Έρχεται νέο «χτύπημα» στις τράπεζες;

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Πρόσθετες ανάγκες κεφαλαίων «βλέπει» η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή

Πολλαπλά πυρά δέχονται πλέον οι τράπεζες. Εκτός από το κούρεμα στις αξίες των ελληνικών ομολόγων και το λογαριασμό για επιπλέον επισφάλειες που ετοιμάζει η Blackrock, στο χορό των πιέσεων μπαίνει τώρα και η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΒΑ). Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΒΑ πρόκειται να ανακοινώσει αύριο το απόγευμα όλες τις ανάγκες για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στην Ευρώπη με βάση την αποτίμηση των ομολόγων που κατέχουν σε πραγματικές τιμές (mark to market).

H EKT με την εκδήλωση της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008, για να βοηθήσει το τραπεζικό σύστημα να σταθεί στα πόδια του, είχε αναγκαστεί να αλλάξει τους κανόνες. Ετσι έδωσε το δικαίωμα στις τράπεζες υπό προϋποθέσεις να αποτιμούν τα ομόλογα τους στην ονομαστική τιμή και όχι στην τιμή που θα έπιαναν αν έβγαιναν στη δευτερογενή αγορά να τα πουλήσουν. Αυτό επέτρεψε στις τράπεζες να μη γράψουν στα βιβλία τους μεγάλες ζημίες και να αποφύγουν αυξήσεις κεφαλαίου και γενικότερα κινήσεις ενίσχυσης των κεφαλαίων τους.

Η ΕΒΑ από τα stress test που είχε κάνει σε όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες γνωρίζει για κάθε μια πόσα ομόλογα έχει, σε τι τιμές τα έχει γραμμένα στα βιβλία της κλπ Τώρα από τα στοιχεία αυτά, η ΕΒΑ θα υπολογίσει σε πραγματικές τιμές τι αξίζουν στην αγορά τα ομόλογα των τραπεζών. Αν λάβουμε υπόψη ότι τα ελληνικά ομόλογα διαπραγματεύονται σήμερα σε τιμές πολύ χαμηλότερες της ονομαστικής τους αξίας, 50%, 60% ή και πιο χαμηλά, είναι προφανές ότι θα προκύπτουν μεγάλες ανάγκες κεφαλαίων για τις ελληνικές τράπεζες.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.