Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Ανασφάλιστα ΙΧ: Μόνο ένας στους δέκα το ασφάλισε

Παρά το γεγονός ότι από τις 15 Απριλίου έληξε και επίσημα το τελεσίγραφο της κυβέρνησης στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων πολύ μικρό μέρος αυτών έσπευσαν να ασφαλίσουν τα αυτοκίνητά τους ώστε να γλιτώσουν τα βαριά πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, μόλις το 10% των περίπου 1 εκατ. ανασφάλιστων οχημάτων ασφαλίστηκαν ενώ οι υπόλοιποι δεν προέβησαν σε καμία απολύτως ενέργεια.

Στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς αναφέρουν πως όσο το θέμα βρισκόταν στην επικαιρότητα -περίπου 3 ημέρες- η αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων ήταν πολύ υψηλή.

Τώρα μία εβδομάδα μετά την εφαρμογή της νομοθετικής τροπολογίας για τα ανασφάλιστα οχήματα και των καθυστερήσεων αποστολής των ειδοποιητηρίων κανείς πλέον δεν ασχολείται με το θέμα.

Μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που θα αγνοήσουν παντελώς το ειδοποιητήριο και επειδή έχουν και άλλη χρέη στις εφορίες περιμένουν την συνολική ρύθμιση των χρεών τους με τη νέα νομοθεσία που θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί πριν το Πάσχα.

Ο νόμος πάντως δεν εξαιρεί κανέναν: ούτε εμπόρους, ούτε εταιρείες ενοικιάσεων, ούτε ανέργους, ούτε αρρώστους και γενικότερα ό,τι έχει πινακίδες κυκλοφορίας θα πρέπει να είναι ασφαλισμένο.

Πάντως οι έμποροι πρώτοι άνοιξαν τον χορό των καταθέσεων πινακίδων κυκλοφορίας και στα τέλη Οκτωβρίου θα λάβουν τη σκυτάλη οι εταιρείες ενοικιάσεων οχημάτων. Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων ο στόλος των δύο κλάδων υπερβαίνει τις 750.000 αυτοκίνητα.

Προμηνύεται νέο έλλειμμα στο κρατικό προϋπολογισμό του 2013 από την προείσπραξη των Τελών Κυκλοφορίας και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα υπερβαίνει τα 300 εκατ. ευρώ.

newsbomb.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>