Το έγκλημα της Τράπεζας της Ελλάδας

Καταρχήν δεν είναι Τράπεζα της Ελλάδας. Είναι ένα ιδιωτικό ίδρυμα, που δια νόμου είναι απόρρητοι οι μέτοχοι του και αποτελεί παράρτημα στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στα χρόνια του Σημίτη όταν προετοιμαζόταν ο σημερινός, σε εξέλιξη πλέον, εξανδραποδισμός των Ελλήνων από τη Νέα Γερμανική Αυτοκρατορία στην Ευρώπη, ψηφίσθηκε ένας νόμος. Ο 2469/1997. Σύμφωνα με τον νόμο αυτό δημιουργείτο ένα Κοινό Κεφάλαιο στην Τράπεζα της Ελλάδας. Την εποχή εκείνη το ίδρυμα ήταν και πάλι ιδιωτικό , με κρυφούς μετόχους, αλλά αποτελούσε Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας, που είχε τότε δικό της νόμισμα και όχι το ευρώ.

Στο κεφάλαιο αυτό συμπεριελήφθησαν οι πόροι των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων, των πανεπιστημίων και όλων των ιδρυμάτων δημοσίου δικαίου. Ο νόμος επέτρεπε στην Διοίκηση και τις υπηρεσίες της Τράπεζας να διαχειρίζονται τα αποθεματικά αυτά, που ήταν και είναι εκατοντάδες εκατομμύρια, χωρίς να λογοδοτεί επί της ουσίας ούτε στο Κοινοβούλιο, αλλά πολύ περισσότερο στους ιδιοκτήτες τους. Μάλιστα είναι αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι στην συμφωνία εκχώρησης των κεφαλαίων, στη βάση του συγκεκριμένου νόμου, δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ουδεμία ρήτρα που να διασφάλιζε ή να προσδιόριζε την απόδοση στις επενδύσεις των κεφαλαίων.

Έκτοτε ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών και ο κεντρικός Τραπεζίτης της Ελλάδας, έκαναν , χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν ότι ήθελαν με τα κεφάλαια αυτά. Υπάρχουν πληροφορίες από χρόνια ότι μεγάλο μέρος από αυτά διοχετεύθηκαν σε μετοχοδάνεια με πολλά μηδενικά σε επιχειρήσεις της επονομαζόμενης διαπλοκής και ευνοημένων από τα καθεστώτα εξουσίας, που δεν είχαν τα εχέγγυα να αναλάβουν τα δάνεια, με ευτελείς όρους –χαριστικούς σχεδόν, ως προς τα επιτόκια και την διαδικασία αποπληρωμής. Ουδείς από τους κυβερνώντες και τους αρμόδιους έχουν δώσει εξηγήσεις σε τέτοιου τύπου καταγγελίες.

Φθάνουμε στο σήμερα. Ολόκληρη την τελευταία διετία, αλλά πολύ περισσότερο το χρονικό διάστημα που είχε αποφασισθεί ότι θα υπάρξει PSI, στα ελληνικά ομόλογα το πιο λογικό θα ήταν η Τράπεζα της Ελλάδας, να είχε βγάλει τα αποθεματικά των ταμείων, των πανεπιστημίων και των υπολοίπων δημοσίου δικαίου οργανισμών , από τα ελληνικά ομόλογα, για να προφυλάξει την ρευστότητα και την απόδοσή τους τα χρόνια αυτά, που η χρεοκοπία του κράτους , ειδικά στην εσωτερική οικονομία είναι ολοσχερής.

Τι έκανε η Διοίκηση Προβόπουλου και το παράρτημα της ΕΚΤ, που φέρει τον βαρύγδουπο τίτλο Τράπεζα της Ελλάδας; Το ακριβώς αντίθετο μετέτρεψε τα αποθεματικά στο σύνολο τους σχεδόν σε κρατικά ομόλογα. Θα πει κάποιος ότι το έκαναν στην αναζήτηση ρευστότητας. Αλλά πόσο υπεύθυνο είναι να αγοράζεις με τα αποθεματικά του Κεφαλαίου αυτού, ελληνικά ομόλογα τις παραμονές του «κουρέματός» τους;

Αποτέλεσμα και μόνον σε σχέση με αυτά που έχουν μέχρι στιγμής δει το φως της δημοσιότητας. Από τα 140 εκατ. ευρώ, των αποθεματικών των Ελληνικών πανεπιστημίων και ΤΕΙ , έχουν απομείνει μετά τις 12 Μαρτίου μόνον 40 εκατ., σύμφωνα με δήλωση του σημερινού υπουργού Παιδείας κ. Μπαμπινιώτη. Από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων χάθηκαν 11 δις ευρώ, τα οποία σε αντίθεση με τις τράπεζες δεν θα ανακεφαλαιοποιηθούν. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της καταστροφής στα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων, από τα πιο εύρωστα , χάθηκε με το «κούρεμα» το 70% των αποθεματικών τους.

Είναι ένα έγκλημα εκ προμελέτης με άμεση εμπλοκή των Παπαδήμου, Βενιζέλου και Προβόπουλου. Μιλάμε για ενσυνείδητη «καταστροφή κεφαλαίων», που δεν μπορούν να αναπληρωθούν. Κάτι πολύ σοβαρό πρέπει να συμβεί για να ανακοπεί η καταστροφή της Ελλάδας, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

www.newsbomb.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.