Στα ύψη τα «εγκλήματα επιβίωσης»

Μεγάλη αύξηση παρατηρείται στα αδικήματα για μικροποσά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ για το 2011, τα οποία εντάσσονται στα εγκλήματα «έκτακτης ανάγκης ή επιβίωσης».

Κρίσιμο μέγεθος που αποτυπώνει την αύξηση της εγκληματικότητας στη χώρα μας είναι η αύξηση των ανθρωποκτονιών με κίνητρο τη ληστεία κατά 87%. Είναι χαρακτηριστικό πως μια ώρα διαπράττεται μία ληστεία (11 κλοπές και διαρρήξεις), ενώ κάθε δύο ημέρες μία ανθρωποκτονία.

Το 2011 διαπράχθηκαν 184 ανθρωποκτονίες, έναντι 176 το 2010 και 182 απόπειρες ανθρωποκτονίας, έναντι 193 που είχαν καταγραφεί το 2010.

Εξ αυτών εξιχνιάστηκαν οι 291 περιπτώσεις, ήτοι ποσοστό 80%.

Συνολικά  διαπράχθηκαν 6.636 ληστείες το 2011 από 6.079 το 2010. 289 ήταν οι απόπειρες ληστείας, έναντι 350 το 2010. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία σημειώθηκαν στην Αττική (5.134 ληστείες έναντι 4.595, 539 περισσότερες), εκ των οποίων 337 περισσότερες σε οικίες (605 έναντι 268), 173 σε καταστήματα (509 έναντι 336) και 100 περισσότερες σε πρατήρια υγρών καυσίμων (184 έναντι 84).

Για την ανάσχεση της εγκληματικότητας το υπουργείο προστασίας του πολίτη προέβη στην ενίσχυση των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και των περιπολιών δίκυκλης αστυνόμευσης, με 195 νέους αστυνομικούς-ειδικούς φρουρούς, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

topontiki.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.