Εναλλακτικό σχέδιο για 2 νομίσματα στην Ελλάδα

Το γύρο του κόσμου κάνει για μια ακόμη φορά η Ελλάδα και το μέλλον της εντός ή εκτός ευρώ. Στο τράπεζι των διαβουλεύσεων τίθεται από τους διεθνείς παράγοντες, τους αναλυτές και τους διαχειριστές μεγάλων χαρτοφυλακίων ένα Plan C. Το σχέδιο προβλέπει τη συνύπαρξη των δύο νομισμάτων, με τη διατήρηση στην Ελλάδα των καταθέσεων σε ευρώ, ενώ παράλληλα για όσους το επιθυμούν οι συναλλαγές θα μπορούν πλέον να γίνονται και στο νέο νόμισμα.

Δανειστές και εταίροι προσπαθούν να αφουγκραστούν τις συνέπειες της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και βασικός στόχος είναι η στήριξη του νομίσματος. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστήριζουν ότι και άλλες χώρες θα καταρρεύσουν αφού δεν θα αντέξουν τα φαινόμενα κερδοσκοπίας στο νόμισμα τους (ευρώ).

Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα ήταν για τις μεγάλες τράπεζες της ευρωζώνης που χρειάζονται ρευστό για τους πολίτες ή τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Θα βρεθούν αντιμέτωπες με το ποιο νόμισμα να χρησιμοποιήσουν ανάλογα με τους νόμους που θα επιβάλει η Ελλάδα για τις διαπραγματεύσεις στο νόμισμά της.

“Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ και άλλες χώρες θα αρχίσουν να καταρρέουν ως χάρτινος πύργος, υπό τα χτυπήματα της κερδοσκοπίας”, δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι. Τις συνέπειες αυτές τις φοβούνται κυρίως οι ηγέτες των χωρών του Νότου που αντιμετωπίζουν άλλωστε μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα.

Διαφορετικά άποψη έχει όμως ο ισχυρός άντρας της γερμανικής οικονομίας, Β. Σόιμπλε ο οποίος επιμένει σθεναρά στη τήρηση των δεσμεύσεων που έχει η Ελλάδα απέναντι στην Τρόικα ενώ περιθώρια ελιγμών δεν θέλει να αφήσει ούτε στον Ολάντ τουλάχιστον για ότι έχει αποφασισθεί προεκλογικά.

Παράλληλα, είναι γνωστό επίσης πως έχουν γίνει διάφορες προετοιμασίες από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αναφορικά με τις πλατφόρμες τους για τις συναλλαγές ενώ κάποια δεν είχαν διαγράψει τη δραχμή. Σε έκθεση της μάλιστα  λίγο πριν το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαίου η Morgan Stanley είχε μιλήσει για την υπάρξη δυο νομισμάτων, μια κατάσταση όμως που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ότι θα χαρακτηρίζονταν απο σταθερότητα. Κατα τ’άλλα οι διεθνείς οργανισμοί έχουν απέκτησαν μεγάλη εμπειρία σε αυτά τα γεγονότα ειδικότερα όταν χρειάστηκαν διάφορες αλλαγές όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση και δημιουργήθηκαν άλλα εθνικά νομίσματα.

[sc:Πηγή id=”http://www.sofokleousin.gr/archives/99557.html” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.