Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις…

Αναβολή για τις επόμενες ημέρες πήρε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθώς ένα τεχνικό πρόβλημα στο Taxisnet δεν θα επιτρέψει στην σχετική εφαρμογή να λειτουργήσει την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη το πρόβλημα αντιμετωπίζεται από τους τεχνικούς του υπουργείου και η εφαρμογή αναμένεται να ανοίξει μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Εξάλλου στις 15 του μήνα λήγει και η προθεσμία για τις επιχειρήσεις προκειμένου να δηλώσουν τις βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων φορολογικού έτους 2015, τις βεβαιώσεις εισοδημάτων από επιχειρηματικές δραστηριότητες φορολογικού έτους 2015 και τις βεβαιώσεις εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα φορολογικού έτους 2015.

Έτσι στόχος τώρα του υπουργείου Οικονομικών είναι να συγκεντρωθούν όλες οι αμοιβές των εργαζομένων και κατόπιν να αρχίσουν να υποβάλλονται οι δηλώσεις εισοδήματος των φυσικών προσώπων.

Η διαδικασία υποβολής θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου, ενώ ο φόρος που θα προκύψει θα πληρωθεί σε 3 δόσεις: Τέλη Μαϊου, τέλη Ιουλίου και τέλη Σεπτεμβρίου.

Στόχος είναι οι φορολογούμενοι να πληρώνουν έναν φόρο κάθε μήνα και να μην συμπέσουν στο β’ εξάμηνο του έτους οι πληρωμές για ΕΝΦΙΑ, εισόδημα, δόσεις ρυθμίσεων, έκτακτη εισφορά, ΦΠΑ, τέλη κυκλοφορίας κλπ αφού όπως αποδείχτηκε τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν με αποτέλεσμα να χάνει έσοδα τα κράτος και να αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Δηλώσεις και για τα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης

Το φετινό έντυπο Ε1 δεν έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το περυσινό αλλά ενσωματώνει τις αλλαγές που αφορούν στα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και τα οποία φέτος για πρώτη φορά θα υποβάλλουν δηλώσεις. Έτσι όπου δηλώνονταν τα εισοδήματα συζύγων θα υπάρχει και η ένδειξη Μέρος Συμφώνου Συμβίωσης ώστε όσοι έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να τυγχάνουν των απαλλαγών που έχουν σήμερα οι έγγαμοι φορολογούμενοι.

Επίσης έχει διατηρηθεί ο κωδικός 049 όπου μέχρι σήμερα συμπληρωνόταν το ποσό των αποδείξεων που είχε συγκεντρώσει ο φορολογούμενους προκειμένου να έχει την έκπτωση των 2.100 ευρώ.

Τέλος έχει προστεθεί ειδικός κωδικός για όσους έχουν ανείσπρακτα ενοίκια. Ωστόσο να σημειωθεί ότι πριν την υποβολή της δήλωσης θα πρέπει να έχει κινηθεί για τη διεκδίκηση αυτών των χρημάτων…


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.