Υποβάθμιση της Κύπρου από τη Moody’s

Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης των κρατικών ομολόγων της Κύπρου σε “Baa3” από “Baa1” προχώρησε η Moody΄s Investors Service τοποθετώντας την αξιολόγηση σε αναθεώρηση για ενδεχόμενη υποβάθμιση.

Ο οίκος υποβάθμισε επίσης τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου σε Prime-3 από Prime-2, αξιολόγηση την οποία επίσης τοποθέτησε σε αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, οι λόγοι της υποβάθμισης είναι εξής:

1. Η υψηλή πιθανότητα το τραπεζικό σύστημα της χώρας να χρειαστεί κρατική στήριξη το 2012 λόγω της αναμενόμενης μεγάλης απομείωσης της έκθεσης στα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Η κρατική στήριξη θα έχει σημαντική αρνητική επίδραση στους δείκτες χρέους της χώρας. Η έκταση της στήριξης ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω λόγω των σημαντικών καθοδικών οικονομικών και χρηματοπιστωτικών κινδύνων για την Ελλάδα.

2. Η απώλεια πρόσβασης στις αγορές και η συνεπαγόμενη πιθανότητα η κυβέρνηση να αναζητήσει χρηματοδότηση από επίσημες πηγές.

3. Η χειρότερη του αναμενομένου θεσμική ικανότητα έγκρισης και εφαρμογής των δομικών αλλαγών και των αλλαγών στον προϋπολογισμό που απαιτούνται για τη διόρθωση της αυξανόμενης τάσης του χρέους και τη βελτίωση της βιωσιμότητας των δημόσιων οικονομικών.

Η Moody’s εκτιμά πως η συνολική επίδραση των τριών αυτών παραγόντων στον κυβερνητικό ισολογισμό δικαιολογεί, στην καλύτερη περίπτωση, διαβάθμιση που αντιστοιχεί στη χαμηλότερη βαθμίδα της κλίμακας Baa. Η διαρθρωτική ακαμψία στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης δεν αντιμετωπίζεται αποφασιστικά, αυξάνοντας τον κίνδυνο για την εφαρμογή των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής. Οι αδυναμίες αυτές έχουν παράλληλα περιορίσει την ικανότητα της χώρας να απορροφά ενδεχόμενη αύξηση του χρέους, σημειώνει ο οίκος.

Η απόφαση της Moody’s να θέσει τη διαβάθμιση υπό αναθεώρηση για πιθανή νέα υποβάθμιση αντανακλά την ανάγκη αξιολόγησης των κινδύνων καθοδικής απόκλισης που απειλούν τις δημοσιονομικές επιδόσεις της κυβέρνησης.

www.capital.gr

Πηγή:www.capital.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.