«Γενναία» άφεση χρέους για 170.000 «κόκκινους» δανειολήπτες

Εκατόν εβδομήντα χιλιάδες «κόκκινοι» δανειολήπτες που  έχουν  προσφύγει στη Δικαιοσύνη θα  ρυθμίσουν τα δάνεια τους στη λογική του νόμου Κατσέλη, με «γενναία» άφεση χρέους. Αυτό συμφώνησαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών και της Eurobank Νικόλας Καραμούζης.

Οι διαδικασίες για τις μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις έχουν εντατικοποιηθεί και στη συνάντηση που είχαν προσφάτως ο Αντιπρόεδρος με τον επικεφαλής της ΕΕΤ «κλείδωσε» η απόφαση, οι τράπεζες να «τρέξουν» ρυθμίσεις αλά νόμο Κατσέλη.

Με τον τρόπο αυτό κερδίζουν χρόνο και μπορούν να περιορίσουν σημαντικά τα 95δις ευρώ των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς οι δανειολήπτες που έχουν ζητήσει την προστασία του νόμου είναι «φορτωμένοι» με «κόκκινα» δάνεια ύψους 17δις ευρώ.

Τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι τράπεζες δείχνουν ότι  περί τις 230.000 με 250.000 δανειολήπτες  έχουν υπαχθεί στην ομπρέλα του νόμου. Από αυτούς το 85% έχουν καθυστερούμενες οφειλές σε περισσότερες από 1 τράπεζες και το 15% έχει έκθεση σε μία μόνο τράπεζα. Ενώ ένα ποσοστό 30% ανήκει στην τάξη των στρατηγικά κακοπληρωτών. Αυτοί θα αποκλειστούν από κάθε ευνοϊκή ρύθμιση.

Επίσης από την  επεξεργασία των αποφάσεων που έχουν ήδη εκδώσει τα δικαστήρια  -πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες υποθέσεις-  φαίνεται  ότι στο  60% των περιπτώσεων οι δικαστές δικαίωναν τους δανειολήπτες και αποφάσιζαν «κούρεμα» της οφειλής, που ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη έφτανε ακόμα και στο 70%, ενώ υπάρχουν και αποφάσεις με διαγραφή για το 90% της οφειλής.

Τις αποφάσεις αυτές, τα αρμόδια στελέχη των τραπεζών τραπεζών τις γκρουπάρισαν και αποτέλεσαν τον μπούσουλα για να κατηγοριοποιήσουν τους πελάτες τους, που έχουν ζητήσει την προστασία του νόμου και περιμένουν  την εκδίκαση των υποθέσεων τους.

Το επόμενο βήμα είναι να τους καλέσουν και να τους προτείνουν ρυθμίσεις ανάλογες με τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Από τη συγκεκριμένη διαδικασία θα  αποκλειστούν οι  στρατηγικοί κακοπληρωτές, δηλαδή ενα 30%.

Πηγή


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.