Από Δεκέμβριο η τραπεζική ένωση στην Ευρώπη

Από την πλήρη απραξία, μέχρι τα εντυπωσιακά βήματα προόδου, τα «κονκλάβια» των υπουργών (Οικονομικών εν προκειμένω) της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν καταφέρει να κάνουν ακόμα και τους πλέον ευρωσκεπτικιστές, να σηκώσουν τα χέρια ψηλά.

Σε αυτό το πλαίσιο κινείται προς το παρόν και το σημερινό eurogroup, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ιστορικές μεν αποφάσεις, οι οποίες παραπέμπονται στις «ελληνικές καλένδες».

Τελευταίες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για ένα προσχέδιο τραπεζικής ενοποίησης, όπου μια ευρωπαϊκή αρχή θα εποπτεύει τις μεγαλύτερες τράπεζες των 17 κρατών μελών από το 2013.

Παράλληλα προς την εξεύρεση της λύσης(;) της διαδοχικής προεδρίας στο Εurogroup φαίνεται πως καταλήγουν Παρίσι και Βερολίνο καθώς η επιμονή του Βερολίνου για την ανάληψη της θέσης του επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης από τον Γερμανό Βολφανγκ Σοιμπλε συνάντησε τη σφοδρή αντίδραση του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν καταλήξει, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, στα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις θέσεις – κλειδιά στους κορυφαίους οικονομικούς μηχανισμούς της Ευρώπης. O νυν επικεφαλής του eurogroup και Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αναμένεται να παραμείνει στη θέση του για 6 ακόμα μήνες, δηλαδή μέχρι την πλέον κρίσιμη συνεδρίαση του eurogroup που αναμένεται τον προσεχή Δεκέμβριο, ενώ ο Γερμανός Κλάους Ρέγκλινγκ αναμένεται να αναλάβει επικεφαλής του ESM

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για κατ’ αρχήν συμφωνία ανάμεσα σε Παρίσι και Βερολίνο για διπλή προεδρία ανά 2,5 έτη, μεταξύ του Βολφγκανγκ Σόιμπλε και του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Πειρ Μοσκοβισί.

Την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου και απερχόμενος επικεφαλής του Εurogroup Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ πρότεινε να αναλάβει τη θέση στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο νυν Διοικητής της Τράπεζας του Λουξεμβούργου Υβ Μερς, αφήνοντας έξω τον Ισπανό Μανουέλ Γκονζάλες Παράμο, “ακυρώνοντας” μια άτυπη συμφωνία μεταξύ Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας που προέβλεπε πως οι τέσσερεις μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης θα είχαν πάντοτε από μια θέση στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΚΤ.

Παράλληλα η Ευρωζώνη εξετάζει να δώσει περισσότερο χρόνο στην Ισπανία για να πετύχει τους στόχους μείωσης του ελλείμματος, επιβεβαίωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί. Την ίδια στιγμή ο υπουργός κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τους κ.κ. Γιούνκερ και Μοσκοβισί, για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα

Υπενθυμίζεται ότι προσχέδιο των συμπερασμάτων της συνεδρίασης του Eurogroup ανέφερε ότι ο στόχος για το ισπανικό έλλειμμα του 2012 θα αυξηθεί στο 6,3% από 5,2% προηγουμένως, ενώ για το 2013 ο στόχος θα αφορά έλλειμμα της τάξης του 4,5% του ΑΕΠ και για το 2014 έλλειμμα της τάξης του 2,8%.

“Υπάρχει μία πρόταση για την Ισπανία. Εκτιμώ πως αυτή είναι μία θετική πλευρά”, είπε ο Moscovici, προσερχόμενος στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος επεσήμανε πως είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψιν η πραγματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι οικονομίες καθώς και τα κοινωνικά τους προβλήματα.

“Υπάρχουν προτάσεις στο τραπέζι που προσφέρονται, κατά τη γνώμη μου, για να λάβουν την ομόφωνη έγκριση των υπουργών”, είπε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ.

Ξεχωριστά, ο Μοσκοβισί είπε πως οι υπουργοί θα πρέπει επίσης να βρουν μια λύση για το ποιος θα αναλάβει το “τιμόνι” του Eurogroup μετά τη λήξη της θητείας του Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ στα μέσα Ιουλίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η Γαλλία και η Γερμανία αναζητούν τρόπους να μοιραστούν αυτό το ρόλο τα προσεχή έτη. Ωστόσο, ο Μοσκοβισί έριξε “πάγο” στην ιδέα, λέγοντας πως η Γαλλία επιθυμεί ο Γιούνκερ να συνεχίσει για λίγο να εκτελεί τα καθήκοντά του, έως ότου βρεθεί μια λύση.

Επίσης, ο Μοσκοβισί τόνισε την ανάγκη οι ΥΠΟΙΚ να επισφραγίσουν την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένων των βημάτων προς μία τραπεζική ένωση, ξεκινώντας με την σύσταση ενός ενιαίου εποπτικού φορέα.

Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ: Η Ισπανία στο επίκεντρο της συνάντησης του Eurogroup

Η Ισπανία θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Eurogroup δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Michael Noonan, προσερχόμενος στη συνάντηση με τους Ευρωπαίους ομολόγους του στις Βρυξέλλες. Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο Noonan σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους τόνισε πως η βασική απόφαση που θα ληφθεί θα είναι για τη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου.

Ο Ιρλανδός υπουργός τόνισε πως δεν αναμένει πρόοδο στις συζητήσεις που αφορούν στη χώρα του και πως το πιο πιθανό θα είναι μία συμφωνία για το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων το φθινόπωρο.

prothema.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.