Φόβοι κοινωνικών εκρήξεων και εκλογές

Γράφει ο Δρ. Ηλίας Καλλιώρας

Η χώρα οδηγείται σε εκλογές με έναν πρωτοφανή τρόπο. Οι πολίτες, όσοι τελικά φτάσουν στην κάλπη, θα ψηφήσουν μέσα σε μια θάλασσα φόβου. Φόβο για το πότε, λόγου χάρη, θα σταματήσει η κατρακύλα της οικονομίας μας. Φόβο για το πότε και εάν θα πάμε ή όχι στη δραχμή. Φόβο για το πότε θα χάσουν την δουλειά τους, όσοι ακόμη εργάζονται. Όσοι δε από τους υποψήφιους υπόσχονται ανερμάτιστα και χωρίς φόβο, με γνώμονα την (με λόγια μόνο) προσδοκία για καλύτερες μέρες, θα βρεθούν προ γιγάντιων εκπλήξεων. Οι ψηφοφόροι γνωρίζουν πολύ καλά ότι, μετά τη φωτιά στην «αυλή του γείτονα», είναι η δική τους σειρά να πάρουν και οι ίδιοι πυρκαγιά.

Κάτω από αυτή την απειλή και τον φόβο της μεγάλης καταστροφής, οι Έλληνες θα
ψηφήσουν εκείνον που θα μπορέσει να διαχειρισθεί καλύτερα αυτούς που μας δάνεισαν και όχι αυτούς που απλά μας έταξαν, ή που απλά μας έκλεισαν και πάλι το μάτι. Το σκηνικό στη χώρα μας είναι ασταθές και υπέρ-ρευστό. Η Ελλάδα έγινε δυστυχώς μοναδική παγκόσμια περίπτωση. Το κράτος μας είναι χωρίς δομές, χωρίς λειτουργούσα κρατική μηχανή. Για παράδειγμα, η Ιταλία με τις πάμπολλες κυβερνήσεις και την ισχυρή κρατική μηχανή συνεχίζει να «δουλεύει». Επίσης, το Βέλγιο, που δεν έχει κυβέρνηση εδώ και δύο περίπου έτη, συνεχίζει να παράγει χάρις στον ισχυρό κρατικό κινητήρα.

Στην Ελλάδα όμως, κουμάντο κάνουν τα συνδικάτα (τύπου ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ) που συνδιοικούν με τις διοικήσεις. Που και αυτές, εξυπηρετούν τους πολιτικούς τους προϊσταμένους. Φαύλος κύκλος. Η Ελληνική πραγματικότητα των ¾ αποτυπώθηκε «στιγμιαία» με τον συνταρακτικό θάνατο του Έλληνα φαρμακοποιού στο Σύνταγμα. Όσοι δε άκουσαν κάποιες ατυχείς μετέπειτα δηλώσεις κάποιων συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, έφριξαν. Πόσο μακριά νυχτωμένοι είναι πράγματι κάποιοι πολιτικοί ταγοί! Πώς ωστόσο στο καλό, να καταλάβει ο «έρμος» ο χορτάτος πολιτικός τον φοβισμένο και νηστικό πολίτη; Αφού ο ίδιος ζει στην «δική του» Ελλάδα: με γεμάτους τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και με γεμάτο το τραπέζι από τα «κλεμμένα» των πολιτών.

Οι φοβισμένοι πολίτες ζητούν αίμα και φυλακίσεις ταγών, για την σημερνή κατάντια τους. Οι ίδιοι αγανακτούν και όντως μισούν ιδιότυπα όλους αυτούς τους πολιτικάντηδες που, ενώ είναι αυτοί οι ίδιοι που τους οδήγησαν στην τωρινή κατάσταση, τώρα, ξανά, οι ίδιοι αποτυχόντες άνθρωποι υπόσχονται και πάλι στους πολίτες ότι ξανά …θα τους σώσουν! Το ζωντανό θέατρο του παραλόγου. Οι πολιτικοί του ΔΝΤ και της χρεοκοπίας, που δεν βγήκαν στην άκρη του πολιτικού δρόμου για να τους «προσπεράσουν» κάποιοι άλλοι, σήμερα μιλούν για ανανέωση και για ένα νέο ξεκίνημα: με τους ίδιους ωστόσο και πάλι παρευρισκόμενους φθαρμένους και διεφθαρμένους ταγούς.

Αυτά τα πολιτικά τερατουργήματα βλέπουν και αναλύουν οι δανειστές μας, που τους κάνουν να ομιλούν και να εξετάζουν τις πιθανότητες μιας επερχόμενης κοινωνικής έκρηξης των Ελλήνων. Ευρωπαίοι και οι Έλληνες λυγίζουν από φόβο. Ο καθένας τους όμως για διαφορετικό λόγο. Οι Ευρωπαίοι γιατί δεν βλέπουν σημάδια ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας. Οι Έλληνες γιατί δεν βλέπουν σημάδια αντίληψης της σημερινής κατάστασης και της «εθελοντικής απόσυρσης» των αποτυχημένων πολιτικών τους ταγών. Με την προφανή πολιτική ένδεια, το πολιτικό μας σύστημα αμφισβητείται πλέον συθέμελα. Με την ραγδαία μείωση του βιοτικού μας επιπέδου, υπάρχει γενικευμένη αμφισβήτηση των σημερινών πολιτικών στελεχών. Μετά τις εκλογές, χωρίς ένα νέο «Ελληνικό Σχέδιο Μάρσαλ», πολλών δισ. ευρώ, η Ελλάδα θα βρεθεί από τον ακατέργαστο έως σήμερα φόβο στο μεταξύ μας εκρηκτικό αιματοκύλισμα.

olympia.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Φόβοι κοινωνικών εκρήξεων και εκλογές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.