Επίπεδα σκανδάλου αγγίζουν οι χορηγήσεις ρευστότητας από δυο ελληνικές τράπεζες στις υπόλοιπες για να μην «σκάσουν»!

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Σε σημείο σκανδάλου φτάνουν οι αλληλο-καλύψεις των ελληνικών τραπεζών, επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΛΥΜΠΙΑ, υπάρχουν ακόμα και νυχτερινές επαφές για αλληλοστήριξη τραπεζών από δυο τράπεζες, προκειμένου να δώσουν ρευστότητα στις υπόλοιπες, φτάνοντας ακόμα και σε σημείο να αγγίζει το σκάνδαλο για να μην σκάσει καμία τράπεζα!

Ως γνωστόν, η διατραπεζική αγορά είναι κλειστή εδώ και 18 μήνες για τις ελληνικές τράπεζες. Η μόνη δίοδος – αν και περιορισμένη – είναι αυτή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που σύμφωνα με πηγές του Reuters, εγκατέλειψε σχέδιο που εκπονεί εδώ και αρκετό καιρό για να μειωθεί η εξάρτηση προβληματικών τραπεζών από την χρηματοδότησή που τους παρέχει.

Η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης έχει σταματήσει να προωθεί κάποιο σχέδιο πλεον, καθώς θεωρεί ότι κανένα σχέδιο δεν είναι καλύτερο από αυτό που ισχύει, δηλαδή την απεριόριστη ρευστότητα από την ΕΚΤ και την διάθεση κεφαλαίων προς τις προβληματικές τράπεζες από τις κεντρικές τράπεζες μέσω του συστήματος έκτακτης ρευστότητας, ELA, στο οποίο έχουν προσφύγει μέχρι στιγμής τρεις ελληνικές τράπεζες.

Πλέον, η μόνη δίοδος για ρευστότητα ανάμεσα στις ελληνικές τράπεζες είναι η εσωτερική αγορά! Πληροφορίες, αναφέρουν ότι δυο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αυτά της Εθνικής και του ΤΤ κυρίως, δίνουν ρευστότητα στις υπόλοιπες τράπεζες, αφού δέχονται ακόμα και άνωθεν πιέσεις να το πράξουν!

olympia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.