Τέλος η εγγύηση τιμής πώλησης ρεύματος από τα φωτοβολταϊκά

Σοκ σε δεκάδες νοικοκυριά από την απαίτηση της τρόικα.

Ισχυρό σοκ αναμένεται για τους επενδυτές των φωτοβολταϊκών από τις νέες μειώσεις στις εγγυημένες τιμές πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, που με το νέο μνημόνιο ζητά η τρόικα.

Έτσι, μέσα από το κείμενο που ψηφίστηκε στη Βουλή, προβλέπεται η αλλαγή του σημερινού τρόπου τιμολόγησης και η των τιμών που εισπράττουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που πωλούν ρεύμα. Με όριο το πρώτο τρίμηνο του έτους η κυβέρνηση πρέπει να εκπονήσει σχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει:

1. Χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων και συζητήσεων των αρμοδίων για τη μεταρρύθμιση του υποστηρικτικού προγράμματος.

2. Επιλογές μεταρρύθμισης του υποστηρικτικού προγράμματος, συμπεριλαμβανομένου του μοντέλου εγγυημένης διαφορικής τιμής και προσδιορισμό σε κάθε επιλογή της μεθόδου υπολογισμού των τιμολογίων και του τρόπου αποφυγής πιθανής υπερβολικής αποζημίωσης.

3. Τρέχουσες και αναμενόμενες τάσεις στο κόστος για όλες τις σχετικές τεχνολογίες. Επίσης σύμφωνα με το Μνημόνιο, η κυβέρνηση θα πρέπει να καταρτίσει σχέδιο μεταρρύθμισης των υποστηρικτικών προγραμμάτων ΑΠΕ, έτσι ώστε να μην πιέζονται τα δημοσιονομικά.

Να θυμίσουμε πάντως, πως δεκάδες είναι και στην Πάτρα τα νοικοκυριά που προχώρησαν στην λήψη δανείου, για την εγκατάσταση σε στέγη του σπιτιού τους συστημάτων που κόστισαν χιλιάδες ευρώ και είχαν την σίγουρη πρόβλεψη απόσβεσης σε συγκεκριμένο χρόνο, με βάση την εγγυημένη τιμή πώλησης. Τώρα όλα ανατρέπονται, μαζί και ο προγραμματισμός της οικογένειας. Για ακόμα μια φορά, ελέω τρόικας και Κυβέρνησης.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Τέλος η εγγύηση τιμής πώλησης ρεύματος από τα φωτοβολταϊκά

 • 15/02/2012, 14:39
  Permalink

  Εμείς το λέγαμε ότι όσοι δανειστούν για φωτοβολταϊκά, στο τέλος θα μείνουν με τα χρέη.

  Το έλεγε και η ΔΕΗ, αλλά ποιος την άκουγε;

  Άλλη μια συμπαιγνία πολιτικών και τραπεζιτών σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.