Αρχίζει το ντόμινο της καταστροφής!

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

 • Του Μενέλαου Τασιόπουλου

Η διεθνής οικονομική κρίση μπαίνει για τα καλά στην τρίτη και μοιραία για την Ευρώπη φάση. Ακουμπά το σύστημα των τραπεζών .

Η γαλλοβελγική Dexia είναι το πρελούδιο, όπως στην Ελλάδα η κρατικοποίηση της Proton Bank. Η Ευρώπη είναι ένα απολύτως τραπεζικοκεντρικό σύστημα. Το ευρώ είναι ένα νόμισμα συγκεκριμένης κυκλοφορίας, που με επιμονή η Γερμανία αρνείται να την αυξήσει. Τα κράτη της ευρωζώνης ήταν σε αναντιστοιχία με τα κριτήρια του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας, πριν ακόμη ξεκινήσει η διεθνής κρίση από την Αμερική , με τα παράγωγα, το 2008.

Η ευκαιρία

Όταν η κρίση μπήκε στη δεύτερη φάση της και μετεξελίχθηκε σε κρίση αξιοπιστίας των κρατικών ομολόγων η ευρωζώνη και η Ελλάδα είχαν την τιμητική τους. Χάθηκε η ευκαιρία μεταξύ 2009-2011, η Ευρώπη με γρήγορες αποφάσεις και με ρευστότητα , που θα αποτελούσε «θετικό σοκ» για τις αγορές, να λύσει το πρόβλημα πριν φτάσει εδώ. Δεν το έκανε ούτε στη λογική του ευρωομολόγου, ούτε αξιοποιώντας τον μηχανισμό του EFSF στη δευτερογενή αγορά, ούτε με ομόλογο ΑΑΑ και χαμηλό δανεισμό , προς το εσωτερικό της ζώνης και τις ελλειμματικές χώρες των 17.

Η ύφεση

Φτάνουμε στο τώρα. Το σκηνικό εφιαλτικό. Τα περισσότερα κράτη και όχι μόνον του Νότου, αφού θα πρέπει στα ελλειμματικά να προσθέσουμε τη Γαλλία ή το Βέλγιο ή την Ιρλανδία, βρίσκονται στον κυκλώνα της περιοριστικής πολιτικής, με πακέτα έκτακτων μέτρων , που καταστρέφουν τις οικονομίες τους και την αξιοπιστία τους. Η ύφεση, η ανεργία, η αποεπένδυση και η βίαιη πτώσης του βιοτικού επιπέδου καλπάζουν , χωρίς τα χρέη να ακολουθούν πτωτική πορεία. Η συνοχή της Ευρώπης έχει καταρρεύσει και οι ενωσιακοί θεσμοί, έχουν μετατραπεί σε μηχανισμό πίεσης και απόκτησης asset και εγγυήσεων από τους πιστωτές. Είναι ζήτημα ελάχιστων μηνών η Ενωμένη Ευρώπη και το ευρώ, να μετεξελιχθούν σε πιο μισητή φόρμα από το ΔΝΤ και την παγκόσμια Τράπεζα.

Ο καταλύτης

Το χειρότερο τα διευρωπαϊκά δίκτυα και οι αγορές λειτουργούν μέσα από τις τράπεζες. Αυτές όμως θα αρχίσουν να καταρρέουν . Πολλοί συζητούσαν για ντόμινο μέσα από την διαδικασία του δημόσιου χρέους και των ομολόγων των κρατών- μελών. Είναι μια πολύ πιο αργή εξέλιξη, που δίνει χρόνους αντίδρασης , σε σχέση με το ντόμινο των τραπεζών, αφού καταλύτης στις δεύτερες είναι τα χρηματιστηριακά κραχ, αφού τα χρηματιστήρια είναι βασισμένα στις τράπεζες. Η Ελλάδα παραμένει στο «μάτι του κυκλώνα», αλλά όταν η θύελλα απλωθεί τότε το μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν τι θα γίνουν οι Γαλλικές, ή οι Ιταλικές τράπεζες. Για τον λόγο αυτό και οι αγωνιώδεις συναντήσεις Μέρκελ- Σαρκοζί.

Οι από την αρχή χαμένοι

Υπάρχουν χώρες όπως η Ελλάδα από την αρχή χαμένες. Έχουν χρεοκοπημένο κράτος και χρεοκοπημένες τράπεζες. Ακριβώς γιατί βρίσκονται στον ευρωπαϊκό παρανομαστή, που αποκλείει την αύξηση της κυκλοφορίας του χρήματος , δεν έχουν πιθανότητες. Στην περίπτωση της Ελλάδας το μοιραίο λάθος το έχουν κάνει τόσο οι κυβερνήσεις Καραμανλή όσο και οι κυβερνήσεις Παπανδρέου. Αντί να θωρακίσουν το κράτος και τις επιχειρήσεις, προσπάθησαν να θωρακίσουν τις τράπεζες και μάλιστα οριζόντια, όχι στη βάση κρατικών και ιδιωτικών. Χάθηκαν με τον τρόπο αυτό 110δις κρατικές εγγυήσεις. Παράλληλα αντί το κράτος να δανείζεται με 1 και 2% από την ΕΚΤ, δανειζόταν με 4 και 5%, βάση των τόκων που προσέθεταν στα ευρωπαϊκά επιτόκια , οι Έλληνες τραπεζίτες για να κερδοσκοπούν. Μα βρε ανόητοι μπορεί να διασωθούν οι τράπεζες, όταν το κράτος και μια απολύτως κρατικοκεντρική οικονομία όπως η Ελληνική χρεοκοπούν; Πόση οικονομική και πολιτική εμπειρία μπορεί να χρειάζεται κάποιος για να σκεφθεί με τον τρόπο αυτό; Σήμερα πλέον είναι αργά . Οι ευκαιρίες έχουν χαθεί. Τα περιθώρια του κράτους έχουν εξανεμισθεί , σε λογαριασμούς off shore, μπόνους και μετοχοδάνεια προς φίλους των τραπεζιτών Στην Ελλάδα χρεοκοπούν , με ελεγχόμενο προς το παρόν τρόπο υπέρ των πιστωτών, κράτος , τράπεζες, νοικοκυριά, επιχειρήσεις. Ακόμη και η πρώτη φάση της «κρατικοποίησης» των τραπεζών , θα συνεχισθεί με την απόκτηση των κοινών μετοχών από τον EFSF και τον έλεγχο των Βρυξελλών και του Βερολίνου.

Ο «τραχανάς»

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπως της Γαλλίας. Τι θα κάνουν οι Γάλλοι. Θα βρεθούν στην επόμενη φάση υπό το έλεγχο των Γερμανών ; Και τι θα σημάνει μια τέτοια εξέλιξη για την Γουόλ και το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα; Και αλήθεια πόσο καλά έχει κάνει τους υπολογισμούς της η Γερμανία που μαζεύει τώρα τον τραχανά; Αντέχει να ελέγξει την καταρρέουσα Ευρώπη στην πτώση της ή θα την συμπαρασύρει μαζί της ; Πόσα κεφάλαια θα χρειασθούν για να διασωθεί το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης και πόσο τα επιπλέον κεφάλαια για τα κράτη που εν τω μεταξύ θα χρεοκοπούν και οι Λαοί θα ξεσηκώνονται; Το ντόμινο θα δείξει.

kostasxan.blogspot.com

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αρχίζει το ντόμινο της καταστροφής!

 • 11/10/2011, 03:06
  Permalink

  Η ευρωπαικη κριση ειναι τεχνητη και οταν ολες οι χωρες της ΕΕ η εστω οι περισσοτερες εξαρτηθουν απο το EFSF τοτε θα ξαναδωσουν χρημα στον κοσμο για ενα μικρο διαστημα.
  Ο κοσμος θα ενθουσιαστει για αλλη μια φορα και θα στηριξει το νεο μοντελο εννιαιας διακυβερνησης.
  Θα δημιουργησουν τοτε νεα κριση που θα πλησιαζει ξανα την Ευρωπη και για να μην ξανασυμβουν παλι τα ιδια … θα πεισουν τις μαζες οτι πρεπει να πολεμησουν τον κοινο εχθρο για να αποφυγουν τα χειροτερα αυτη τη φορα.
  Οι λαοι της Ευρωπης θα πολεμησουν με την ιδεα οτι υπερασπιζονται την ευημερια και το μελλον της Ευρωπης … αλλα θα ειναι πλεον αργα.

  http://thenetwar.com/2010/05/an-i-karcharies-itan-anthropi-mprecht/

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.