«Απασφαλίζει» η εφορία μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου

Ο φορολογικός μηχανισμός συμπεριφέρεται τις τελευταίες εβδομάδες, ελέω προεκλογικής περιόδου, συγκρατημένα απέναντι με όσους χρωστούν στο δημόσιο. Μόνο που αμέσως μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης θα ενεργοποιηθεί ο εισπρακτικός μηχανισμός προκειμένου να αρχίσει να εισρέει στο δημόσιο ταμείο ζεστό χρήμα.

Η ενεργοποίηση του μηχανισμού θα γίνει παράλληλα με τη θέσπιση των νέων, πιο αυστηρών, μέτρων για τους οφειλέτες του δημοσίου που περιλαμβάνονται στη συμφωνία του Αυγούστου με τους δανειστές.
Τα μέτρα που έχον θεσπιστεί και θα εφαρμοστούν πλέον και στην πράξη είναι:

– η μείωση του ακατάσχετου ορίου από μισθούς και συντάξεις από τα 1.500 στα 1.000 ευρώ. Από τα 1.000 έως τα 1.500 ευρώ θα μπορεί να κατασχεθεί το 50% και για το ποσό πάνω από τα 1.500 ευρώ θα μπορεί να κατασχεθεί το 100%. Για παράδειγμα, ένας μισθωτός με μηνιαίες αποδοχές 2.000 ευρώ θα μπορεί να υποστεί κατάσχεση ακόμη και 750 ευρώ μηνιαίως.
– η μείωση από τα 1.500 στα 1.250 ευρώ του ενός και μοναδικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού για κάθε φορολογούμενο. Πάνω από το ποσό των 1.250 ευρώ, θα μπορεί να κατασχεθεί το σύνολο του τραπεζικού υπολοίπου. Μάλιστα οι νέοι, δυσμενέστεροι για τους οφειλέτες, όροι των κατασχέσεων θα εφαρμοστούν και επί των κατασχέσεων που βρίσκονται ήδη σε ισχύ.
– η επιτάχυνση των κατασχέσεων τραπεζικών υπολοίπων όσων χρωστούν στο δημόσιο Αυτό θα γίνει μέσω της ενεργοποίησης του μητρώου τραπεζικών καταθέσεων όπου οι φορολογικές αρχές θα κοινοποιούν ηλεκτρονικά κατασχετήρια στις τράπεζες και η διαδικασία της κατάσχεσης και απόδοσης του κατασχεθέντος ποσού θα είναι πολύ σύντομη, το πολύ δυο εβδομάδες.
– ενεργοποίηση του εισπρακτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών για όσους έχουν χρέη προς το δημόσιο, τα οποία δεν έχουν ρυθμιστεί. Θα αποσταλούν αρχικά ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια σε όσους έχουν οφειλές με τα οποία θα καλούνται οι φορολογούμενοι να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Αν δεν ανταποκριθούν θα γίνεται ενεργοποίηση μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις.

www.capital.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.