Τελειώνουν την Ελλάδα! «Πουλάνε» τα κόκκινα δάνεια!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανοίγει η αγορά των κόκκινων δανείων σε τρίτους παρόχους, δηλαδή επιχειρήσεις που είτε θα αγοράζουν είτε θα αναλάβουν τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων για λογαριασμό των τραπεζών.

Όπως αναφέρει το voicenews.gr η δυνατότητα αυτή περιγράφεται ήδη στο μνημόνιο που έχει υπογραφεί με τους δανειστές και αναμένεται να εξειδικευθεί το αμέσως επόμενο διάστημα με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, που θα επιτρέπει την αδειοδότηση παρόμοιων εταιρειών και στη χώρα μας.

Οριοθετώντας τις νέες αρμοδιότητες του ΤΧΣ μετά τη συμφωνία, που επιφυλάσσει αναβαθμισμένο ρόλο για το θέμα στο Ταμείο, ο διευθύνων σύμβουλός του Άρης Ξενόφως χαρακτήρισε το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 100 δισ. ευρώ «ένα από τα κομβικά σημεία για την ανάκαμψη της οικονομίας», στον βαθμό που συνδέεται άμεσα με την ικανότητα των τραπεζών να μπορέσουν να προσφέρουν πιστώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, στόχος του Ταμείου είναι να διαμορφώσει σε συνεργασία με την ΤτΕ τις συνθήκες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος μέσω της εφαρμογής ενεργητικών πολιτικών διαχείρισης και εργαλείων που έχουν δοκιμαστεί σε άλλες αγορές.

Αντίστοιχα, θα επιτραπεί η πώληση μέρους του μη εξυπηρετούμενου χαρτοφυλακίου των τραπεζών σε funds τα οποία θα μπορούν μεταξύ άλλων να συνεισφέρουν σε κεφάλαια. Η διαχείριση θα εξασφαλίσει, σύμφωνα με τους επικεφαλής του Ταμείου, επαρκή προστασία των δανειοληπτών, ενώ το θέμα των πλειστηριασμών και των κριτηρίων βάσει των οποίων θα ισχύσει η προστασία είναι απόφαση της κυβέρνησης που θα ληφθεί σε συνεργασία με τους θεσμούς.

Ο κ. Ξενόφως παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν υπήρξε ευθύνη των διοικήσεων στις τράπεζες για δανειοδοτήσεις και παρέπεμψε στον νέο ρόλο του Ταμείου, που, όπως προβλέπει η συμφωνία, θα εφαρμόζει κριτήρια επιδόσεων για την τακτοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων και στις διοικήσεις των τραπεζών έναντι επιχειρησιακών στόχων που θα συμφωνούνται με τις τράπεζες και την ΤτΕ.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.