‘Το αδύναμο ευρώ και το ντόμινο κατάρρευσης κυβερνήσεων”

”Τις αποφάσεις στην ευρωζώνη τις παίρνουν η Άγκελα Μέρκελ, ο Μαρκ Ρούτε και ο Νικολά Σαρκοζί.Για πόσο καιρό ακόμα θα ανεχόμαστε κάτι τέτοιο” αναρωτιέται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ενίσχυση των ευρωπαϊκών θεσμών και κυρίως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι προϋπόθεση για την επιτυχή διαχείριση της κρίσης του ευρώ, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Ε.Κ. Μάρτιν Σουλτς.

Η κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε στην Ολλανδία είναι η όγδοη κυβέρνηση της ΕΕ που αποχαιρετά την εξουσία στα συμφραζόμενα της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
Μια κρίση που έχει βγάλει στους δρόμους εκατομμύρια ανθρώπους από την Αθήνα έως τη Ρώμη και τη Μαδρίτη και έχει οδηγήσει σε πρωτοφανείς κυβερνητικές ανατροπές. Καθίσταται βαθμιαία ακυβέρνητη η Ευρώπη;
«Όχι μόνο βαθμιαία» λέει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και επισημαίνει: «Εδώ και καιρό εκφράζω την άποψη ότι το ευρώ είναι αντιμέτωπο με ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο δεν άπτεται της νομισματικής και οικονομικής πολιτικής, αλλά συνιστά ένα συστημικό πρόβλημα. Αυτό το πρόβλημα αποτυπώνεται στις αδυναμίες εκείνων που επαίρονται ότι είναι η κυβέρνηση της Ευρώπης, δηλαδή των πρωθυπουργών της ευρωζώνης. Αυτοί αυτοαναγορεύτηκαν οικονομική κυβέρνηση της Ευρώπης και περιθωριοποίησαν όλους τους άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς, κυρίως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Κομισιόν. Ακριβώς αυτές οι κυβερνήσεις και οι πρωθυπουργοί τους είναι εδώ και καιρό αντιμέτωποι με μια εσωτερική πολιτική κρίση. Πρόκειται γα αδύναμες κυβερνήσεις και αυτό πράγματι επιβαρύνει εδώ και καιρό το ευρώ» επισημαίνει ο Μάρτιν Σουλτς.

Ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης των θεσμών της ΕΕ.
Ζητά περισσότερο έλεγχο στα ζητήματα που αφορούν το ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτή η ενίσχυση είναι η προϋπόθεση για την πολιτική ένωση της Ευρώπης, υπογραμμίζει.

Ο Μάρτιν Σουλτς επικρίνει το γεγονός ότι όλα τα μέτρα λιτότητας αποφασίζονται από επικεφαλής εθνικών κυβερνήσεων, οι οποίοι όταν επιστρέφουν στη χώρα τους ισχυρίζονται ότι τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν επειδή το θέλουν οι Βρυξέλλες, ενώ δεν είναι έτσι, λέει ο κ. Σουλτς και διευκρινίζει:
«Θα πρέπει να ενισχυθεί η δημοκρατία στην Ευρώπη και κυρίως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θα πρέπει να είναι οι ελεύθερα εκλεγμένοι βουλευτές των λαών της Ευρωπης εκείνοι που θα αποφασίζουν για περικοπές. Αλλά δεν γίνεται έτσι. Τις αποφάσεις στην ευρωζώνη τις παίρνουν η Άγκελα Μέρκελ, ο Μαρκ Ρούτε και ο Νικολά Σαρκοζί. Αυτοί αποφασίζουν και όταν επιστρέφουν στις χώρες τους οι πρωθυπουργοί και τους τραβούν από τα αυτιά, υποστηρίζουν ότι δεν φταίνε και ότι η Ευρώπη έλαβε αποφάσεις. Για πόσο καιρό ακόμα θα ανεχόμαστε κάτι τέτοιο» λέει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πηγή Deutsche Welle


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.