Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Φενια on Forum: Γενική συζήτηση 12Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση,ησύχασα βραδυατικα.Οσο για σένα ...και αυτό που διάβασα,ότι θα αποπληρώσεις αφού σου δίνεται μια καλή ευκαιρία , συγχαρητήρια.Να μας ενη…
  • danny4 on Forum: Γενική συζήτηση 12καλημερα κωστη ευχαριστω για την απαντηση το σπιτι θεμελιωθηκε το 80 ειναι 140 τμ και σηκωθηκε το 90 δεν ξερω...ο νομος κατσελη λεει οτι θα σταματησει και θα ανοιγουν κ…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12@Φένια, δεν θα αλλάξει κάτι. Το τραπεζικό απόρρητο έτσι και αλλιώς δεν ισχύει για τους οφειλέτες εδώ και χρόνια και μάλιστα με νόμο. Ήδη ο πιστωτής αν θέλει, είτε το δη…
  • Φενια on Forum: Γενική συζήτηση 12Αυτό είναι μια πολύ καλή ερωτηση gp. Θα λειτουργεί άραγε ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου;;;; Και έτσι θα μπορεί να βάζει αυτόματως χέρι σε μισθούς κτλ (σε οσους χρωσ…
  • Διώνιος on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών6977347877 6979729756 6979223710 6977365971 6979223872 Ενοχλούν πολύ θέλοντας να πουλήσουν χρηματιστηριακά προιόντα, συμβουλές κλπ.
  • νίκος123 on Οδηγός αντιμετώπισης εισπρακτικών εταιριών@xm καλησπέρα και συλληπητήρια. Λυπάμαι ειλικρινά για την κατάσταση που βιώνετε. Οι εισπρακτικές και οι δικηγόροι δεν συγκινούνται με τίποτα και δεν σέβονται τίποτα. Γι…
Minilink

Σκληραίνει το παιχνίδι του ελληνικού PSI+

Χωρίς συμφωνία, ή μάλλον χωρίς την ανάδυση έστω και του παραμικρού σημείου σύγκλισης ολοκληρώθηκαν χτες οι συνομιλίες μεταξύ των ομολογιούχων του ιδιωτικού τομέα και του ελληνικού δημοσίου σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προετοιμαζόμαστε για σοβαρές καθυστερήσεις στην υπόθεση της δεύτερης συμφωνίας διάσωσης της Ελλάδας ύψους 130 δις ευρώ, καθώς σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό σχεδιασμό, ο βασικός όρος για να καταβληθεί η πρώτη δόση του δεύτερου πακέτου για την Ελλάδα είναι να έχουν προηγουμένως προσδιοριστεί οι λεπτομέρειες του σχεδίου ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων και να έχει εξειδικευτεί η συμφωνία του Οκτωβρίου σύμφωνα με την οποία οι ομολογιούχοι ανέλαβαν να δεχτούν κούρεμα 50% επί της ονομαστικής αξίας των τίτλων τους.

 

Να θυμηθούμε ότι οι αρχικές προσδοκίες ήταν πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των τραπεζιτών και του ελληνικού δημοσίου θα έδιναν αποτελέσματα τον Δεκέμβριο. Όμως ο πρώτος κύκλος διαπραγματεύσεων ολοκληρώθηκε χτες χωρίς κανένα αποτέλεσμα, ενώ  σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις δεν αναμένεται οι συνομιλίες να καρποφορήσουν πριν τον Φεβρουάριο.

Να σημειώσουμε επίσης ότι παρά τις ενδείξεις πως οι διαπραγματευτές της ελληνικής κυβέρνησης επιδιώκουν την αναβολή της επανάληψης των διαπραγματεύσεων για μετά τις γιορτές, ο Τσαρλς Νταλάρα, επικεφαλής του κονσόρτσιουμ των χρηματοπιστωτικών οργανισμών και του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής, προέβη σε δηλώσεις και είπε πως οι συνομιλίες θα επαναληφθούν σύντομα. Ορισμένες πηγές έκαναν λόγο για επανάληψη των συνομιλιών ακόμη και από αύριο στο Παρίσι.

Τα βασικά ζητήματα στα οποία έχουν αποκρυσταλλωθεί οι διαφωνίες και λαμβάνει χώρα η διαπραγμάτευση είναι τρία:

Πρώτον, ποια θα είναι η θέση των ομολογιούχων μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής χρέους. Οι τράπεζες ζητάνε να έχουν το ίδιο καθεστώς με τους επίσημους δανειστές, δηλαδή τα ευρωπαϊκά κράτη, προκειμένου να προστατευτούν στο μέλλον από την πιθανότητα ενός ακόμη ελληνικού κουρέματος. 

Δεύτερον, οι ομολογιούχοι επιμένουν τα νέα ομόλογα να πάνε στο βρετανικό και όχι στο ελληνικό δίκαιο, προκειμένου να μην μπορεί η Ελλάδα να κόψει ή να δραχμοποιήσει το χρέος της αργότερα αν χρειαστεί.

Τρίτον, υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες ως προς το επιτόκιο των νέων τίτλων, με τις τράπεζες να ζητάνε δυσθεώρητα επιτόκια ως και 8% και το ελληνικό δημόσιο να προσφέρει επιτόκιο περί το 4.5%.

Μέρος της διαπραγματευτικής στρατηγικής και των δύο πλευρών φαίνεται να αποτελεί και το θέμα του χρονοδιαγράμματος, με τους αξιωματούχους της Ευρωζώνης αλλά και της Ελλάδας να εκτιμούν πως η καθυστέρηση των συνομιλιών ως το Μάρτιο, όπου πρέπει να γίνει μια μεγάλη αποπληρωμή ομολόγων, θα ασκήσει σημαντικές πιέσεις στους ομολογιούχους, καθώς όσο περνά ο καιρός, η απειλή μιας άτακτης ελληνικής χρεοκοπίας γίνεται πιο πιθανή.

Αντίθετα, αρκετές τράπεζες που κατέχουν ελληνικά ομόλογα πιέζουν να κλείσει η συμφωνία άμεσα, δηλαδή μέχρι τα Χριστούγεννα, ενώ μια πηγή που μετέχει στις διαπραγματεύσεις επισήμανε πως τυχόν καθυστέρηση ως τον Φεβρουάριο θα είναι πολύ επικίνδυνη, γιατί ακόμη κι αν υπάρξει συμφωνία, χρειάζεται χρόνος για την επεξεργασία των εγγράφων και την ολοκλήρωση της δημόσιας συναλλαγής.

Στην ίδια γραμμή κινούνται και οι εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Σύμφωνα με την  έκθεση του ΔΝΤ που δημοσιεύτηκε χτες, η παράταση των διαπραγματεύσεων για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους επιδεινώνει τις συνθήκες της αγοράς. «Οι παρατεταμένες διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έχουν κόστος στο αίσθημα της αγοράς και αυξάνουν τις πιέσεις για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα που έχει υψηλή έκθεση τα κρατικά ομόλογα», αναφέρει η έκθεση.

www.banksnews.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>