Αγοράζοντας κονσέρβες στη ζούλα…

Του Αλέξανδρου Μερκούριου

Μπορεί να μην είμαι καλός ρεπόρτερ, αλλά σας μεταφέρω μερικές εικόνες όχι από τα πράγματα που θα έρθουν, αλλά από αυτά που ήδη ζούμε…

Προχθές το απόγευμα βρισκόμουν σε ένα σουπερ μάρκετ των βορείων προαστίων. Δεν ήταν από τα delicatessen όπου ψωνίζουν οι Φιλιππινέζες για τα αφεντικά, αλλά από αυτά που φυσιολογικοί άνθρωποι κάνουν τις αγορές τους για τους εαυτούς τους.  Η ώρα, ήταν τέτοια, που το μαγαζί δεν είχε γεμίσει  από τις ορδές των πολυεθνικάριων ή των «στελεχών» του ιδιωτικού τομέα, που ψωνίζουν στο κλείσιμο μεταξύ οκτώ και εννέα. Άρα, το πελατολόγιο αποτελείτο από ανθρώπους του δημοσίου, συνταξιούχους και άτομα με φυσιολογικές δουλειές.

Αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν ότι όλοι οι πελάτες πέρναγαν από τα ράφια με τις κονσέρβες. Με γρήγορες κινήσεις πέταγαν στα καρότσια αγαθά που τα τελευταία δέκα χρόνια οι περισσότεροι Έλληνες ούτε που πλησίαζαν. Κόρν μπιφ, καλαμάρια Καλιφόρνια, σαρδέλες Λούκας, και άλλα …απίθανα, τα οποία θυμούνται μόνο όσοι έχουν κλείσει τα 40 και βάλε. Ήταν η εποχή αυτών που μεγάλωναν με ζαχαρούχο γάλα Βλάχας, ενώ όσοι είχαν λεφτά αγόραζαν το ελβετικό γάλα μακράς διαρκείας στο τρίγωνο χάρτινο κουτί.

Οι περισσότεροι, δεν κοιτούσαν γύρω τους όταν έβαζαν στα ψώνια τις κονσέρβες. Την ακρίβεια κοιτούσαν χαμηλά. Δεν ήθελαν οι υπόλοιποι να καταλάβουν ότι στοκάριζαν φαγητό φοβούμενοι το «ελληνικό ατύχημα». Είναι και αυτό μια ψυχολογική άσκηση. Μια προσπάθεια να μη γίνει ο φόβος μεταδοτικός. Όμως  τα ίδια (τα υπόλοιπα) ψώνια τους, τους πρόδιδαν. Όπως και τους υπόλοιπους. Συσκευασίες ελαιολάδου των 5 ή 10 λίτρων, μακαρόνια, ρύζια, αλεύρι και ζάχαρη. Τι περισσότερο να δει κανείς για να καταλάβει ότι πια στην ελληνική κοινωνία επικρατεί η αγωνία για την επόμενη ημέρα.

Την επόμενη ημέρα απλά πείστηκα. Σε ένα υποκατάστημα τράπεζας, επίσης στα βόρεια προάστια, ένα κοριτσάκι 19 ετών, το πολύ ζήτησε μια ανάληψη της τάξης των 1.500 ευρώ. Η κουρασμένη υπάλληλος, που πιθανότατα είχε διώξει από το ταμείο της  καμιά πεντακοσαριά χιλιάδες ευρώ, την ίδια ημέρα, και κάπου τρία τέσσερα εκατομμύρια από τις προηγούμενες εκλογές, έκανε απλά ότι της έχουν ζητήσει οι διευθυντές της. Προσπάθησε να αποφύγει την ανάληψη, λέγοντας στο κορίτσι να περάσει… αύριο. Για να αποφύγω την ίδια κουβέντα άφησα την ουρά και βγήκα έξω στο ΑΤΜ. Πάτησα μια ανάληψη 1.000 ευρώ, και ω του θαύματος, λεφτά υπήρχαν. Μόνο που αντί για τα 20ευρα που έδινε χρόνια τώρα το συγκεκριμένο κατάστημα από το μηχάνημα βγήκαν 100ευρα. Σαν να λέμε, πάρε κόσμε, τώρα, για να μην μας πεις ότι δεν έχουμε χρήμα…

Κι από τη Δευτέρα, βλέπουμε…

[sc:Πηγή id=”http://topontiki.gr/article/36818″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.