Από πoύ ψάχνει, αλλά δεν βρίσκει, να «κόψει» τα 12 δισ. ευρώ η κυβέρνηση

Περικοπές μισθών συντάξεων, επιδομάτων, δαπανών υγείας και παιδείας, αλλά και λουκέτο σε φορείς και απολύσεις  περιλαμβάνει η πρώτη έκθεση του ΚΕΠΕ για το νέο πακέτο μέτρων 12 δισ. ευρώ.

Το πόρισμα που είναι  στα χέρια κυβέρνησης και κομμάτων, κινείται σε τελείως διαφορετικό κλίμα από αυτό που κυριαρχεί στο  προεκλογικό τερέν υποσχέσεων για κατάργηση επώδυνων μέτρων, για μείωση φόρων και για αποφυγή νέων οριζόντιων περικοπών μισθών και συντάξεων.

Στελέχη που έχουν γνώση της καταγραφής που εδώ και εβδομάδες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την κυβέρνηση, τοΚΕΠΕ και τη τρόικα, δηλώνουν ότι ακόμη και αν υπάρχει η παράταση ενός έτους, έως και το 2015, οι περικοπές που πρέπει να γίνουν θα είναι πολλές και μεγάλες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία  του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) από τα 12 περίπου δισ. ευρώ που αναζητούνται, από τις καταναλωτικές δαπάνες του δημοσίου το ποσό που μπορεί να βρεθεί, φτάνει το πολύ στο 1- 1,5 δισ. ευρώ.  Μικρό είναι το ποσό που να προκύψει από την άμυνα και ελάχιστα τα περιθώρια για νέα περικοπή επενδύσεων.

Στο στόχαστρο για να βρεθούν τα 10 δισ. ευρώ που απομένουν, βρίσκονται:

– Τα ειδικά μισθολόγια Δικαστικών, σωμάτων ασφαλείας, ιατρών, ακαδημαϊκών κλπ. Εκτιμάται ότι αντί για μείωση 12% που προβλέπει το μνημόνιο, το ψαλίδι θα πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερο.  Εκφράζονται φόβοι για τις αντιδράσεις των δικαστικών, αλλά και των αξιωματικών.

– Μισθοί δημοσίου και συντάξεις. Στο επίκεντρο είναι σε πρώτη φάση όσοι λαμβάνουν πολύ υψηλό ποσό.  Ετσι, δεν αποκλείεται να μπει στο τραπέζι ξανά ζήτημα ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

– ΔΕΚΟ και φορείς ευρύτερου δημοσίου. Σχεδιάζεται η μαζική περικοπή φορέων και η απόλυση των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτούς, αλλά και η νέα περικοπή αποδοχών.

– Παιδεία. Έρχεται ξανά στο τραπέζι η πρόταση για λουκέτο ή συρρίκνωση, τμημάτων  και σχολικών μονάδων με ανάλογη μείωση προσωπικού.

* Υγεία. Στο επίκεντρο είναι η δαπάνη για νοσοκομειακή περίθαλψη, για φάρμακα, για εξετάσεις.

* Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Στόχος είναι να μην είναι μαζικές. Ο κανόνας της αποχώρησης 150.000 υπαλλήλων έως το 2015 δεν αφήνει όμως και πολλά περιθώρια.

Γεωργία Παππά για το moneypost.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.