Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • danny4 on Forum: Γενική συζήτηση 12καλημερα κωστη ευχαριστω για την απαντηση το σπιτι θεμελιωθηκε το 80 ειναι 140 τμ και σηκωθηκε το 90 δεν ξερω...ο νομος κατσελη λεει οτι θα σταματησει και θα ανοιγουν κ…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12@Φένια, δεν θα αλλάξει κάτι. Το τραπεζικό απόρρητο έτσι και αλλιώς δεν ισχύει για τους οφειλέτες εδώ και χρόνια και μάλιστα με νόμο. Ήδη ο πιστωτής αν θέλει, είτε το δη…
  • Φενια on Forum: Γενική συζήτηση 12Αυτό είναι μια πολύ καλή ερωτηση gp. Θα λειτουργεί άραγε ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου;;;; Και έτσι θα μπορεί να βάζει αυτόματως χέρι σε μισθούς κτλ (σε οσους χρωσ…
  • Διώνιος on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών6977347877 6979729756 6979223710 6977365971 6979223872 Ενοχλούν πολύ θέλοντας να πουλήσουν χρηματιστηριακά προιόντα, συμβουλές κλπ.
  • νίκος123 on Οδηγός αντιμετώπισης εισπρακτικών εταιριών@xm καλησπέρα και συλληπητήρια. Λυπάμαι ειλικρινά για την κατάσταση που βιώνετε. Οι εισπρακτικές και οι δικηγόροι δεν συγκινούνται με τίποτα και δεν σέβονται τίποτα. Γι…
  • Xm on Οδηγός αντιμετώπισης εισπρακτικών εταιριώνΚαλησπέρα σας   Έχω έρθει σε πολύ δύσκολη θέση.εχασα πολύ πρόσφατα τον συζηγο μου και αναγκάστηκα να παραιτηθώ από την εργασία μου αφού νοσηλευόταν για μεγάλο χρον…
Minilink

Δεν θα ξεμπλέξουν για τα φουσκώματα της ΕΛΣΤΑΤ

Στον εισαγγελέα θα κληθεί στις 12 Δεκεμβρίου ως ύποπτος ο επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου. Κατηγορείται ότι το 2009 παρουσίασε ογκωδέστερο το ελληνικό χρέος κατά 15,4%, με συνέπεια το ΔΝΤ να επιβάλει σκληρότερους μνημονιακούς όρους στην Ελλάδα.

Αυτή είναι η εξέλιξη στην υπόθεση, που λαθεμένα ορισμένοι είχαν βιαστεί να θεωρήσουν λήξασα. Αμ δε! Κάθε άλλο, σημειώνει εγκυρότατη πηγή μας, η οποία εκτιμά πως το… πάρτι μόλις τώρα ξεκινά. Δεδομένων επίσης των νέων πολιτικών ισορροπιών και (κυρίως) του φόβου για τις επερχόμενες εξελίξεις, η υπόθεση αναμένεται θερμότατη. Θυμηθείτε το!

Θυμίζουμε πως στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και των στατιστικών στοιχείων, τα οποία, σύμφωνα με καταγγελίες της καθηγήτριας και πρώην μέλους του Δ.Σ. της Αρχής Ζωής Γεωργαντά, διογκώθηκαν σκοπίμως από τον πρόεδρό της Ανδρέα Γεωργίου, αναφέρεται στους Financial Times.

Τις καταγγελίες είχε αποκαλύψει η Ελευθεροτυπία -στα μέσα Σεπτεμβρίου- και λίγες μέρες αργότερα δόθηκε εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη. Σκληρό καρύδι και δίκαιος, σύμφωνα με τα λεγόμενα συναδέλφων του δικαστικού, δεν θα χαριστεί και θα φτάσει μέχρι το τέλος. Το ενδιαφέρον είναι πως στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία συνεχίζεται, έχουν καταθέσει τόσο η Ζ. Γεωργαντά όσο και άλλα μέλη του Δ.Σ., που απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους με σχετική απόφαση του Ευάγγ. Βενιζέλου.

Η ουσία των καταγγελιών ήταν ότι το 2010, με πρωτοβουλία του Γεωργίου, το έλλειμμα του 2009 παρουσιάστηκε με πλασματικό τρόπο διογκωμένο, ώστε να ανοίξει ευκολότερα ο δρόμος για το ΔΝΤ και για τη λήψη σκληρότερων μέτρων, σε συμφωνία με τη Eurostat.

Βέβαια, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ αντικρούει τις καταγγελίες δηλώνοντας (στους F.T.) πως κατηγορείται για το μη μαγείρεμα των στοιχείων.

Ωστόσο, παράλληλα, με τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη υπό τον Γρ. Πεπόνη θα πρέπει να θυμίσουμε πως «τρέχει» ανάλογη, ύστερα από καταγγελία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ).

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση μετά την καταγγελία του ΔΣΑ για το φούσκωμα του ελλείμματος. Σε ερώτημά μας για την ουσία της καταγγελίας ο Παναγιώτης Κασιμάτης (ο οποίος έχει καταθέσει στην Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Παπαγεωργίου) υποστηρίζει πως πρόκειται για δόλια ενέργεια του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, που εμπίπτει στον νόμο περί προσβολής προσωπικότητας φυσικών και νομικών προσώπων. Ο γνωστός συνταγματολόγος σημειώνει (σύμφωνα με την κατάθεσή του) πως ο Ανδρέας Γεωργίου συνέβαλε σε ηθική βλάβη, που μετριέται οικονομικά, καθώς επέφερε δυσβάστακτα μέτρα σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων. Εκτιμά δε πως μηνυτήρια αναφορά του ΔΣΑ στηρίζεται σε ισχυρές μαρτυρικές καταθέσεις, οι οποίες θα περιορίσουν τις πιθανότητες να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.

Στα δυο στενά η υπόθεση (σκάνδαλο με πολιτικές προεκτάσεις και αποδέκτες από τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, τον Γ. Παπακωνσταντίνου, μέχρι τον Ευάγγ. Βενιζέλο) της ΕΛΣΤΑΤ και του Ανδρέα Γεωργίου.

Και για να δούμε τι θα βγει…

www.euro2day.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Δεν θα ξεμπλέξουν για τα φουσκώματα της ΕΛΣΤΑΤ

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>