Τριπλασιάστηκε το έλλειμμα της Πορτογαλίας

Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού της Πορτογαλίας σχεδόν τριπλασιάσθηκε στο πρώτο δίμηνο του 2012, δείχνοντας ότι βαθαίνει η ύφεση στην οικονομία της, μειώνονται τα έσοδα και αυξάνονται οι ανησυχίες ότι η χώρα μπορεί να μην επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της και να χρειασθεί και δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας.

Συγκεκριμένα, το έλλειμμα αυξήθηκε στα 799 εκατ. ευρώ από 274 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο του 2011, όταν είχε υποχωρήσει πάνω από 70%, ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών της Πορτογαλίας. Οι δαπάνες, στις οποίες συμπεριελήφθησαν και έκτακτες μεταβιβάσεις σε δημόσιες επιχειρήσεις, αυξήθηκαν κατά 3,5% σε σχεδόν 7,06 δισ. ευρώ. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 4,3% σε 6,26 δισ. ευρώ, εξέλιξη που οι Αρχές την απέδωσαν κυρίως στην πληρωμή των μερισμάτων από τις επιχειρήσεις στο τέλος του 2011 αντί τις αρχές του 2012.

Ο Φιλίπε Γκαρσία, επικεφαλής πορτογαλικής εταιρείας χρηματοπιστωτικών συμβούλων, μιλώντας στο Reuters τόνισε: «Με την οικονομία να εξασθενεί, η συλλογή των φόρων μειώνεται, είναι απλό. Η Πορτογαλία θεωρείται καλός μαθητής σε όρους λιτότητας, επομένως, αν κάτι δεν δουλεύει, τότε κάτι πιθανόν πρέπει να αλλάξει στο πρόγραμμα προσαρμογής. Δεν μπορεί κανείς να ρίξει ευθύνες στην Πορτογαλία, όπως έγινε στην περίπτωση της Ελλάδας. Νομίζω ότι η Πορτογαλία χρειάζεται περισσότερα χρήματα, όχι αναγκαστικά με τη μορφή ενός νέου προγράμματος βοήθειας και όχι με τη μορφή της αναδιάρθρωσης του χρέους της, αλλά περισσότερα χρήματα για την οικονομία και κατά το δυνατόν λιγότερη λιτότητα».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

www.zougla.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Τριπλασιάστηκε το έλλειμμα της Πορτογαλίας

 • 21/03/2012, 16:32
  Permalink

  Όπως τα βλέπω εγώ, σε λίγο όλοι οι Ευρωπαίοι θα είναι χρεωμένοι στου Γερμανούς.

  Και η ιστορία διδάσκει, πως όταν όλο το χωριό είναι χρεωμένο στο γερό λαδά, στο τέλος τον κρεμάνε από το κλαδί του πλάτανου και γίνεται αυτόματη διαγραφή χρεών.

   

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.