ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΝΟΥΚΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης , έγινε δεκτή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων δανειολήπτη σε ελβετικό φράγκο και ανεστάλει ο πλειστηριασμός της ακίνητης περιουσίας του. Ειδικότερα κρίθηκε ότι  οι όροι που καθόρισαν τον τρόπο εξόφλησης του δανείου βάση της εκάστοτε ισοτιμίας των νομισμάτων κατά τον χρόνο πληρωμής, ήταν ασαφείς και αδιαφανείς και επιπλέον ότι δεν επεξηγήθηκε στον δανειολήπτη με τρόπο κατανοητό και σαφή ο μηχανισμός καθορισμού της ισοτιμίας του εγχώριου και ξένου νομίσματος  καθώς και οι οικονομικές συνέπειες σε περίπτωση αλλαγής της ισοτιμίας σε βάρος του εγχώριου νομίσματος  με αποτέλεσμα την ανάληψη του συναλλαγματικού κινδύνου εκ μέρους του δανειολήπτη αβασάνιστα και χωρίς συναίσθηση των συνεπειών στην εξόφληση του δανείου του .

Η δικηγόρος του δανειολήπτη κ. Αριάδνη Νούκα, δήλωσε ότι «πρόκειται για μια  εξαιρετικά σημαντική δικαστική απόφαση  που αποκαθιστά την δικαική τάξη. Οι δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο καλούνται  μετά και την άρση του περιορισμού της ισοτιμίας στις 15 Ιανουαρίου 2015, να αποπληρώσουν δανειακές υποχρεώσεις πρσαυξημένες κατά 65% τόσο στο κεφάλαιο , όσο και στην μηνιαία  δόση τους και μάλιστα μέσα σε συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης . Οσοι δε, αδυνατούν αντικειμενικά λόγω και του σημαντικού περιορισμού των εισοδημάτων τους να ανταπεξέλθουν στις υπέρογκες μηνιαίες δόσεις, υφίστανται πολλαπλή ζημία , διότι  κατάσχονται και εκπλειστηριάζονται ακίνητα, για χρηματικά ποσά διογκωμένα λόγω ισοτιμίας Αν ληφθεί δε, υπόψη και το γεγονός ότι τα ακίνητα έχουν απωλέσει σημαντικότατα την αξία τους, η ζημία του δανειολήπτη εκτινάσεται σε δυσθεώρατα ύψη. Είναι λοιπόν αδήριτη ανάγκη οι δανειολήπτες ελβετικού φράγκου να προστατευτούν και η εν λόγω δικαστική απόφαση  συνέβαλε ουσιωδώς  προς την κατεύθυνση αυτή».

 

 


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.