Σε στάση πληρωμών προχωρούν 4 στις 10 επιχειρήσεις

Με τα πιο μελανά χρώματα θα περιγράφει η οικονομική δυσπραγία που βιώνουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, σε έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), που θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά ευρήματα της έρευνας, μέρος της οποίας σας παρουσιάζει το real.gr περίπου 4 στις 10 επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, η πτώση του τζίρου στην αγορά ξερνάει το 35% με μόνο το 15% με 20% των επιχειρήσεων να παρουσιάζουν κέρδη.

Επίσης, την δεινή θέση που έχει περιέλθει ο εμπορικός κόσμος αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ένας στους τρεις επιχειρηματίες έχουν κηρύξει στάση πληρωμών, αδυνατώντας να πληρώσουν πάγιες δαπάνες, όπως ενοίκια και λογαριασμούς Κοινής Ωφέλειας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ Επίσης, το 73,5% των μικρομεσαίων επιχειρηματιών χρησιμοποιεί τις καταθέσεις του για να καλύψει προσωπικές ανάγκες, με το 57% των ερωτηθέντων να είναι υπέρ ενός σταθερού πολιτικού κλίματος και μόνο το 17% επιθυμούν εκλογές.

Επίσης, μέσα από την έρευνα καταγράφονται και τα χιλιάδες λουκέτα σε καταστήματα τόσο στην Αθήνα, όσο και στις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας.

«Πάτωσαν» οι εκπτώσεις

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπτώσεις, οι οποίες τελειώνουν στα τέλη του μήνα, δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα στους εμπόρους, οι οποίοι έχασαν και την ύστατη ευκαιρία να αναθερμάνουν τα ταμεία τους, μετά από μια μακρά περίοδο υποτονικής αγοραστικής δύναμης.

Παράγοντες της αγοράς, εκτιμούν μάλιστα, ότι το προσεχές διάστημα εκατοντάδες ακόμη καταστήματα αναμένεται να κατεβάσουν ρολά, δημιουργώντας μια νέα στρατιά ανέργων.

www.real.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.