Έρχεται κύμα μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Από τον τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης ξεκινάει (κατά πάσα βεβαιότητα τον επόμενο μήνα), μέσω επιχειρησιακών συμβάσεων, η μείωση μισθών και επιδομάτων με το πρόσχημα της εξίσωσης των μισθών αυτών προς το ενιαίο μισθολόγιο των μισθών και επιδομάτων του δημόσιου τομέα.

Πρόκειται για έναρξη κύκλου μειώσεων, στον ιδιωτικό τομέα, που θα γενικευθεί πολύ σύντομα με στόχο τα επίπεδα των 600 ευρώ (σε πρώτη φάση) ως κατώτατη μηνιαία αμοιβή. 

Σε ό,τι αφορά την ιδιωτική εκπαίδευση οι μειώσεις μισθών δεν δείχνουν (ακόμη) να έχουν συλλογικό χαρακτήρα και συλλογική κλαδική επιχειρηματική τακτική αλλά ότι συμβεί θα είναι αποτέλεσμα και συνεννοήσεων μεταξύ ομάδων επιχειρηματιών του συγκεκριμένου χώρου.

Οι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα που θα φανεί με την μορφή κύματος μέσα στο 2012 θα στηριχθεί, ως πρακτική, ασφαλώς στη δυνατότητα που παρέχεται μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων και του νέου πλαισίου εργασιακών σχέσεων αλλά ως στρατηγική και στα εξής επιχειρήματα:

* Ο ιδιωτικός τομέας χωρίς να ευθύνεται για την κρίση καλείται να πληρώσει τόσο με την φορολογική πολιτική όσο και με την ύφεση τα “σπασμένα” του κρατικού τομέα που προκάλεσε το πρόβλημα.

* Oι ιδιωτικές επιχειρήσεις πρέπει να προχωρήσουν σε τακτικές αμύνης για να συντηρήσουν σε κατάσταση βιωσιμότητας τις επιχειρήσεις τους και κατ΄ επέκταση τις θέσεις εργασίας που απομένουν.

* H καλπάζουσα φοροεισπρακτική πολιτική δεν αφήνει κανένα περιθώριο συντήρησης του σημερινού κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων, ενώ οδηγεί μοιραία σε συρρικνώσεις, σε μειώσεις μισθών και σε απολύσεις όπου δεν γίνεται διαφορετικά.
 
* Η ύφεση και οι προοπτικές συντήρησης της στα επόμενα χρόνια δεν επιτρέπει στην πράξη ούτε την διατήρηση (στην πράξη) συλλογικών συμβάσεων εργασίας ούτε ειδικών επιδομάτων αλλά επιβάλλει την προσοχή μόνο στην διασφάλιση των υπολοίπων θέσεων εργασίας, στον περιορισμό των λουκέτων των επιχειρήσεων και τον περιορισμό της έκτασης της επιχειρησιακής  μετανάστευσης στις γειτονικές χώρες. 

Επισημαίνοντας ακόμη ως αιτιολογία την αύξηση της ανεργίας κατά 18% και την προοπτική για μέχρι 20% μέσα στο 2012, πολλοί κλάδοι του ιδιωτικού τομέα θα προχωρήσουν σχεδόν ομαδικά στην εφαρμογή επιχειρησιακών συμβάσεων με μισθούς σαφώς κάτω των 1.000 ευρώ και με στόχο να περιορίσουν το μεγαλύτερο μέρος των μισθών στα 600-650 ευρώ.

Μεταξύ των κλάδων αυτών συμπεριλαμβάνονται εκτός από τις επιχειρήσεις ιδιωτικής εκπαίδευσης πάσης φύσεως, επιχειρήσεις του μεσαίου εμπορίου. Και από τον τομέα της μεταποίησης (κυρίως μεσαίου και μικρού μεγέθους) μονάδες που καλύπτουν τον χώρο παραγωγής προϊόντων οικοδομής, εφαρμογής ηλεκτρισμού, οικιακών συσκευών, ενδύσεως, συναρμολογήσεων πάσης φύσεως οχημάτων και κατασκευών και επισκευών σκαφών και γενικώς ναυπήγησης. Ξεχωριστό αλλά παρόμοιο κύμα μειώσεων και απολύσεων δρομολογείται ήδη στον τομέα των τεχνικών έργων μιας και οι εταιρείες αυτές βρίσκονται και σε αδιέξοδο λόγω της στάσης πληρωμών του δημοσίου.

 

Πηγή:www.capital.gr

www.capital.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.