Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Πόρισμα-φωτιά καίει τον Παπακωνσταντίνου για το Έλλειμμα

Για τραγικά πολιτικά λάθη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντινού, την περίοδο 2009-2010 μιλούν τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ ενώ ορισμένοι δεν αποκλείουν να υπάρξουν και ενδείξεις για πιθανή τέλεση ποινικού αδικήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», τρεις είναι οι καταθέσεις που καρφώνουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου:

του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου,
του προέδρου του ΟΔΔΗΧ Πέτρου Χριστοδούλου
του πρώην προϊσταμένου της ΕΛΣΤΑΤ Μανώλη Κοντοπυράκη.

Παράλληλα, υπάρχει και η πρόσφατη αποκάλυψη της εφημερίδας σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, που ήταν προσωπική επιλογή του Παπακωνσταντίνου για να αντικαταστήσει τον κ. Κοντοπυράκη, ήταν για τρεις μήνες και υπάλληλος του ΔΝΤ.

Σύμφωνα, με το δημοσίευμα, ο κ. Γεωργίου είχε επί τρεις μήνες (από τον Αύγουστο έως το Νοέμβριο του 2010) δύο ιδιότητες, του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και του υπαλλήλου του ΔΝΤ, πράγμα που δημιουργεί -εκτός από το ηθικό- και νομικό ζήτημα, καθώς ο νόμος για την Ελληνική Στατιστική Αρχή ορίζει ότι «ο πρόεδρος τελεί υποχρεωτικά σε καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης».

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Γεωργίου είχε καταθέσει στην Επιτροπή ότι είχε παραιτηθεί από τον Ιούλιο του 2010 και δεν είχε καμία σχέση με το ΔΝΤ, αλλά η παραίτησή του είχε ημερομηνία εφαρμογής μετά από ένα τρίμηνο, στις 10 Νοεμβρίου, προκειμένου να διατηρήσει την υγειονομική του ασφάλεια.

Πηγή iefimerida.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>