Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα Quest , εγώ είχα κάνει 2 γραπτά αιτήματα προς την Alpha Bank με την φυσική παρουσία μου σε κατάστημα και προσκομίζοντας όσα χαρτιά μου ζητήθηκαν Ε1, Ε9, ταυτότ…
  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
  • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
Minilink

Το «δράμα» των τραπεζιτών με τις καταθέσεις

Ο λόγος αφορά στην …στάθμη των καταθέσεων, η οποία έχει πέσει σε επικίνδυνα χαμηλά σημεία πλέον. Περίπου στα 170 δισ. ευρώ, όταν, στην αρχή της κρίσης, κυμαίνονταν στα 250 δισ. ευρώ. Δηλαδή, μέσα σε λιγότερα από 2 χρόνια, έπεσε κατά περίπου 80 δισ. ευρώ (!) ποσό το οποίο θεωρείται και είναι υπερβολικά μεγάλο.

Το χειρότερο; Αυτή η τάση απομείωσης συνεχίζει ακάθεκτη. Το Φεβρουάριο που μας πέρασε, η μείωση έφτασε να τρέχει με 2,7%, αν και από την πλευρά των τραπεζικών διοικήσεων και του υπουργείου Οικονομικών εκφράζεται η ελπίδα ότι από τον Μάρτιο και μετά η κίνηση αυτή θα αντιστραφεί.

Αιτία; Το πετυχημένο «κούρεμα» του ιδιωτικού χρέους της χώρας, το οποίο ελπίζεται ότι θα δημιουργήσει νέο αέρα και θα αρχίσει να χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους καταθέτες. Γεγονός πάντως αποτελεί ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν έχει περάσει σχεδόν ούτε μήνας που να μην μετρήθηκαν απώλειες καταθέσεων, ενώ πολύ σύντομα αποκαλύφθηκε και κάτι ακόμα, το ίδιο ανησυχητικό. Ότι τα λεφτά αυτά δεν υπάρχει ποτέ καμία πιθανότητα να γυρίσουν στη θέση τους. Ο λόγος; Απλώς, επειδή «φαγώθηκαν».

Συγκεκριμένα, οι τραπεζίτες από μια εσωτερική έρευνα που έκαναν διαπίστωσαν ότι οι περισσότερες από τις αναλήψεις που γίνονταν δεν είχαν σαν στόχο να μεταφερθούν αυτά τα λεφτά στο εξωτερικό, αλλά για να πληρωθούν υποχρεώσεις στην εφορία και στο δημόσιο ευρύτερα και βεβαίως για να καλυφθούν τρέχουσες καταναλωτικές ανάγκες. Γι αυτό και κατέληξαν στο εξαιρετικά δυσάρεστο συμπέρασμα ότι τα επίπεδα των 250 δισ. ευρώ πολύ δύσκολα θα τα ξαναδούν.

www.newsbomb.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>