματος, μια από τις σημαντικότερες μεταβολές έχει να κάνει με τη διαφαινόμενη αποδυνάμωση της ΔΗΜΑΡ του κ. Φώτη Κουβέλη.

Η ΔΗΜΑΡ δείχνει να έχει μια αξιοπρόσεκτη απώλεια της δύναμης της.

Οι ψηφοφόροι που φεύγουν από το κόμμα του Κουβέλη, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους κατευθύνονται προς τη δεξαμενή των αναποφάσιστων.

Άνοδος Τσίπρα

Μεγάλος κερδισμένος από τις μυστικές δημοσκοπήσεις αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται να κινείται σταθερά σε διψήφια ποσοστά.

Σε αντίθεση με τη ΔΗΜΑΡ, η στρατηγική που ακολουθεί την τελευταία εβδομάδα ο κ. Αλέξης Τσίπρας, προσελκύει τους αντιμνημονιακούς ψηφοφόρους που κινούνται στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Δυναμική για Καμμένο και Χρυσή Αυγή

Στις δημοσκοπήσεις που έγιναν το τελευταίο πενθήμερο καταγράφεται μια έντονη δυναμική τόσο των Ανεξάρτητων Ελλήνων όσο και της Χρυσής Αυγής.

Το κόμμα Καμμένου κινείται σταθερά πάνω από το 10%, ενώ το ακροδεξιό σχήμα δείχνει να λαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό της λεγόμενης ψήφου διαμαρτυρίας.

Η Χρυσή Αυγή δείχνει να καταγράφει ποσοστά 6%-9% σε περιφέρειες της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Δυτικής Μακεδονίας.

Πέμπτο το ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθήνας

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο συνδέεται με τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων στη Β’ Αθήνας, που αποτελεί ως γνωστόν το 14% του συνολικού εκλογικού σώματος.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μοιράζονται την 5η και 3η θέση αντίστοιχα. Τα ποσοστά των δύο κομμάτων δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές κινούνταν σε μονοψήφια νούμερα.

Σε δύο από τις δημοσκοπήσεις που περιήλθαν στη διάθεση της εφημερίδας, στη Β’ Αθήνας μπροστά από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εμφανίζονται ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ.

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχει χάσει το 60% της δύναμης του, που έχει οδηγηθεί πρωτίστως προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ και δευτερευόντως προς την Κοινωνική Συμμαχία των Κατσέλη – Καστανίδη και τους Οικολόγους Πράσινους.

Επίσης, ένα ποσοστό Νεοδημοκρατών κατευθύνεται προς τη Χρυσή Αυγή, η οποία καταγράφει ποσοστά πολύ κοντά σε αυτά των τελευταίων δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας στην Α΄και Β΄ Αθήνας, που ουσιαστικά αποτελούν και τις βασικές δεξαμενές του.

Ο μεγάλος χαμένος από την άνοδο της Χρυσής Αυγής είναι ο ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη.

24h NewsRoom


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “«Πρωτόγνωρη» συμπεριφορά των ψηφοφόρων δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.