Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12καλημέρα, είχα διαβάσει για κουρέματα που άρχισαν οι τράπεζες, μου ήρθε επιστολή από alpha για εφάπαξ καταβολή περίπου 5300€ για κάρτα και δάνειο, συνολικά το χρέος είν…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα Quest , εγώ είχα κάνει 2 γραπτά αιτήματα προς την Alpha Bank με την φυσική παρουσία μου σε κατάστημα και προσκομίζοντας όσα χαρτιά μου ζητήθηκαν Ε1, Ε9, ταυτότ…
  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
Minilink

Στα 490 εκατ. το έλλειμμα του προϋπολογισμού

Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 490 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο και το πρωτογενές έλλειμμα κρατικού προϋπολογισμού την ίδια περίοδο διαμορφώθηκε στα 33 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αυτά δεν αφορούν τον προϋπολογισμό της γενικής κυβέρνησης κατά ESA, σε σχέση με τον οποίο διαμορφώνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι τόσο κάθε έτους όσο και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Ειδικότερα, το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 4.872 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο 2012 και ήταν απολύτως συμβατό με τον στόχο (4.795 εκατ. ευρώ) του συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2012 που ψηφίστηκε από τη Βουλή και συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατά την τελευταία επίσκεψή τους.

Η υστέρηση των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού που παρατηρήθηκε τον Ιανουάριο του 2012 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011 αποδίδεται κυρίως στη μείωση των εσόδων από άμεσους φόρους λόγω της λήξης της έκτακτης εισφοράς σε κερδοφόρες επιχειρήσεις που είχε επιβληθεί το 2011 και στη μείωση των εσόδων από έμμεσους φόρους (κυρίως ΦΠΑ) εξαιτίας του περιορισμού της εγχώριας ζήτησης (περίπου -9,3% σε ετήσια βάση σε πραγματικές τιμές).

Εντούτοις, σημαντική πρόοδος σημειώθηκε στη συλλογή ληξιπρόθεσμων οφειλών μέσω της εντατικοποίησης των σχετικών ελέγχων καθώς και στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης λόγω της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού του Ιανουαρίου 2012 ανήλθαν στα 5.362 εκατ. ευρώ, απόδοση που ήταν εντός των νέων στόχων του συμπληρωματικού προϋπολογισμού 2012 αλλά αυξημένη κατά 395 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011.

Οι κύριοι λόγοι της αύξησης σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 είναι η υπέρβαση των πρωτογενών δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού κατά 410 εκατ. ευρώ και των μεταβιβάσεων προς τα νοσοκομεία για τακτοποίηση παλαιότερων οφειλών κατά 180 εκατ. ευρώ. Η αύξηση των πρωτογενών δαπανών αντανακλά την αύξηση των επιχορηγήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία κατά 674 εκατ. ευρώ με σκοπό την αναπλήρωση της σημαντικής μείωσης των εσόδων τους από ασφαλιστικές εισφορές.

Η εν λόγω αύξηση υπερκάλυψε τη σημαντική μείωση των υπόλοιπων κατηγοριών των πρωτογενών δαπανών κατά 261 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιανουάριο 2011 που προέκυψε μετά τον εξορθολισμό της καταναλωτικής και μισθολογικής δαπάνης του δημοσίου.

Για την αντιμετώπιση της απόκλισης των στόχων του κρατικού προϋπολογισμού, η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρεμβάσεις οι οποίες θα περιορίσουν τις δημόσιες δαπάνες κατά 3,2 δισ. ευρώ το 2012 και τις συμπεριέλαβε στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του 2012.

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για ενίσχυση των μηχανισμών παρακολούθησης των δημοσιονομικών στοιχείων της χώρας, το μηνιαίο δελτίο εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού θα περιλαμβάνει στο εξής ετήσιες εκτιμήσεις για τα έσοδα και τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού που θα επικαιροποιούνται μέσα στο έτος ανάλογα με τις μεταβολές στο μακροοικονομικό περιβάλλον, την πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού και τη δημοσιονομική επίπτωση που επιφέρουν αλλαγές της οικονομικής πολιτικής.

www.euro2day.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>