Δεν συζητούν αν, αλλά πότε θα πτωχεύσει η Ελλάς.

Παρουσιάζουμε ενημερωτικό έγγραφο-έκθεση, της γενικής διευθύνσεως εσωτερικών πολιτικών, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ( Ιούνιος 2011 ), στο οποίο αναλύονται τα σενάρια και οι επιπτώσεις από την πιθανολογουμένη χρεωκοπία της χώρας μας. Ενδιαφέρον είναι, ότι στην έκθεση δεν αμφισβητείται το εάν θα πτωχεύσουμε, αλλά το πότε θα συμβεί αυτό.

«…..και παρά την επιμονή των μελών του εκτελεστικού συμβουλίου και του διευθυντικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης και των πολιτικών προσώπων περί του αντιθέτου, είναι πιθανόν να χρεωκοπήσει (η Ελλάς ), πριν τεθεί σε ισχύ ο ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας, το 2013

Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι :
Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Η μετάθεση της αναδιαρθρώσεως του ελληνικού χρέους, έως ότου τεθεί σε ισχύ ο ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας, το 2013, θα αύξανε τις πιθανότητες, ώστε να η αναδιάρθρωση να είναι ελεγχόμενη. Τι θα συμβεί όμως αν αυτή η λύση δεν είναι εφικτή;

Οι συνέπειες από μία πρόωρη χρεωκοπία της Ελλάδος, θα εξαρτηθούν από τον τρόπο που θα
γίνει αυτή. Εάν η χρεωκοπία γίνει με συναινετικό τρόπο και τήρηση των κανόνων, και εάν οι ελληνικές τράπεζες δεν χρειαστεί να καταγράψουν αμέσως τις ζημίες τους, η Ελλάς θα μπορούσε να βρεθεί περίπου στην ίδια θέση με μια χώρα που δεν έχει χρεωκοπήσει.

Το άμεσο νομισματικό κόστος για το ευρωσύστημα και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, από την πρόωρη χρεωκοπία της Ελλάδος, δεν θα είναι μεγάλο. Υπάρχει όμως αμφιβολία για τις επιπτώσεις στην ευρωζώνη, αφού αυτές θα εξαρτηθούν από τον τρόπο που θα γίνει η διαχείριση της χρεωκοπίας.

Αυτό που κινεί υποψίες, είναι μια υποσημείωση, στην οποία αναφέρονται επί λέξει τα ακόλουθα: «Η Ελλάς δεν μπορεί να υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, αλλά οι υπεύθυνοι του ευρωπαϊκού συστήματος, μπορούν να της κάνουν την ζωή δύσκολη και μόνη της η χώρα, να αποφασίσει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Σε μια τέτοια περίπτωση, η συναινετική έξοδος από την ευρωζώνη, θα σήμαινε και την αποχώρηση της Ελλάδος από την ευρωπαϊκή ένωση.»

Το στοιχείο αυτό που ως λύση «προτείνεται», όχι από «άσχετους» ἤ κινδυνολογούντες, αλλά από συμβούλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποκτά ιδιαίτερη σημασία και αξία, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες εξελίξεις, τους όρους και «εκβιασμούς», σχετικώς την λήψη του δανείου, που σε κάθε δόση γίνονται κάθε φορά και περισσότερο αυστηροί και δυσβάστακτοι.

Α.Α.

Διαβάστε ΕΔΩ την έκθεση.

filotimia.blogspot.com


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.