Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
  • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιτέλους και κάποια τράπεζα προτείνει κούρεμα. Προφανώς το ποσό είναι μεγάλο και ίσως είχες χρόνια να τους βάλεις λεφτά...σωστά ? Είπες πως στείλανε επιστολή ή σε πήρα…
Minilink

Στάση πληρωμών στο Γενικό Λογιστήριο – Σε αναστολή οποιοδήποτε ένταλμα πληρωμής – Σε οριακό σημείο η ρευστότητα στο εσωτερικό της χώρας

Σε αναστολή οποιουδήποτε εντάλματος πληρωμής έχουν προχωρήσει οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών, μέχρις ότου ξεκαθαρίσει το θέμα με την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου.

Όπως έγινε χθες γνωστό για να μπορέσει η Αθήνα να λάβει τα 8 δις. ευρώ θα πρέπει να αποσταλεί στην Κομισιόν επιστολή η οποία θα συνυπογράφεται από τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Αντώνη Σαμαρά, το νέο πρωθυπουργό, το νέο υπουργού Οικονομικών και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο.

Με αυτή την επιστολή τα πέντε προηγούμενα πρόσωπα θα δεσμεύονται ότι θα υλοποιηθεί η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου.
Εφόσον η επιστολή σταλεί στους Ευρωπαίους εταίρους τότε θα ακολουθήσει συνάντηση των αξιωματούχων του Eurogroup με τις ελληνικές αρχές -είτε διά ζώσης είτε με τηλεδιάσκεψη- ώστε η τρόικα να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για την εκταμίευση.
Αυτή η καθυστέρηση με την καταβολή της 6ης δόσης οδηγεί σταδιακά σε οριακό σημείο την ρευστότητα στο εσωτερικό της χώρας.

Τα ταμειακά διαθέσιμα για την πληρωμή μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο επαρκούν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ από τις 15 και μετά τον προϋπολογισμό θα αρχίσουν να τον πνίγουν και τα ομόλογα που θα πρέπει να καλυφθούν.

Τον Δεκέμβριο λήγουν τίτλοι 3 δις. ευρώ στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα.
Οι μεγάλες ανάγκες του δημοσίου εντοπίζονται τον Μάρτιο, καθώς λήγουν ομόλογα περίπου 22 δις. ευρώ, οπότε θα πρέπει να έχει αρχίσει η εκταμίευση του νέου δανείου.

Στις 18 Μαρτίου τοποθετείται χρονικά η λήξη 8 δις. ευρώ και στις 20 του ίδιου μήνα άλλα 14,4 δις. ευρώ.
Οι υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους προς τους ομολογιούχους ολοκληρώνονται στις 20 Αυγούστου του 2012, με την καταβολή ενός επιπλέον ποσού που φθάνει τα 7,7 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι δανειακές ανάγκες του ελληνικού Δημοσίου για τα έτη 2013-2014ανέρχονται σε 40,5 δισ. ευρώ.
Σημαντικός σκόπελος για τον προϋπολογισμό αποτελούν και οι λήξεις εντόκων γραμματίων. Τίτλοι συνολικού ύψους 8,1 δισ. ευρώ θα πρέπει να πληρωθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012.

Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnewsw.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>