Τα χρέη πνίγουν 180.000 μικρούς επιχειρηματίες

Η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί ότι ο ν. 3869/2010 αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες και πρωτοποριακές νομοθετικές πρωτοβουλίες των τελευταίων ετών, από την οπτική γωνία της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής και της σωστής ανάγνωσης της πραγματικότητας. Προστατεύει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά τα οποία αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους, ενώ δίνει επίσης δυνατότητες διευθέτησης και στις τράπεζες.

Ως γνωστόν, ο συγκεκριμένος νόμος αναφέρεται αποκλειστικά στην προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, καθώς δεν υπάγονται στις διατάξεις του άτομα που έχουν πτωχευτική ικανότητα, δηλαδή οι επιχειρηματίες. Λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία στοιχεία μελέτης του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ, περίπου 180.000 μικροί επιχειρηματίες ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας. Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών αυτών δραστηριοποιούνται μέσω νομικών μορφών απεριόριστης ευθύνης, η οποία δεν τους προστατεύει σε περίπτωση αδυναμίας των υποχρεώσεών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΓΣΕΒΕΕ προτείνει τη θεσμοθέτηση αντίστοιχων νομοθετικών πρωτοβουλιών (είτε επέκταση του ήδη υπάρχοντος ν. 3869/2010 ώστε να καλύπτει περισσότερες περιπτώσεις) για την κάλυψη των περιπτώσεων υπερχρεώσεων που προέρχονται από την αδυναμία ιδιαίτερα των μικρών επιχειρηματιών να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

www.protothema.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.