Δικηγόροι-εισπράκτορες

γράφει ο begar

Ένα νέο καθεστώς είσπραξης οφειλών, τείνει να καθιερωθεί στη χώρα μας.

Δικηγόροι, ιδρύουν εισπρακτικές εταιρίες, κάτω από την επωνυμία «δικηγορικό γραφείο». Προσλαμβάνουν και ανειδίκευτους υπαλλήλους, τους οποίους βάζουν να τηλεφωνούν στους οφειλέτες, χρησιμοποιώντας τη φράση «τηλεφωνώ από το δικηγορικό γραφείο του τάδε δικηγόρου».

Αν ζητήσεις να μιλήσεις με τον «τάδε», δεν είναι ποτέ εκεί.

Η μπίζνα είναι έξυπνη. Η λειτουργία των εισπρακτικών εταιριών διέπεται από συγκεκριμένο νόμο, που θέτει κάποιους περιορισμούς, όπως ωράριο και ημέρες κατά τις οποίες επιτρέπεται να τηλεφωνούν στους οφειλέτες. Άρα, βαφτίζοντας την εισπρακτική εταιρία ως «δικηγορικό γραφείο», δεν μας πιάνουν οι περιορισμοί και μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε, όπως να τηλεφωνούμε οποιαδήποτε ώρα και μέρα θέλουμε.

Οι δικηγορικοί σύλλογοι γνωρίζουν πολύ καλά τι παίζεται και ποια μέλη τους εμπλέκονται σε τέτοιες μπίζνες, αλλά εντελώς φαρισαϊκά ζητούν καταγγελίες για να διερευνήσουν, δήθεν, το θέμα και να επιβάλλουν κυρώσεις. Ομοίως και η πολιτεία γνωρίζει το θέμα. Άλλωστε, οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν τα στραβά μάτια και επέτρεψαν τη διόγκωση του φαινομένου.

Για να γίνει πιο κατανοητό το θέμα: Πολλοί τηλεφωνικοί αριθμοί, που κάποτε ανήκαν σε εισπρακτικές εταιρίες, τώρα, εντελώς συμπτωματικά, ανήκουν σε «δικηγορικά» γραφεία. 

Μένει τώρα να δούμε ποια θέση θα πάρει η νέα κυβέρνηση για το θέμα. Γιατί πολλές υποσχέσεις ακούμε, αλλά φως δεν βλέπουμε.

 


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.