«Φεστιβάλ» απάτης στα ενεχυροδανειστήρια

Τελευταία ενημέρωση την 19 Φεβ 2012 — 14:19

Επίκεντρα απάτης έχουν γίνει πολλά από τα ενεχυροδανειστήρια που έχουν ανοίξει το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενα την ανάγκη των συμπατριωτών μας για λίγα μετρητά.

Σε εφόδους που πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες το ΣΔΟΕ διαπίστωσε περίπου 1000 απάτες σε 58 ανταλλακτήρια χρυσού και ενεχυροδανειστήρια. Συνολικά το ΣΔΟΕ ήλεγξε τις τελευταίες ημέρες 93 καταστήματα αγοράς και ανταλλαγής χρυσού και διαπιστώθηκε ότι ποσοστό 63% αυτών προχωρούσε σε παρανομίες, περίπου δηλαδή δύο στα τρία.

Επιπλέον προέκυψε ότι κατά μέσο όρο οι ιδιοκτήτες καθενός από τα παρανομούντα καταστήματα προχωρούσαν σε 20 περίπου παραβατικές ενέργειες, ανάμεσα στις οποίες συναλλαγές χωρίς τήρηση παραστατικών και μη ενημέρωση των βιβλίων.

Μάλιστα το ΣΔΟΕ άρχισε να ενημερώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ για να προχωρήσουν σε περαιτέρω ελέγχους αφού υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένα από αυτά τα καταστήματα λειτουργούν ως χώροι κλεπταποδόχων!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.