Πόρισμα-φωτιά καίει τον Παπακωνσταντίνου για το Έλλειμμα

Για τραγικά πολιτικά λάθη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντινού, την περίοδο 2009-2010 μιλούν τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ ενώ ορισμένοι δεν αποκλείουν να υπάρξουν και ενδείξεις για πιθανή τέλεση ποινικού αδικήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», τρεις είναι οι καταθέσεις που καρφώνουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου:

του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου,
του προέδρου του ΟΔΔΗΧ Πέτρου Χριστοδούλου
του πρώην προϊσταμένου της ΕΛΣΤΑΤ Μανώλη Κοντοπυράκη.

Παράλληλα, υπάρχει και η πρόσφατη αποκάλυψη της εφημερίδας σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, που ήταν προσωπική επιλογή του Παπακωνσταντίνου για να αντικαταστήσει τον κ. Κοντοπυράκη, ήταν για τρεις μήνες και υπάλληλος του ΔΝΤ.

Σύμφωνα, με το δημοσίευμα, ο κ. Γεωργίου είχε επί τρεις μήνες (από τον Αύγουστο έως το Νοέμβριο του 2010) δύο ιδιότητες, του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και του υπαλλήλου του ΔΝΤ, πράγμα που δημιουργεί -εκτός από το ηθικό- και νομικό ζήτημα, καθώς ο νόμος για την Ελληνική Στατιστική Αρχή ορίζει ότι «ο πρόεδρος τελεί υποχρεωτικά σε καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης».

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Γεωργίου είχε καταθέσει στην Επιτροπή ότι είχε παραιτηθεί από τον Ιούλιο του 2010 και δεν είχε καμία σχέση με το ΔΝΤ, αλλά η παραίτησή του είχε ημερομηνία εφαρμογής μετά από ένα τρίμηνο, στις 10 Νοεμβρίου, προκειμένου να διατηρήσει την υγειονομική του ασφάλεια.

Πηγή iefimerida.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.