Τράπεζες: Ψάχνουν ανήλικους… καταθέτες

Καταθέτες από τα… γεννοφάσκια τους αναζητούν πλέον οι τράπεζες, καθώς φιλοδοξούν να «κλειδώσουν» υποψήφιους πελάτες από μικρή ηλικία, αλλά και παράλληλα να αυξήσουν το χαρτοφυλάκιο των καταθέσεών τους.
Για το σκοπό αυτό, αρκετές από αυτές διαθέτουν ειδικούς καταθετικούς λογαριασμούς για παιδιά και εφήβους. Ανάμεσα στα «δώρα» που δίνουν, προκειμένου να δελεάσουν τα παιδιά αλλά και τους γονείς είναι προνομιακά επιτόκια, προσφορές, αλλά και ειδικά προγράμματα επιβράβευσης.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, τα προϊόντα αυτά έχουν ανταπόκριση αλλά και πραγματικό όφελος για τις τράπεζες μια και συνήθως,  αν κάποιος ξεκινήσει να έχει συναλλαγές με μια συγκεκριμένη τράπεζα, δύσκολα την αλλάζει. 

Τι προσφέρουν οι τράπεζες

Αυτή τη στιγμή λοιπόν,  στην αγορά διατίθενται αρκετά «πακέτα» παροχών για παιδιά ηλικίας έως 17 ετών, κάποια από τα οποία επεκτείνονται και μετά την ενηλικίωση του μικρού καταθέτη.

Χρονικά, το πιο πρόσφατο βήμα στο «στίβο» των παιδικών και εφηβικών λογαριασμών έκανε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο πρόσφατα διέθεσε τον αποταμιευτικό λογαριασμό Ταμιευτήριο Σπουδών. Το προϊόν αυτό αφορά παιδιά ηλικίας από 6 έως 17 ετών, και προσφέρει ανταγωνιστικό  επιτόκιο 2%,  δυνατότητα μηνιαίων καταβολών ακόμα και μικρών ποσών και ελάχιστο ποσό ανοίγματος λογαριασμού μόλις 30 ευρώ. Παράλληλα, οι μικροί καταθέτες συμμετέχουν σε ετήσια κλήρωση με τους νικητές ηλικίας 6 έως 14 ετών να λαμβάνουν ως υποτροφία €100  κάθε μήνα για όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους ενώ οι τυχεροί ηλικίας 15 έως 18 ετών θα λαμβάνουν αμέσως μετά τα 18 τους ως υποτροφία €600 το μήνα για τα 4 πρώτα χρόνια των μεταλυκειακών σπουδών τους.
Από την πλευρά της, η Εθνική Τράπεζα διαθέτει το πρόγραμμα Εθνική Παίδων, το οποίο μεταξύ άλλων επιβραβεύει τους συνεπείς καταθέτες με επιπλέον χρήματα  στο τέλος του έτους, τους δίνει τη δυνατότητα να πάρουν ανοικτό δάνειο με επιστροφή του 10% των τόκων ενώ παράλληλα η τράπεζα πραγματοποιεί μια σειρά από εκδηλώσεις για τους μικρούς σε ηλικία καταθέτες.

Αντίστοιχα, από την πλευρά της η Alpha Bank διαθέτει τη σειρά των λογαριασμών ALPHA 1 | 2 | 3 μέσα από την οποία προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες ειδικά για παιδιά και νέους με ειδικά προνόμια. Σε  αυτά περιλαμβάνεται ο λογαριασμός καταθέσεων με προνομιακό επιτόκιο έως και 2,5%, χωρίς ελάχιστο όριο ανοίγματος και χωρίς έξοδα διαχειρίσεως. Παράλληλα, η τράπεζα προσφέρει κάρτα μέλους για το παιδί, προκειμένου να συμμετέχει σε εκδηλώσεις ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα ενώ επιπλέον διαθέτει ειδικό ασφαλιστικό πρόγραμμα που εξασφαλίζει τη δημιουργία κεφαλαίου για τις σπουδές ή την επαγγελματική αποκατάσταση του παιδιού, ακόμη και σε απρόβλεπτες συνθήκες.

Η Emporiki Bank διαθέτει το λογαριασμό Emporiki για το Παιδί μου, με το υψηλότερο επιτόκιο της αγοράς, 3% για ποσά έως 50.000 ευρώ και παράλληλα προσφέρει δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση απώλειας ζωής του 1ου συνδικαιούχου του λογαριασμού από ατύχημα. Στην περίπτωση αυτή θα αποδίδεται στον 1ο δικαιούχο ποσό ίσο με το υπόλοιπο του λογαριασμού κατά την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που αμέσως προηγείται της ημερομηνίας του ατυχήματος. Το ανώτατο ποσό που μπορεί να καταβληθεί συνολικά στον 1ο δικαιούχο κατά την διάρκεια της κάλυψης είναι €15.000

Από την πλευρά της, η Τράπεζα Κύπρου προσφέρει τον λογαριασμό CY-JUNIOR, ο οποίος έχει προνομιακό επιτόκιο 2,50 % από το πρώτο ευρώ και για όλο το υπόλοιπο του λογαριασμού, χωρίς να υπάρχει δέσμευση ελάχιστου ποσού κατάθεσης και χωρίς έξοδα διαχείρισης.

Η Millennium Bank διαθέτει το λογαριασμό Millennium Παιδί ο οποίος προσφέρει επιτόκιο μεταξύ 2,2% και 2,4% καθώς και άμεση ρευστότητα, δώρο έναν κουμπαρά για το παιδί με το άνοιγμα του λογαριασμού, ένα εκπτωτικό κουπόνι για την αγορά προσωπικού υπολογιστή και ένα τυχερό ‘ξυστό’ κουπόνι που θα δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να κερδίσουν την πρώτη τους κατάθεση στο λογαριασμό αξίας €50.

Τέλος, η Γενική Τράπεζα διαθέτει το λογαριασμό GENIKI ΑΒΓ με επιτόκιο 2,5% για ποσά έως 10,000 ευρώ, ο οποίος έχει με ελάχιστη πρώτη καταβολή κατά το άνοιγμα του λογαριασμού το ποσό των €50 και δίνει δώρο μια παιδική τσάντα smiley!

 

Η γνώμη μας

Ακόμη και για συμβολικούς λόγους, το να μάθουν τα παιδιά τη λογική και τη διαδικασία της αποταμίευσης είναι μια θετική κίνηση, που –καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα λειτουργήσει ευεργετικά στο μέλλον. Αν μάλιστα προσθέσει κανείς στην εξίσωση και τα υψηλά επιτόκια, μαζί με τα «δώρα» των τραπεζών, τότε οι παιδικοί λογαριασμοί μετατρέπονται σε ένα πρώτης τάξεως εργαλείο για τους γονείς.

Γιώργος Θεοδώρου
www.bankingnews.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

4 σκέψεις σχετικά με το “Τράπεζες: Ψάχνουν ανήλικους… καταθέτες

 • 15/02/2012, 20:18
  Permalink

  Έχω πρόταση: να στείλουμε τα παιδάκια μας που έχουν πήξει στα όσπρια, να καταθέσουν το περιεχόμενο της κοιλιακής τους χώρας άτοκα.

  Σχολιάστε
 • 15/02/2012, 20:26
  Permalink

  Τέλειοοοοο !!!
  Απόψε θα πάω στο προ-έφηβο γιό μου και θα αρχίσω τα σεμΙνάρια κινησιολογίας περι ΑΡΧΙΔΟ-καταθέσεων .
  Σηκώνουμε αργάαα τα χεράκιααα , τα ενώνουμεεεε πάνω ακριβώς από το κεφαλάκι , ναι , παυση. Ανασούλααα και……
  απότομα κάτω στοχευοντας κάτω κέντρο  σε ότι πολυτιμοτερο μας έχει απομείνει ! ΑΤΟΚΑΑΑΑΑΑ  !!! ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ !!! ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΕΙ ΛΕΜΕΕΕΕ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΕΕΕΕ !!!!

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.