Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12@Dimitris75 ένας δικηγόρος δεν νομίζω οτι μπορεί να συνεισφέρει κάτι για κούρεμα. Τους τόκους που ενδεχομένως κοπούν με παρέμβασή του ως παράνομοι και καταχρηστικοί, θα…
  • Vicky on Forum: Γενική συζήτηση 12Το δάνειο μου εχει πωληθει στην Aps απο την Πειραιως. Δεν εχω κανενα περιουσιακο στοιχειο στο ονομα μου. Περιπου 8000€ ειναι η οφειλη. Ψαχνω να βρω τι και πως αλλα το μ…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα και πάλι, Έκανα τρίτο γραπτό αίτημα προς την Alpha σε κάποιο κατάστημα στις 5/11/18 ζητώντας κούρεμα οφειλής για την πιστωτική μου κάρτα πρώην Citibank και απ…
  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών6985161502 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ Γ. - ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ Θ. "Δικ.γραφείονε..." Άμα τους χαρακτηρίζεις "εισπρακτική" , δεν τους αρέσει . Ρίχνεις το "επίπεδό" τους .Ρε τι τραβάμε...Κα…
  • back123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Προσφέρω γρήγορο δάνειο
  • back123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Προσφέρω δάνειο
Minilink

Εκβιασμός δανειστών! Θέλουν να σπρώξουν όλα τα «κόκκινα» δάνεια στους… γύπες της αγοράς αλλιώς θα «βάλουν χέρι» στις καταθέσεις!

– Οι θεσμοί απαιτούν την πλήρη απελευθέρωση της πώλησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στα funds
– Ζητούν την ακύρωση του «νόμου Κατσέλη»
– Με το ΔΝΤ συντάχθηκαν τόσο η ΕΚΤ όσο και οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ESM
– Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επισήμανε τον άμεσο κίνδυνο νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και «κουρέματος» των καταθέσεων
– Τελεσίγραφο: Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, δεν κλείνει η αξιολόγηση 

«Τελεσίγραφο» επέδωσαν οι δανειστές στην κυβέρνησης για τα «κόκκινα» δάνεια, απαιτώντας την πλήρη απελευθέρωση ουσιαστικά της πώλησής τους στα funds, αλλά και την ακύρωση στην πράξη του «νόμου Κατσέλη».

Είναι χαρακτηριστική η φράση της εκπροσώπου του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, «ή Κύπρος ή τίποτα». Δηλαδή, ή πωλούνται όλα ανεξαιρέτως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια κατά τα εφαρμοσμένα στην Κύπρο, ή δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια φέρεται να ανέφερε στην ελληνική πλευρά ότι «σας χαρίστηκε η Black Rock».

Με το ΔΝΤ συντάχθηκαν τόσο η ΕΚΤ, η οποία επισήμανε τον άμεσο κίνδυνο νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και «κουρέματος» των καταθέσεων εάν τα πιστωτικά ιδρύματα δεν «καθαρίσουν» ταχύτατα τα χαρτοφυλάκιά τους από τα τοξικά δάνεια, όσο και οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ESM.

Στις συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, οι δανειστές έθεσαν δύο κύρια, για αυτούς, ζητήματα: Πρώτον, ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία για τα «κόκκινα» δάνεια με τους δικούς τους όρους, δεν κλείνει η αξιολόγηση. Και δεύτερον, η προστασία πρέπει να αφορά σε ελάχιστους δανειολήπτες, με πολύ αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, ζητούν την πώληση όλων ανεξαιρέτως των καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, καθώς και εκείνων που αφορούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Απέρριψαν την κυβερνητική πρόταση για τριετή αναστολή στις συγκεκριμένες κατηγορίες, έστω και με κάποια κριτήρια, όπως η αξία της κατοικίας, το εισόδημα του δανειολήπτη, το υπόλοιπο του δανείου κ.α.
Όσον αφορά στα στεγαστικά πρώτης κατοικίας που έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη, ζητούν από τις τράπεζες να ελέγξουν πόσοι από τους συγκεκριμένους δανειολήπτες – και κυρίως όσοι εντάχθηκαν πριν από την 1/1/2016 με πολύ χαλαρά κριτήρια – είναι «στρατηγικοί κακοπληρωτές». Δηλαδή, δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους ενώ μπορούν να το κάνουν, έχοντα π.χ. καταθέσεις σε άλλες τράπεζες ή ακίνητη περιουσία.

Ξηλώνουν τον «νόμο Κατσέλη»

Με την επανεξέταση όλων των περιπτώσεων που έχουν ενταχθεί στον «νόμο Κατσέλη», οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες θα βρεθούν αυτόματα εκτός προστασίας του νόμου.Επίσης, το κουαρτέτο δεν είναι αντίθετο στην εκχώρηση συνδυασμού («πράσινων») δανείων, προκειμένου οι τράπεζες να επιτύχουν υψηλότερη τιμή πώλησης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, τα ποσοστά των μη εξυπηρετούμενων δανείων διαμορφώνονται στα καταναλωτικά σε 33,4%, στα στεγαστικά σε 39,8% και στα επιχειρηματικά σε 43,3%, με τα μεγαλύτερα ποσοστά να εντοπίζονται σε δάνεια προς πολύ μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες (66,5%), μικρομεσαίες επιχειρήσεις (58,2%) και επιχειρήσεις αξιοποίησης ακινήτων (46,3%), ενώ χαμηλότερο είναι το ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων για τις μεγάλε2ς επιχειρήσεις (28,5%) και τις ναυτιλιακές (26,7%).  

Πηγή: Αγορά


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Εκβιασμός δανειστών! Θέλουν να σπρώξουν όλα τα «κόκκινα» δάνεια στους… γύπες της αγοράς αλλιώς θα «βάλουν χέρι» στις καταθέσεις!

  • George Manthopoulos

    Οτι να ναι….Παλι “καταργειται” ο νόμος Κατσέλη σύμφωνα με τους κονδυλοφόρους! Εχει καταργηθει ίσα με καμμια τριανταριά φορές τα τελευταια χρόνια και κανενός δεν του κόβει να σκεφτεί πως είναι ένας νόμος που δημιουργήθηκε με την απόλυτη συμφωνία και έγκριση της ΕΚΤ και βέβαια των δανειστών. Και στην Κυπρο που αναφερει ως παράδειγμα / υποδειγμα η κα Δρακουλέσκου, πωλήθηκαν μέν τα δάνεια στα funds αλλα υπάρχει κανονικότατα ανάλογος θεσμος για την ιδιωτική πτώχευση / αφερεγγυότητα χωρις να εμποδίζει σε κάτι. Στην τελική, ειδικα για κάτι καρτες και καταναλωτικά που δεν εχουν εξασφαλιση, τα funds θα τα αγορασουν για ψίχουλα της τάξεως του 2-5% του κεφαλαιου και θα κανουν προσφορες στου δανειοληπτες σε ποσα τετοια που και αυτοι να πληρωσουν το χρεος τους με μεγαλη μειωση που καμμια τραπεζα δεν εκανε ως τωρα και εκεινοι ως funds να εχουν ενα ευλογο κερδος. Ακομα και για τα στεγαστικα που εχουν εξασφαλιση, το μόνο βεβαιο ειναι πως οι δοσεις των funds θα ειναι καλυτερες απο των τραπεζων. Οσο για τους αδυανμους οικονομικα ο νομος Κατσελη παντα θα υπαρχει.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>