Εντονο ενδιαφέρον για κόκκινα δάνεια 24 δισ. €

Συνωστισµός διεθνών επενδυτών εκδηλώνεται για την απόκτηση των κόκκινων δανείων της Eurobank ύψους 24 δισ. ευρώ, µε την τράπεζα να δέχεται πέντε προσφορές από µεγάλα funds και κοινοπραξίες επενδυτών. Την ίδια ώρα, η Εθνική Τράπεζα παρουσίασε χθες σε επενδυτές στο Λονδίνο το πλάνο του µετασχηµατισµού της, που προβλέπει τη µείωση των µη εξυπηρετούµενων δανείων της στο 5% το 2022.

Ειδικότερα, πέντε δεσµευτικές -και ανταγωνιστικές σε επίπεδο τιµών- προσφορές δέχθηκε η Eurobank για την τιτλοποίηση του πακέτου Pillar, που περιλαµβάνει κόκκινα στεγαστικά δάνεια ύψους 2 δισ. ευρώ. Πρόκειται για 48.000 δάνεια µε µέση αξία τα 80.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, οι τρεις από τους πέντε ενδιαφερόµενους υπέβαλαν µη δεσµευτική προσφορά για την απόκτηση και του δεύτερου πακέτου τιτλοποίησης, του Cairo, ύψους 7 δισ. ευρώ µη εξυπηρετούµενων επιχειρηµατικών δανείων και µέχρι το 80% της FPS, που είναι η διαχειρίστρια εταιρεία των προβληµατικών δανείων της Eurobank.

Τα διεθνή funds και οι κοινοπραξίες επενδυτών που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον είναι, σύµφωνα µε πληροφορίες, τα Pimco, LoneStar, B2 Kapital, αλλά και οι οµάδες επενδυτών Fortress-do Bank και Elliot-Bain-Cerved. Μάλιστα, καλά πληροφορηµένες πηγές αναφέρουν ότι οι προσφορές των επενδυτών που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν συνολικά Pillar, Cairo FPS, δηλαδή προβληµατικά δάνεια ύψους 24 δισ. ευρώ, είναι κοντά µεταξύ τους και εξαιρετικά ανταγωνιστικές σε επίπεδο τιµών.

Οπως αναφέρουν πηγές από τη Eurobank, «η υποβολή προσφορών από µεγάλο αριθµό διεθνών επενδυτών δείχνει το ισχυρό ενδιαφέρον που υπάρχει για την τράπεζα» και κρίνονται ικανοποιητικά τόσο η ποιότητα όσο και το ύψος των προσφορών. Μέσα στις επόµενες δύο µε δυόµισι εβδοµάδες η Eurobank θα αποφασίσει αν θα καλέσει τους ενδιαφερόµενους να υποβάλουν δεσµευτικές προσφορές για το πακέτο Cairo και FPS.

Ακόµη θα αποφασίσει αν θα δοθεί µαζί και το Pillar. Σε κάθε περίπτωση, η συναλλαγή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί µέχρι το τέλος Ιουλίου. Η παρουσίαση της ΕΤΕ Στο µεταξύ, χθες ο CEO της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, και η διοικητική οµάδα της ΕΤΕ παρουσίασαν στο Λονδίνο το πλάνο µετασχηµατισµού της τράπεζας, που εστιάζει στη δραστική µείωση των µη εξυπηρετούµενων δανείων. Στόχος είναι µέσα από αναδιαρθρώσεις, πωλήσεις και τιτλοποιήσεις τα προβληµατικά δάνεια να υποχωρήσουν κάτω από το 5% µέχρι το 2022.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.