Έκτακτη εισφορά: Παρατείνονται οι προθεσμίες για πληρωμές στις εφορίες

Καθυστερήσεις στην πληρωμή φόρων και την τακτοποίηση φορολογικών εκκρεμοτήτων, οι οποίες έχουν αντίκτυπο στις εισπράξεις του Δημοσίου, φέρνουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις και η πολυήμερη κατάληψη του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών από τους εργαζόμενους.

Υπό κατάληψη ήταν και χθες το κτίριο της ΓΓΠΣ και το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να ανακοινώσει παράταση στις προθεσμίες πληρωμής της έκτακτης εισφοράς, του φόρου εισοδήματος, αλλά και για την υπαγωγή των φορολογούμενων στην περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και την υποβολή αρχικών ή τροποποιητικών δηλώσεων (ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος, φόρου κληρονομιάς, συγκεντρωτικών καταστάσεων κ.α.). Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει παράταση των προθεσμιών ως εξής:

Μέχρι 11 Νοεμβρίου 2011 για την πληρωμή της δεύτερης δόσης της «έκτακτης» εισφοράς και του τέλους επιτηδεύματος που έχουν βεβαιωθεί με το πολυ-εκκαθαριστικό και λήγει κανονικά στις 31 Οκτωβρίου. Ωστόσο, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τη δεύτερη δόση στην εφορία μόνο με το ΑΦΜ τους ή στα ταμεία των τραπεζών προσκομίζοντας την αρχική ειδοποίηση του πολυ-εκκαθαριστικού και εφόσον η δεύτερη δόση είναι ις ποση με την πρώτη δόση.

Μέχρι 11 Νοεμβρίου 2011 για την πληρωμή της δόσης του φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2011 που λήγει κανονικά στις 31 Οκτωβρίου.

Μέχρι 30 Νοεμβρίου 2011 για την υπαγωγή στην περαίωση των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 2000 – 2009. Σημειώνεται ότι στην περαίωση μπορούν να υπαχθούν όσοι «γύρισαν την πλάτη» στη ρύθμιση ή είχαν εξαιρεθεί από την αρχική ρύθμιση, και συγκεκριμένα επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες με ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ, επιχειρήσεις με τζίρο έως 40 εκατ. ευρώ.

Μέχρι 30 Νοεμβρίου 2011 για την υποβολή δηλώσεων που δεν είχαν υποβληθεί στο παρελθόν ή είχαν υποβληθεί ανακριβώς. Η ρύθμιση αφορά όσους δεν έχουν υποβάλει αρχικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ΦΠΑ, φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και λοιπών φόρων και τελών (πλην ΦΜΑΠ), καθώς και τους φορολογούμενους που έχουν υποβάλει ανακριβείς δηλώσεις.

Οι φορολογούμενοι μπορούν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου να καταθέσουν αρχικές ή τροποποιητικές εκπρόθεσμες δηλώσεις χωρίς επιβαρύνσεις με πρόσθετους φόρους ή πρόστιμα ή με μειωμένες επιβαρύνσεις από πρόσθετους φόρους και πρόστιμα. Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, επικρατεί χάος στις εφορίες εξαιτίας των κινητοποιήσεων των προηγούμενων ημερών, που δημιούργησαν μεγάλες εκκρεμότητες.

Παράλληλα, πολλοί εφοριακοί δηλώνουν αδυναμία να εξυπηρετήσουν τους φορολογούμενους επικαλούμενοι τις απεργίες στο ΚΕΠΥΟ και το Γενικό Λογιστήριο.

Απεργίες

Πέρα από τα προβλήματα στο μηχανισμό είσπραξης εσόδων από τις απεργίες, κινητοποιήσεις ετοιμάζουν και άλλοι κλάδοι. Ηδη, η ΑΔΕΔΥ προτίθεται να προχωρήσει σε νέα πανελλαδική απεργία το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Σ' αυτή την κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι οποίοι, χθες, τράβηξαν «χειρόφρενο» για 24 ώρες σε όλα τα μέσα, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Αθήνα. Σήμερα τα σχολεία θα υπολειτουργούν, καθώς ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ σε εξέλιξη είναι οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης, με τους δικηγόρους να προχωρούν σε αποχή σήμερα και αύριο και στις 3 και 4 Νοεμβρίου.

www.exipno.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.