Ανθρακες ο «θησαυρός» της άρσης του τραπεζικού απορρήτου

Τελευταία ενημέρωση σελίδας:

Άδειους… καταθετικούς λογαριασμούς βρήκαν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, οι τράπεζες, σκανάροντας τους δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί και αναμένουν δικάσιμο στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη.

Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου 2018, όπου ο νόμος έδωσε τη δυνατότητα στις τράπεζες να προχωρούν αυτόματα στην άρση του τραπεζικού απορρήτου αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη κατηγορία των δανειοληπτών, τα αρμόδια τμήματα των πιστωτικών ιδρυμάτων προχώρησαν σε ενδελεχή έλεγχο των καταθετικών λογαριασμών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο δανειολήπτης διαθέτει καταθέσεις και αν ανήκει στην κατηγορία των στρατηγικών κακοπληρωτών.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

2 σχόλια σχετικά με το “Ανθρακες ο «θησαυρός» της άρσης του τραπεζικού απορρήτου”

  1. Ώρες ώρες, με αυτά που διαβάζω, αρχίζω και απορώ πόσο μαλάκες είναι αυτοί που μας κυβερνούν. Και δεν αναφέρομαι στην τρέχουσα κυβέρνηση, αλλά μιλώ γενικά.

    Αντίστοιχη μαλακία είναι η νομοθεσία περί ανοίγματος τραπεζικών θυρίδων, όσων χρωστούν στην εφορία, η ανακοίνωση της οποίας προηγήθηκε μήνες πριν από την οποιαδήποτε σκέψη για ψήφιση.

    Με λίγα λόγια, είπαν στους μπατακτσήδες έχοντες, να πάνε να αδειάσουν τις θυρίδες, πριν ψηφιστεί ο νόμος.

  2. Όπως έγραψα και στη σελίδα του συνδέσμου η άρση του τραπεζικού απορρήτου έναντι του δανειστή δεν ίσχυε (από παλαιά)! Όλα γίνονται για το ονόρε – όπως και το αφήγημα με τους δήθεν “δόλιους κακοπληρωτές”… Γνώριζαν πολύ καλά πως ακόμα και από το απόλυτο screening των κινήσεων των λογαριασμών δανειοληπτών δεν προκύπτει πιθανώς δόλος. Ζήτημα να εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία ένα 5%!!!! Και όμως, σπεύδουν να βαπτίσουν μπαταχτσήδες ακόμα και άτομα που στις αιτήσεις τους ζητάνε να ρευστοποιηθεί για εύρεση μετρητών το σύνολο της περιουσίας τους (πλήν της Α κατοικίας) με το σκεπτικό του επειδή έχουν ένα β ή γ ακίνητο (που ούτως ή άλλως ζητούν και οι ίδιοι να ρευστοποιηθεί) είναι τράκες! Καλά, για το θέμα των καταθέσεων το έχουν”κάψει”!

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.