Έλληνες και όχι αλλοδαποί αναζητούν πλέον οποιαδήποτε εργασία!

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Έλληνες και όχι αλλοδαποί αναζητούν πλέον εργασία! Ο ιδιοκτήτης συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών Αποστόλης Μπλέσσας, λέει σχετικά: «Παλιά όταν έβαζα αγγελία για κάποια θέση που άδειαζε, τηλεφωνούσαν μόνο ξένοι. Τα τελευταία δύο χρόνια έγιναν μισοί Ελληνες – μισοί αλλοδαποί, με την τελευταία φορά να είναι πιο αυξημένοι οι  πρώτοι. Λιγότερη επιλεκτικότητα, περισσότερη προσαρμοστικότητα και απόκρυψη προσόντων είναι τα νέα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το προφίλ των Ελλήνων στην αναζήτηση εργασίας.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του kariera.gr Αλέξανδρο Φουρλή, τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα οι περισσότεροι υποψήφιοι εργαζόμενοι στρέφονταν στον τομέα των υπηρεσιών και σε θέσεις γραφείου ή διοίκησης. «Έπειτα από δύο χρόνια κρίσης παρατηρούμε μια μεγάλη αντιστροφή. Επαγγέλματα που ήταν λιγότερο δημοφιλή, όπως πωλήσεις, εργασία στην περιφέρεια ή εκτός Ελλάδας, σε πλοία, ή επαγγέλματα που θεωρούνται πιο επίπονα ή με χαμηλότερες αμοιβές, γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή» λέει και εξηγεί ότι αυτή η μεταστροφή έχει δύο όψεις: η θετική είναι ότι δημιουργείται μεγαλύτερη ευελιξία και μείωση της λεγόμενης διαρθρωτικής ανεργίας, ενώ η αρνητική είναι ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να προσαρμοστούν σε εργασίες και αμοιβές χαμηλότερες των προσδοκιών ή των αναγκών τους.

Όπως παρατηρεί ο κ. Φουρλής, χαρακτηριστικό μίας τέτοιας περίπτωσης είναι ότι πολύ συχνά οι υποψήφιοι εργαζόμενοι «κρύβουν» προσόντα στο βιογραφικό τους προκειμένου να μη θεωρηθούν με περισσότερα από όσα απαιτεί η θέση ή δηλώνουν έτοιμοι να δουλέψουν με μειωμένη ή και καθόλου αμοιβή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να πείσουν έναν εργοδότη να τους προσλάβει στη συνέχεια.

www.katoci.com

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.