Ζημιές και «κόκκινα» δάνεια πνίγουν τις τράπεζες

Σε ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ συνεχίζουν να βυθίζονται οι τέσσερις συστημικές τράπεζες λόγω των μεγάλων προβλέψεων που είναι υποχρεωμένες να αναλάβουν εξαιτίας της επιδείνωσης των δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα και της όξυνσης του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων.

Με βάση τα αποτελέσματα 9μήνου που ανακοίνωσαν η Πειραιώς και η Alpha Bank, οι ζημιές μετά από φόρους και νέες προβλέψεις διαμορφώθηκαν αντίστοιχα στα 1,6 δισ. ευρώ και στα 838,4 εκατ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι άλλες δύο συστημικές τράπεζες δεν έχουν γνωστοποιήσει ακόμη τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

Η Εθνική ανακοίνωσε την Παρασκευή τα αποτελέσματα 6μήνου, που έκλεισε με ζημιές μετά από φόρους ύψους 1,6 δισ. ευρώ, ενώ η Eurobank, που πρόκειται να δημοσιοποιήσει τα δικά της μεγέθη 9μήνου την Τρίτη, παρουσίασε ζημιές 1,412 δισ. ευρώ στο πρώτο 6μηνο.

Η Τράπεζα Αττικής ανακοίνωσε επίσης ζημιές μετά από φόρους ύψους 300,3 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Στο μέτωπο των «κόκκινων» δανείων και των μη εξυπηρετούμενων «ανοιγμάτων» τα αποτελέσματα των τραπεζών καταγράφουν νέα επιδείνωση.

Συνολικά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και εκείνα που βρίσκονται σε καθυστέρηση ή κίνδυνο καθυστέρησης διαμορφώνονται σήμερα σε 107 δισ. ευρώ και αντιστοιχούν στο 52% των συνολικών χορηγήσεων που έχουν δοθεί σύμφωνα με την ΕΚΤ.

Με βάση τις πληροφορίες που εμπεριέχονται στις οικονομικές εκθέσεις των τραπεζών τα δάνεια που βρίσκονται σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών υπολογίζονται σε περίπου 87 δισ. ευρώ:

-Ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς εμφανίζει τον χειρότερο δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο οποίος φτάνει στο 40,5% του συνόλου των χορηγήσεων. Η τράπεζα έχει σύνολο χορηγήσεων 68,847 δισ. ευρώ, ενώ έχει σχηματίσει σωρευτικές προβλέψεις 16,9 δισ. ευρώ.

-Η Εθνική, αντίθετα, έχει τον χαμηλότερο δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων. Στο τέλος Ιουνίου διαμορφώνονταν στο 24,6%, με την τράπεζα να έχει συνολικές χορηγήσεις 79,529 δισ. ευρώ και να έχει αναλάβει αθροιστικές προβλέψεις 13,126 δισ. ευρώ.

-Η Alpha Bank εμφανίζει δείκτη καθυστέρησης δανείων άνω των 90 ημερών στο 36,5%. Οι συνολικές χορηγήσεις διαμορφώνονται στα 58,261 δισ. ευρώ, με την τράπεζα να έχει σχηματίσει αθροιστικές προβλέψεις 11,3 δισ. ευρώ.

-Τέλος, η Eurobank έχει δείκτη καθυστερήσεων στο 34,3%. Επί συνόλου χορηγήσεων 52,792 δισ. ευρώ η τράπεζα έχει αναλάβει σωρευτικές προβλέψεις 11,722 δισ. ευρώ.

www.efsyn.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.