Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

ΔΝΤ: «Μεθοδευμένο έγκλημα» το πρώτο Μνημόνιο

Το ΔΝΤ θεωρούσε από την αρχή μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος και  ήθελε ριζοσπαστικές λύσεις με άμεσο κούρεμα, αλλα οι Ευρωπαίοι επέβαλαν τελικά τις επιλογές τους στο πρώτο Μνημόνιο, που χρησιμοποιήθηκε προς “παραδειγματισμό” άλλων χωρών και απεδείχθη ανεπαρκές. Το ομολογεί το ΔΝΤ σε έγγραφο που έχει ήδη στην κατοχή του το Sofokleousin.gr, όπου αναφέρεται ότι όταν συμφωνήθηκε το πρώτο πακέτο διάσωσης, η  Ελλάδα δεν πληρούσε τρία από τα τέσσερα κριτήρια για να της δοθεί βοήθεια. Tο Ταμείο παραδέχεται ότι αναγκάσθηκε να παραβεί τους κανονισμούς του για να δοθεί στην Ελλάδα και ότι  δεν υπολόγισε σωστά τη ζημιά που θα προκαλούσε στην ελληνική οικονομία η αυστηρή λιτότητα. Αναγνωρίζει επίσης ότι έκανε εσφαλμένους χειρισμούς στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

Υποστηρίζει πάντως ότι παρά τα λάθη και την ηθελημένη “αγνόηση της πραγματικότητας”, οι χειρισμοί του έδωσαν χρόνο στην Ευρώπη να προετοιμαστεί για να περιορίσει τις επιπτώσεις από την κρίση.

Για το ελληνικό πρρόβλημα  στο έγγραφο ότι  κάποια χαλαρότητα στο πρόγραμμα λιτότητας. με υιοθέτηση χαμηλότερων στόχων  και επιμήκυνση των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης μέτρων, θα βοηθούσε την ελληνική οικονομία. Αυτό όμως δεν ήταν πολιτικά εφικτό, γιατί θα απαιτούσε μεγαλύτερη χρηματοδότηση.

Το ΔΝΤ καταλογίζει ευθύνες και στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι  ότι «κατένειμε άνισα στην κοινωνία» το  βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής  και ότι  δεν υλοποίησε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα στήριζαν τον ιδιωτικό τομέα .

Κατά το ΔΝΤ, το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης το 2010 «ήταν μια επιχείρηση συγκράτησης της κατάστασης», η οποία «έδωσε στην ευρωζώνη χρόνο να χτίσει τείχος προστασίας, να προστατεύσει άλλα ευάλωτα μέλη της και να αποτρέψει σοβαρές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία».

Σε εκείνη τη χρονική στιγμή, ούτε το Ταμείο, ούτε και οι κυβερνήσεις της ΕΕ θα ήταν διατεθειμένες να δανείσουν την Ελλάδα περισσότερα από 110 δισ. ευρώ. Το Ταμείο επισημαίνει ότι παρέκαμψε τους κανόνες λειτουργίας του για να συνδράμει την Ελλάδα, δημιουργώντας στις αγορές την εντύπωση ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.
Οπως αναφέρει, η Ελλάδα δεν πληρούσε τρία από τα τέσσερα κριτήρια για να της δοθεί βοήθεια.

Το ΔΝΤ καταλογίζει στην Κομισιόν ευθύνες καθώς, όπως αναφέρει στο έγγραφο επικεντρώθηκε περισσότερο στη “συμμόρφωση με τους κανόνες της ΕΕ από ό, τι για τις επιπτώσεις της ανάπτυξης» και «δεν ήταν σε θέση να συμβάλει σημαντικά στον εντοπισμό ενισχύουν την ανάπτυξη διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.”
Η  αβεβαιότητα γύρω από την ελληνική διάσωση ήταν τόσο μεγάλη, ώστε τα στελέχη του Ταμείου «δεν μπορούσαν να εγγυηθούν με μεγάλη πιθανότητα ότι το χρέος ήταν βιώσιμο».

Το ΔΝΤ παραδέχεται ότι υπερέβαλε ως προς τις προοπτικές εξόδου της Ελλάδας στις αγορές όπως και για την πολιτική ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τους όρους του προγράμματος διάσωσης.

Όπως αναφέρεται: “Μια άμεση αναδιάρθρωση θα ήταν φθηνότερη για τους ευρωπαίους φορολογούμενους, καθώς δεν θα είχαν αποπληρωθεί με λεφτά της βοήθειας χρέη ιδιωτών για δύο χρόνια έως το 2012.

Το ΔΝΤ αναφέρει με σαφήνεια ότι η δική του ανάλυση της για τη μελλοντική εξέλιξη του χρέους ήταν λάθος, σε μεγάλο βαθμό. Ενώ χαρακτήρισε τα stress tests ήπια εν συγκρίσει με τις πραγματικές συνθήκες.

 Το έγγραφο προσθέτει ότι οι στόχοι και οι βασικές μακροοικονομικές προβλέψεις δεν αναθεωρήθηκαν για να αντανακλούν ό, τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα για 18 μήνες, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011.

Το ΔΝΤ είχε αρχικά προβλεφθεί η Ελλάδα θα χάσει 5,5% της οικονομικής παραγωγής της μεταξύ 2009 και 2012. Η χώρα έχει χάσει το 17% του πραγματικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος αντ’ αυτού. Το σχέδιο διάσωσης προέβλεπε ανεργία στο 15% το 2012, ενώ έφτασε στο 25%(!).

Ωστόσο, η επιβράδυνση του ρυθμού της λιτότητας θα έχουν βοηθήσει την οικονομία στην Ελλάδα, αλλά δεν ήταν πολιτικά εφικτή, ανέφερε το Ταμείο.

“Ενώ νωρίτερα προσαρμογή των στόχων θα μπορούσε να μετριάσει τη συρρίκνωση, το πρόγραμμα θα απαιτούσε στη συνέχεια πρόσθετη χρηματοδότηση”, ανέφερε το έγγραφο. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά ούτε το Ταμείο, ούτε η Ευρωζώνη ήταν διατεθειμένοι να δανείζουν περισσότερο εκείνη τη στιγμή.

www.sofokleousin.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

3 Σχόλια ΔΝΤ: «Μεθοδευμένο έγκλημα» το πρώτο Μνημόνιο

 • Άρης

  ΄Εχετε δεί κατι ταινιούλες , όπου ο “κακός” βαράει και ο “καλός” έρχεται στο αυτί και του λέει του βασανιζόμενου : Έλα , βρε παιδί μου πες κάτι κι εσύ να τελειώνουμε ! Κάτι σαν το πλατύ χαμόγελο του Αξιωματικού υπηρεσίας που έχει ταράξει στη λακερδα τον Ηλιοπουλο στην ταινία ” Κατω οι κλέφτες¨ ή κάτι τέτοιο τελος πάντων . 
  Τούτο δώ το ψηλο-πούτανο με τα αρμάνια της , η σιτεμένη συνοδός πολυτελείας του διεθνούς κεφαλαίου, μας παίζει το ρόλο του καλού . Μας παίζει το ρόλο του μαλάκα του ολίγιστου Γιωργάκη και τις παρέας του , όταν αφού κάνανε οτι κάνανε κατα καιρούς , τους έλεγε ο “Λαλακης” ο επικοινωνιολόγος τους , να λένε συχνά “ναι , αναγνωρίζουμε οτι έχουμε κάνει καποια λάθη αλλά….τώρα μαλάκα όμηρε δε θα κάνουμε ! ” 
  Μια ματιά να ρίξεις στα εκατοντάδες άρθρα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο καθώς και ντοκυμαντέρ όπως ” Το δόγμα του σοκ” της Ναόμι Κλάιν (αν αντέξεις να το δείς χωρίς να ξεράσεις από την αηδία των εγκληματων τους ) καταλαβαίνεις ότου από όπου πέρασε αυτό το διεθνές αληταριό άφησε κρανιου τόπο . Τούτη δω θέλει να μας πεί οτι χτυπιόταν σα χταπόδι και φώναζε στους ιφιστάμενούς της ευρωλιγούρηδες : ” όχι ρε παιδιά με την προκρούστεια μέθοδο …. Υπάρχει και η σταγόνα των κινέζων ή η θηλιά και από κάτω πάγος ! 
  Πού΄σε ψηλή ! Μη χαλιέσε ! Σε πιστευει σχεδόν το 50% των αυτοχθόνων αυτού του τόπου .Και αυτό το ποσοστό δεκαετίες τώρα ψηφίζει και στηρίζει τους αχυράθρωπους που εσύ διαλέγεις .  Δε τρέχει κάστανο . Αν τους πετάξεις δε και νούμερα και τους ζαλίσεις , το τεκμηριώνεις μιά χαρά . Θα βλέπει πτώμα από την ασιτία ο αυτόχθονας και θα νομίζει οτι ο συμπολίτης του παίρνει τη μεξικάνικη σιέστα του .
  Και εγώ σου λέω τσατσά μου οτι :ΝΑΙΙΙΙΙ !!! ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ , ΤΟ ΝΙΩΘΩ , ΤΟ ΒΙΩΝΩ . ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ !!!! ΝΑΙ!!!! ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ !!!! ΟΠΩΣ ΧΙΛΗ , ΟΠΩΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΟΥ !!! ΝΑΙ!!!!ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ !!!! ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΙ ΚΟΡΑΝΙ ΕΙΝΑΙ .ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ !!!
  Το δόγμα του σοκ :

 • PA

  Ο ισολογισμος του 2009 εκλεισε με ΑΕΠ 230 δις και δημοσιο χρεος 115% επι του ΑΕΠ.
  Αν θελανε πραγματικα οι Ευρωπαιοι να βοηθησουν θα μπορουσαν να ριξουν 15 δις στην πραγματικη οικονομια της χωρας ετσι ωστε να ανεβει το ΑΕΠ και να μειωθει ο συσχετισμος χρεους/ΑΕΠ.
  Αν συνεβαινε κατι τετοιο τα σπρεντς των ελληνικων ομολογων θα ηταν σε ικανοποιητικα επιπεδα και το ελληνικο κρατος θα συνεχιζε να δανειζεται απο τις αγορες οπως οι παντες χωρις προβλημα.
   
  Αν χαραχτηκε κατι στον εγκεφαλο του Ελληνα απο την εποχη του ΓΑΠ και του Παπακωνσταντινου ειναι οτι οταν μια χωρα εχει 115% χρεος επι του ΑΕΠ τοτε ειναι χρεοκοπημενη. Αυτα φωναζανε και οι δυο τους στις πρωτευουσες του κοσμου οταν εδιναν συνεντευξεις τοτε.
  Γιατι ο Αμερικανος Προεδρος αλλα και ο υπουργος οικονομικων των ΗΠΑ δεν φωναζουν επισης οταν με δικα τους επισημα στοιχεια οι ΗΠΑ εχουν κι αυτες χρεος 115% επι του ΑΕΠ σημερα.
  Γιατι δεν φωναζει κανενας στην Ευρωπη οταν με στοιχεια της Eurostat η Ιταλια εχει ξεπερασει το 125% επι του ΑΕΠ σημερα.
   
  Τελος, αν εχουν γινει λαθη χειρισμου λογω αμελειας και οχι λογω δολου με το ελληνικο προβλημα οπως παραδεχονται στο ΔΝΤ … τοτε να προετοιμαζουν την απολογια τους ως κατηγορουμενοι για εγκληματα κατα της ανθρωποτητας λογω αμελειας στο δικαστηριο της Χαγης ολοι οι εμπλεκομενοι.
   

 • Άρης

  Δ.Ν.Τ. – Η βιομηχανία της συγνώμης
   

  “Τρία χρόνια στην Ελλάδα το ΔΝΤ θριάμβευσε στην αποστολή που του ανέθεσε το ΠΑΣΟΚ και το διεθνές τραπεζικό σύστημα.

  Από το τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο έλεγε ένα παλιό ρητό. Στην περίπτωση του ΔΝΤ μαζί με το φιλότιμο χάθηκαν μερικά εκατομμύρια ζωές και ορισμένα τρισεκατομμύρια δολάρια. Κι’ όμως κατά την ταπεινή μας άποψη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα έπρεπε να ακολουθήσει μια παλιά συμβουλή του Μαχάτμα Γκάντι: «Ποτέ μην απολογείσαι αν είχες δίκιο».
  Φανταστείτε έναν μάγειρα ο οποίος όποτε μπαίνει στην κουζίνα ακολουθεί κατά γράμμα μια αποδεδειγμένα αποτυχημένη συνταγή. Οι πελάτες του υποφέρουν από διάρροια και ορισμένοι πεθαίνουν. Αυτός, κάθε φορά, βγάζει μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα λάθη της συνταγής του, ζητά ταπεινά συγγνώμη και ξαναμπαίνει στην κουζίνα για να προετοιμάσει ένα ακόμη θανατηφόρο γεύμα….”
  Η συνέχεια εδώ:

   
   
  http://info-war.gr/2013/04/δντ-η-βιομηχανία-της-συγγνώμης/

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>