Εθνική Τράπεζα: Το βουνό προκλήσεων που κρατά ξάγρυπνους Κατσέλη, Φραγκιαδάκη

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Mάχη μέρα με τη μέρα δίνει η νέα διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, προκειμένου να ανταπεξέλθει στο βουνό των προκλήσεων με το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπη από την πρώτη κιόλας μέρα ανάληψης των καθηκόντων της.

Η νέα διοίκηση της Εθνικής, υπό την πρόεδρο, Λούκα Κατσέλη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, επιχειρεί όχι μόνο να κρατήσει όρθια την τράπεζα, αλλά και να ενισχύσει τον πρωταγωνικό της ρόλο στα ελληνικά τραπεζικά δρώμενα, την ώρα που το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βιώνει στον υπέρτατο βαθμό τις επιπτώσεις της αβεβαιότητας που πλήττει τη χώρα, όσο η κυβέρνηση δεν καταλήγει σε συμφωνία με τους δανειστές.

Κατσέλη και Φραγκιαδάκης έλαβαν τα ηνία της Εθνικής, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή, καθώς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα γίνεται μάρτυρας μαζικών εκροών καταθέσεων, σεναρίων για νέο γύρο ανακεφαλαιοποίησης ή ακόμη και χρεοκοπίας των τραπεζών, καθώς και της διαρκούς αύξησης των ποσοστών των κόκκινων δανείων.

Μοναδική σανίδα σωτηρίας για την Εθνική – αλλά και για τις άλλες ελληνικές συστημικές τράπεζες – αποτελεί, όπως γίνεται αντιληπτό, ο έκτακτος μηχανισμός χορήγησης ρευστότητας ELA.

Το ELA είναι αυτό που κρατά στη ζωή την Εθνική και τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες, χορηγώντας την αναγκαία ρευστότητα.

Η νέα διοίκηση της τράπεζας γνωρίζει ένα προς ένα τα προβλήματα της Εθνικής και καλείται να δώσει διττό αγώνα, προκειμένου αφενός η τράπεζα να εξυγιανθεί και αφετέρου να είναι επιτέλους σε θέση να υπηρετήσει την ελληνική κοινωνία, στηρίζοντας ουσιαστικά την ελληνική οικονομία.

Ο άμεσος στόχος της νέας διοίκησης είναι τριπλός: Ενίσχυση της ρευστότητας, αναβάθμιση της ποιότητας δανειακού χαρτοφυλακίου και βελτίωση της κερδοφορίας της τράπεζας.

Μεγάλο στοίχημα για την Εθνική είναι να κατορθώσει να στηρίξει τους δανειολήπτες που αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά και να εκμηδενιστούν οι δυνατότητες για όσους μπορούν να πληρώσουν αλλά δεν το κάνουν.

Τα κόκκινα δάνεια της Εθνικής ξεπερνούν το 30%.

Η τράπεζα ανακοινώνει τα οικονομικά της μεγέθη για το πρώτο τρίμηνο του 2015 στις 28 Μαΐου.

Κατά τις πληροφορίες, το πρώτο τρίμηνο του 2015 θα είναι ζημιογόνο για την Εθνική, αφού από καιρό έχει γίνει αντιληπτό πως οι ελληνικές τράπεζες έχασαν τον στόχο για επάνοδο στην κερδοφορία, εντός του τρέχοντος έτους.

Ο στόχος αυτός μετατίθεται για το 2016.

Η Εθνική, λοιπόν, εκτιμάται πως θα ανακοινώσει ζημιές πέριξ των 70-80 εκατ. ευρώ, καθώς και αύξηση των προβλέψεων για τα κόκκινα δάνεια.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.