Τα στεγαστικά δάνεια με απλά νούμερα, σύμφωνα με αναγνώστρια

Η κατάσταση με τα στεγαστικά δείχνει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά να… αδυνατούν να τα εξυπηρετήσουν. Τα δάνεια αυτά κυμαίνονται συνήθως από το 1/3 ως και το 1/2 σε κάποιες περιπτώσεις του διαθέσιμου εισοδήματος.

Σε ένα οικογενειακό εισόδημα των 100 Ευρώ δηλαδή, τα 30 ως 50 Ευρώ πήγαιναν στα στεγαστικά. Αν υπολογίσουμε ότι το κόστος διατήρησης του σπιτιού σας ανέβηκε κατά 2 με 3 δόσεις (Αναφέρομαι στα λεφτά που παίρνατε πίσω από την εφορία και τα ρίχνατε στο δάνειο καθώς και στο χαράτσι των ακινήτων που δεν υπήρχε) το κόστος γίνεται 36 Ευρώ περίπου στην πρώτη περίπτωση και 60 Ευρώ περίπου στην δεύτερη. Αν λάβουμε υπόψη ότι τα εισοδήματα έπεσαν κατά 30% μέσο όρο , τα 100 Ευρώ του παραδείγματος έγιναν 70, αν δεν υπήρξε απώλεια εργασίας μέσα στην οικογένεια οπότε και έγιναν 35.

Για συνοψίσουμε αυτή τη στιγμή έχουμε οικογένειες με εισοδήματα 35 ως 70 Ευρώ που προσπαθούν να εξυπηρετήσουν στεγαστικά δάνεια με κόστος από 36 ως 60 Ευρώ. Αν δεν αλλάξει δραστικά το πολιτικό τοπίο της χώρας (απομάκρυνση της μνημονιακής πολιτικής) η πιθανότητα να περάσουν όλα τα ακίνητα στις τράπεζες ακόμα και μέσα στα επόμενα 2 έτη, είναι σχεδόν βέβαιη, το οποίο πιστεύω ότι ήταν και το ζητούμενο από την Τρόικα.

Αναγνώστρια

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

4 σκέψεις σχετικά με το “Τα στεγαστικά δάνεια με απλά νούμερα, σύμφωνα με αναγνώστρια

 • 23/02/2012, 23:42
  Permalink

  Και στη συνεχεια θα κερδισει τις εκλογες αυτος που θα υποσχεθει οτι θα χαρισει τα δανεια.
  So simple !!!
  Αν ετοιμαζουν κανεναν Κουβελη η κανεναν Καμμενο για αυτο τον ρολο θα το δουμε εν καιρω.

  Σχολιάστε
  • 23/02/2012, 23:53
   Permalink

   PA , Σε λιγο θα σου στείλω το αρχείο από άλλη ηλεκτρονική διευθυνση , τη σταθερή δηλ .που την ελέγχω και καλύτερα.
   🙂 

   Γαβ ! Δεν Θα τους πληρώσω ! Γαβ !

   Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.