Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • gp on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα σας !  Διαβάζω στον σημερινό διαδικτυακό τύπο πως :  """"Σχέδιο για την μείωση των κόκκινων δανείων κατά 40 δισ. ευρώ επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η…
  • Νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Πριν λίγες μέρες πρωί πρωί χτύπησε το κουδούνι και με έψαχνε ο... ταχυδρόμος για να μου παραδώσει δύο συστημένα γράμματα. Ουδέποτε στην περιοχή μας τόσα χρόνια ο ταχυδρ…
  • Νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12@Dimitris75 ένας δικηγόρος δεν νομίζω οτι μπορεί να συνεισφέρει κάτι για κούρεμα. Τους τόκους που ενδεχομένως κοπούν με παρέμβασή του ως παράνομοι και καταχρηστικοί, θα…
  • Vicky on Forum: Γενική συζήτηση 12Το δάνειο μου εχει πωληθει στην Aps απο την Πειραιως. Δεν εχω κανενα περιουσιακο στοιχειο στο ονομα μου. Περιπου 8000€ ειναι η οφειλη. Ψαχνω να βρω τι και πως αλλα το μ…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα και πάλι, Έκανα τρίτο γραπτό αίτημα προς την Alpha σε κάποιο κατάστημα στις 5/11/18 ζητώντας κούρεμα οφειλής για την πιστωτική μου κάρτα πρώην Citibank και απ…
  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών6985161502 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ Γ. - ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ Θ. "Δικ.γραφείονε..." Άμα τους χαρακτηρίζεις "εισπρακτική" , δεν τους αρέσει . Ρίχνεις το "επίπεδό" τους .Ρε τι τραβάμε...Κα…
Minilink

Ετοιμάζεται πυρετωδώς το οικονομικό μανιφέστο του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι οι βασικοί άξονες

Οικονομικό μανιφέστο με εννέα θεμελιώδη κεφάλαια τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν «πάγωμα» ιδιωτικοποίησης ΔΕΚΟ, κρατικοποίηση του ΟΤΕ και τραπεζών, σταδιακές αυξήσεις μισθών και συντάξεων και νέο φορολογικό σύστημα, θα παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Παρασκευή.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της Κουμουνδούρου έχει ήδη ολοκληρώσει την λεπτομερή εξειδίκευση των προγραμματικών θέσεων του κόμματος και ευελπιστεί ότι με τον τρόπο αυτό δοθεί μια σαφής και ξεκάθαρη απάντηση σε όσους επικρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στερείται συγκεκριμένου και ουσιαστικού προγραμματικού λόγου για την επόμενη ημέρα.

Επιπροσθέτως, η Κουμουνδούρου εξέδωσε «εσωτερικό» μήνυμα ζητώντας από όσους μιλούν σε ΜΜΕ να μην εκφέρουν «προσωπικές προτάσεις φορολόγησης αφού τα θέματα της φορολογίας είναι πολύ σύνθετα και χρειάζονται ειδικές γνώσεις».

Κατάργηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων

Ειδικότερα, στις εξειδικευμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα περιλαμβάνεται κεφάλαιο που θα εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο το κράτος θα επανακτήσει τον έλεγχο των στρατηγικών τομέων της οικονομίας (πχ. ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, σιδηρόδρομοι, λιμάνια, αεροδρόμια κ.λπ.). «Αδιαπραγμάτευτος» στόχος του κόμματος είναι ο δημόσιος έλεγχος επιχειρήσεων όπως : ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, Μέσα Μεταφοράς κ.α. και επομένως η κατάργηση των σχεδίων του ειδικού Ταμείου που έχει συγκροτηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τον συγκεκριμένο σκοπό.
Πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι αποτελεί δύσκολο γρίφο ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να επανακρατικοποιηθούν επιχειρήσεις όπως ο ΟΤΕ γι αυτό και έμπειρα στελέχη του κόμματος εξηγούν όλα αυτά «θα καθορισθούν συγκεκριμένα από την κυβέρνηση της Αριστεράς,  με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες, τις δυνατότητες και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει» επισημαίνουν όμως πως «σε κάθε περίπτωση θα αποτραπούν άμεσα οι ιδιωτικοποιήσεις των επιχειρήσεων που έχουν προγραμματιστεί» .

«Δίκαιο και εύχρηστο» φορολογικό σύστημα αποκατάσταση κατωτάτων μισθών

Πέραν αυτών, το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει ετοιμάσει για άμεση παρουσίαση 4-5 μέτρων για την αναδιανομή του πλούτου ενώ σχεδιάζει και ειδικό φορολογικό σύστημα στην βάση της κοινωνικής δικαιοσύνης, ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Πρέπει βέβαια να τονιστεί ότι η βασική φιλοδοξία του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ – όπως και των υπολοίπων κομμάτων όταν μιλούν για νέο φορολογικό σύστημα – είναι η αποτελεσματική πάταξη της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας και η ανασυγκρότηση των φορολογικών μηχανισμών.

Επιπλέον, το μανιφέστο της Κουμουνδούρου θα περιλαμβάνει την άμεση κατάργηση των «χαρατσιών» για τα μικρομεσαία και χαμηλά εισοδήματα και  την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού (επαναφορά μετενέργειας, θεσμού διαιτησίας, Συλλογικές συμβάσεις κ.α.).

Στα εντυπωσιακά καταγράφεται το γεγονός ότι μετά από αρκετούς μήνες θα ακουστεί για πρώτη φορά από κόμμα πρόταση για αύξηση μισθών και συντάξεων! Συγκεκριμένα, το οικονομικό επιτελείο της Κουμουνδούρου «ποντάρει» στο ότι με την συνολική στρατηγική του είναι εφικτή η ανάκαμψη και ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και άρα παράλληλα με τους «ρυθμούς ανάπτυξης – ανάκαμψης» θα καταστεί εφικτή και η «σταδιακή αύξηση των μισθών και συντάξεων, πρώτα επί όλων των χαμηλότερων με στόχο μισθούς και συντάξεις ανθρώπινης και αξιοπρεπούς διαβίωσης»

«Ανακεφαλαιοποίηση = Εθνικοποίηση» για τις Τράπεζες

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα επισημάνει  ότι δεν αντιτάσσεται στο πρόγραμμα  ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα ξεκαθαρίσει όμως ότι αυτή θα πρέπει να γίνει με κοινές μετοχές μετά ψήφου και όχι χωρίς ψήφο  όπως αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση. Στην ουσία με τον τρόπο θα επιχειρήσει την εθνικοποίηση των τραπεζών εξηγώντας ότι «είναι ιδιαίτερα απαραίτητη και απόλυτα αναγκαία σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς» καθώς οι «δημόσιες τράπεζες» θα λειτουργήσουν ως εργαλείο «ανάπτυξης, παραγωγής και κοινωνικής χρηματοπιστωτικής πολιτικής με στόχο την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών».

Εθνικό πολυνομοσχέδιο για ανασυγκρότηση

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί η σταθερή θέση του κόμματος για ακύρωση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων  και η αντικατάστασή τους από πολυνομοσχέδιο «για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, τη παραγωγική ανασυγκρότηση, την αναδιανομή εισοδήματος και τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση». Αναφορικά με την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και την επαναδιαπραγμάτευση νέων με καλύτερους όρους θα εξηγηθεί ότι ο τρόπος, ο χρόνος, οι πολιτικοί και νομικοί χειρισμοί θα εξαρτηθούν από την ισχύ που θα έχει μια πιθανή κυβέρνηση της Αριστεράς καθώς και από τους συσχετισμούς στο ευρωπαϊκό περιβάλλον. Παράλληλα θα τονιστεί ότι η χρηματοδότηση που παρέχει η τρόικα στην Ελλάδα κατευθύνεται αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση των δανείων και όχι των αναγκών του προϋπολογισμού.

«Μονομερείς ενέργειες μόνο για λόγους επιβίωσης»

Επιπροσθέτως, θεωρείται βέβαιη η αποσαφήνιση ορισμένων ζητημάτων που έχουν να κάνουν με το ενδεχόμενο αναστολής πληρωμών προς το εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα εξηγήσει ότι δεν είναι αυτοσκοπός οι μονομερείς ενέργειες -όπως για παράδειγμα αναστολή πληρωμών – θα επισημάνει όμως πως αυτές θα γίνουν μόνο αν προκύψει ζήτημα επιβίωσης της χώρας και του λαού στέλνοντας με τον τρόπο αυτό μήνυμα ότι το πιστόλι δεν αποσύρεται από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων αλλά θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις. Πέραν τούτων, θα παρουσιαστεί ο γενικότερος στόχος της δημιουργίας μετώπου από της χώρες του Νότου προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις για βιώσιμη ευρωπαϊκή λύση, μορατόριουμ αποπληρωμής του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης και απασχόλησης για το υπόλοιπο, στα πρότυπα της απόφασης για τη Γερμανία το 1953.

«Η έξοδος από το ευρώ δεν είναι δική μας επιλογή»

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επισημάνει ότι η  προοπτική της εξόδου μιας χώρας από το ευρώ χρησιμοποιείται ως κυρίαρχος εκβιασμός στην πορεία προς τις εκλογές και θα σημειώσει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να εκβιάσουν τους ψηφοφόρους. Θα εξηγήσει ότι η Ευρώπη των μνημονίων είναι καταδικασμένη να διαλυθεί και θα τονίσει ότι το κόμμα «δεν πρόκειται να υποκύψει στον κυρίαρχο εκβιασμό και να αθετήσει  το αντιμνημονιακό ανορθωτικό προοδευτικό πρόγραμμά του, δίχως το οποίο η καταστροφή της χώρας, είτε εντός είτε εκτός ευρωζώνης, θα είναι μοιραία και απόλυτη».

[sc:Πηγή id=”http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=43193&Itemid=131″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>