Τράπεζες: 10 επισημάνσεις που σοκάρουν

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα. Κανείς αναλυτής δεν προτείνει την αγορά τους και στο ταμπλό υποχωρούν καθημερινά κάτω από το φόβο μιας ενδεχόμενης κρατικοποίησής τους.

Ωστόσο, οι αποτιμήσεις τους σοκάρουν όσους κάνουν συγκρίσεις με το παρελθόν και ενδεχομένως να προκαλούν κάποιους που διαθέτουν «στομάχι από ατσάλι» προκειμένου να αναλάβουν το σχετικό ρίσκο. Γιατί αν τους κάτσει…

Πάμε λοιπόν να δούμε την… αλήθεια του ταμπλό με τη σκληρή γλώσσα των αριθμών.

1. To σύνολο της αποτίμησης των τραπεζών που είναι εισηγμένες στην Κοινή Πλατφόρμα ΧΑ-ΧΑΚ προσεγγίζει τα 5,5 δισ. ευρώ, όταν μόνο κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που έχουν υλοποιηθεί υπερβαίνουν με άνεση τα 10 δις ευρώ.

2. Η Εθνική Τράπεζα ειδικότερα, αποτιμάται προς 1,6 δισ. ευρώ, όταν από το 2006 μέχρι σήμερα έχει αντλήσει από την αγορά ίδια κεφάλαια άνω των 5,5 δισ. ευρώ.

3. Οι δύο μεγαλύτερες κυπριακές τράπεζες έχουν αναρριχηθεί στη 2η και στην 4η αντίστοιχα, θέση του πίνακα, ενώ πριν την περίοδο της κρίσης βρίσκονταν στη μέση περίπου (και λίγο πιο κάτω) του σχετικού πίνακα.

www.euro2day.gr

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Τράπεζες: 10 επισημάνσεις που σοκάρουν

  • 12/10/2011, 09:57
    Permalink

    Μα γιατί φοβάστε βρε κουτά επενδυτάκια; Αφού το είπε ο υπερ-υπουργός οικονομικών της κάτω Βαυαρίας πως ΔΕΝ θα κρατικοποιηθούν άλλες τράπεζες. Βάλτε εσείς τα λεφτουδάκια σας για να ενισχύσετε την κεφαλαιακή τους επάρκεια, φουσκώστε το μπαλόνι κι άλλο, εμείς θα συνεχίσουμε να μην πληρώνουμε, και όλοι μαζί θα απολαύσουμε το μπαμ!

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.