Σέρρες:Πούλησαν τα χρυσά τους δόντια, για να πληρώσουν τα χαράτσια!

Χρυσές δουλείες κάνουν πλέον τα ενεχυροδανειστήρια – χρυσοχοΐα της πόλης, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που φτάνουν στο σημείο να πουλήσουν μέχρι και τα χρυσά τους δόντια….

προκειμένου να ανταποκριθούν είτε στο χαράτσι που τους επέβαλλε η κυβέρνηση μέσω της ΔΕΗ, είτε στις απαιτήσεις της εφορίας, είτε για να επιβιώσουν…

Οι πινακίδες στα κεντρικά σημεία της πόλης που αναφέρουν ότι «αγοράζονται παλαιά κοσμήματα της μετρητοίς» πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο στο κέντρο της πόλης των Σερρών, δίνοντας άμεση λύση σε όσους έχουν ανάγκη από μετρητά.

”Πουλάνε ακόμη και τα χρυσά τους δόντια για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους” αναφέρει ένας εκ των χρυσοχόων που αποφάσισε να σταματήσει την κατασκευή των χρυσαφικών και να ασχοληθεί με το εμπόριο μεταχειρισμένου χρυσού.

Τα πέντε καταστήματα που ασχολούνται πλέον με αυτή τη προσοδοφόρα δουλειά στις Σέρρες είναι απολύτως νόμιμα, καθώς το νέο αντικείμενο της δουλειάς τους, δηλώνεται και στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών όπου τους υποχρεώνει για ένα μήνα τουλάχιστον να κρατούν τα μεταχειρισμένα τιμαλφή καθώς και τα στοιχεία των κατόχων, προκειμένου να αποφευχθεί το γεγονός να είναι κλεμμένα.

Το εμπόριο των μεταχειρισμένων χρυσαφικών έχει ανθίσει το τελευταίο εξάμηνο στις Σέρρες, με τους χρυσοχόους εμπόρους να «τρίβουν» τα χέρια τους και τους αναξιοπαθούντες Σερραίους να πουλούν όσο- όσο ότι πολυτιμότερο έχουν προκειμένου να κρατήσουν την αξιοπρέπεια τους.

newsit.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.