Στάση πληρωμών στο Γενικό Λογιστήριο – Σε αναστολή οποιοδήποτε ένταλμα πληρωμής – Σε οριακό σημείο η ρευστότητα στο εσωτερικό της χώρας

Σε αναστολή οποιουδήποτε εντάλματος πληρωμής έχουν προχωρήσει οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών, μέχρις ότου ξεκαθαρίσει το θέμα με την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου.

Όπως έγινε χθες γνωστό για να μπορέσει η Αθήνα να λάβει τα 8 δις. ευρώ θα πρέπει να αποσταλεί στην Κομισιόν επιστολή η οποία θα συνυπογράφεται από τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Αντώνη Σαμαρά, το νέο πρωθυπουργό, το νέο υπουργού Οικονομικών και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο.

Με αυτή την επιστολή τα πέντε προηγούμενα πρόσωπα θα δεσμεύονται ότι θα υλοποιηθεί η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου.
Εφόσον η επιστολή σταλεί στους Ευρωπαίους εταίρους τότε θα ακολουθήσει συνάντηση των αξιωματούχων του Eurogroup με τις ελληνικές αρχές -είτε διά ζώσης είτε με τηλεδιάσκεψη- ώστε η τρόικα να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για την εκταμίευση.
Αυτή η καθυστέρηση με την καταβολή της 6ης δόσης οδηγεί σταδιακά σε οριακό σημείο την ρευστότητα στο εσωτερικό της χώρας.

Τα ταμειακά διαθέσιμα για την πληρωμή μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο επαρκούν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ από τις 15 και μετά τον προϋπολογισμό θα αρχίσουν να τον πνίγουν και τα ομόλογα που θα πρέπει να καλυφθούν.

Τον Δεκέμβριο λήγουν τίτλοι 3 δις. ευρώ στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα.
Οι μεγάλες ανάγκες του δημοσίου εντοπίζονται τον Μάρτιο, καθώς λήγουν ομόλογα περίπου 22 δις. ευρώ, οπότε θα πρέπει να έχει αρχίσει η εκταμίευση του νέου δανείου.

Στις 18 Μαρτίου τοποθετείται χρονικά η λήξη 8 δις. ευρώ και στις 20 του ίδιου μήνα άλλα 14,4 δις. ευρώ.
Οι υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους προς τους ομολογιούχους ολοκληρώνονται στις 20 Αυγούστου του 2012, με την καταβολή ενός επιπλέον ποσού που φθάνει τα 7,7 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι δανειακές ανάγκες του ελληνικού Δημοσίου για τα έτη 2013-2014ανέρχονται σε 40,5 δισ. ευρώ.
Σημαντικός σκόπελος για τον προϋπολογισμό αποτελούν και οι λήξεις εντόκων γραμματίων. Τίτλοι συνολικού ύψους 8,1 δισ. ευρώ θα πρέπει να πληρωθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012.

Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnewsw.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.